Biserica din Cetatea Tsarevets – Veliko Tarnovo

Biserica-din-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo

Am promis în articolul în care v-am povestit despre Cetatea Tsarevets din Veliko Tarnovo că voi reveni cu detalii despre biserica situată în cel mai înalt punct al cetății – Biserica Patriarhală.

La exterior totul este perfect normal. Nu iese nimic în evidență. Este o biserică foarte frumoasă, de unde se poate admira tot orașul Veliko Tarnovo. Un turn destul de înalt se află lângă aceasta. Am observat că de obicei se poate urca în el, dar atunci când noi ne aflam acolo erau niște probleme cu liftul.

Citeşte mai departe → Biserica din Cetatea Tsarevets – Veliko Tarnovo

Sound & Light Show – Cetatea Tsarevets – Veliko Tarnovo

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo

Plimbându-ne prin Veliko Tarnovo, vedeam peste tot afișe cu Sound & Light ShowCetatea Tsarevets. Primul gând care ne-a trecut prin minte a fost să întrebăm la casa de bilete a cetății. Nu ne-au oferit nicio informație concretă, fapt ce m-a făcut să dau telefon la numărul de pe afișe. Telefonul era închis, așa că am căutat pe internet să găsesc și alte date de contact sau detalii despre acest show. Citeşte mai departe → Sound & Light Show – Cetatea Tsarevets – Veliko Tarnovo

Cetatea Tsarevets – Veliko Tarnovo

Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-Bulgaria

Într-o zi de vară foarte călduroasă, după două săptămâni de stat în Grecia în care ne-am copt (la propriu!), aflându-ne în Veliko Tarnovo am decis să vizităm frumoasa Cetate Tsarevets. Am pornit de la hotel în jurul orei 11:00 și după aprox. 15 minute eram aproape de intrare achiziționând biletele. Casa de bilete se află pe partea stângă a drumului în mica piață prin care trec turiștii înainte de a se îndrepta spre poarta cetății.

Citeşte mai departe → Cetatea Tsarevets – Veliko Tarnovo

Veliko Tarnovo – oraș medieval și fostă capitală a Bulgariei

Veliko-Tarnovo-oras-medieval-Bulgaria

Ne doream de mult timp să vizităm faimosul oraș, din țara vecină, Veliko Tarnovo, așa că întorcându-ne din Grecia după luna de miere din Insula Lefkada și ședința foto din Insula Thassos, am rămas pentru câteva zile în fosta capitală a Bulgariei.

Citeşte mai departe → Veliko Tarnovo – oraș medieval și fostă capitală a Bulgariei