Art ATRA 2013 – un dialog de excepție între Ramon Grosos și Florin Chilian

ArtATRA-2013

La Atra deja mă simt ca acasă! De ce?
1. Pentru că este foarte ușor să te obișnuiești într-un loc atât de frumos;
2. Pentru că am fost primiți cu brațele deschise de către toți cei de acolo;
3. Pentru că liniștea ce te cuprinde când ajungi te ajută să uiți de griji și probleme.

Sâmbătă, 15 iunie, eu și Bogdan am avut ocazia să participăm la ediția a II-a a evenimentului ArtATRA. Subiectul principal a fost dialogul dintre Ramon Grosos și Florin Chilian, respectiv dintre o sesiune de live painting și un concert inedit de muzică live.

ArtATRA-2013-00

Încă de cum am ajuns, am fost întâmpinați de acel peisaj superb și de gazde foarte primitoare. Ne-am relaxat puțin pe terasă și am așteptat nerăbdători începerea evenimentului, înarmându-ne cu aparatul de fotografiat și camera video pentru a nu rata niciun moment important. Trebuie să precizez că cei doi artiști nu au regizat nimic, totul a fost pură improvizație.

ArtATRA-2013-03

Ramon a început să picteze fiind acompaniat de melodiile lui Florin Chilian. Ușor, ușor s-a conturat o chitară, pe un fond gri-albăstrui, ce ulterior a devenit roșie și apoi galbenă, în funcție de emoțiile pe care Florin i le transmitea, versurile și ritmul melodiilor sale.

ArtATRA-2013-04

ArtATRA-2013-05

ArtATRA-2013-06

ArtATRA-2013-07

ArtATRA-2013-08

ArtATRA-2013-09

Sincer, am fost foarte atentă să văd cum ia naștere o chitară pe o planșă albă prin acest dialog artistic. La începutul fiecărei melodii, Florin Chilian ne introducea în subiectul acesteia, utilizând elemente umoristice: “Am mai facut trăznăi, dar una ca asta nu!”.

ArtATRA-2013-10

ArtATRA-2013-11

Totul era foarte natural, emoțiile erau puternice, dar atmosfera degajată ne-a ajutat pe toți să ne concentrăm asupra talentului artiștilor. Ritmul melodiilor se potrivea perfect cu ritmul în care a picta Ramon. Se influențau reciproc, fără a-și propune acest lucru. La final, Ramon Grosos a concluzionat asupra tabloului său: “O chitară nu moare niciodată, oricât de distrusă ar fi“.

ArtATRA-2013-12

ArtATRA-2013-13

Toate aceste elemente au fost completate de Chef David Contant printr-un bufet gourmet pe care nu ne-am îndurat să nu îl fotografiem. Nu trebuie să vă mai spun că toate preparatele au fost delicioase.

ArtATRA-2013-16

ArtATRA-2013-17

ArtATRA-2013-18

Arta, muzica și partea artistică din bucătărie au format un trio excepțional și au creat un eveniment de succes.

Expoziția de pictură a lui Ramon Grosos a mai cuprins și alte tablouri, care având ca temă centrală femeia mi-au plăcut foarte mult, cucerindu-mă prin culorile vii și plăcute privirii.

ArtATRA-2013-01

ArtATRA-2013-02

După eveniment am mai rămas câteva ore, timp în care ne-am relaxat, am cunoscut oameni noi și bineînțeles am admirat peisajul ce se schimba odată cu apusul soarelui.

ArtATRA-2013-19

ArtATRA-2013-20

Pe lângă faptul că Atra este o locație primitoare, are și o arhitectură deosebită ceea ce a contribuit la câștigarea mai multor premii de-a lungul timpului.

Mai multe detalii despre Pensiunea Atra regăsiți în articolul dedicat acesteia.

Le mulțumim din suflet pentru invitație organizatorilor și artiștilor pentru că au creat un eveniment cu totul special. Abia așteptăm ediția de anul viitor!

ArtATRA-2013-14

ArtATRA-2013-15

Regăsiți mai multe fotografii în albumul de pe Facebook. Vă las în continuare cu un filmuleț pentru a înțelege ideea ce a stat la baza creării acestui eveniment:

Lasă un comentariu

 

 

 

*