“Călător de meserie… Impresii din Dubai”

calator-de-meserie-impresii-din-dubai

Sâmbătă, 26 octombrie, am participat alături de Bogdan la a 3-a ediție a evenimentului Călător de meserie, organizat de Turism Club. De data aceasta s-a vorbit despre fascinantul Dubai, o destinație din ce în ce mai căutată de turiștii români.

Cu toate că unii consideră că Dubai este un oraș unde totul este dus la extrem, totuși eu cred că are foarte multe de oferit celor ce își doresc și altceva.

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-01

Din păcate, datorită faptului că nu prefer transportul cu avionul, încă nu am vizitat Dubaiul, dar se află în topul preferințelor mele și mai ales ale lui Bogdan.

Îmi amintesc că în lucrarea de licență am abordat subiectul “Tendinţe în dinamica şi structura turismului în Emiratul Dubai” tocmai pentru că mă atrăgea dezvoltarea rapidă pe care a cunoscut-o. Este clar că diferența dintre imaginea emiratului de acum câțiva ani și cea din prezent este uluitoare. Pe mine mă fascinează arhitectura modernă a clădirilor, fântânile ce fac un show deosebit, priveliștile de la înălțime, culorile și luminile din timpul serii, hotelurile luxoase, piețele tradiționale, obiectivele turistice inedite și iubesc să descopăr aspecte noi și interesante despre cultura poporului pe care îl vizitez. Sunt de părere că trebuie să ne deschidem sufletul și mintea și măcar o dată în viață să ieșim din tiparul orașelor clasice și să testăm pe pielea noastră ce înseamnă să vizitezi o destinație altfel.

Înainte ca evenimentul să înceapă, o doamnă foarte drăguță imbrăcată tradițional mi-a făcut un tatuaj cu henna. Tatuajul cu henna este specific țărilor musulmane, acolo unde cu diferite ocazii (căsătorii, festivități) femeile apelează la această metodă pentru înfrumusețare. Durează aprox. 7 zile și reprezintă mai degrabă o decorare a corpului pentru ocazii speciale.

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-07

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-08

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-09

În afară de Simona Neață (care ne-a mai povestit și la celelalte ediții despre locurile frumoase vizitate) au mai fost invitate și doamna Cristina Irimia, călător pasionat și consultat cu vechime în turism, dar și Adina și Roxana de la trupa Heaven cărora le-a plăcut Dubaiul și plănuiesc să-l mai viziteze.

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-05

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-06

În deschidere o domnișoară drăguță ne-a încântat cu un număr de belly dance pentru a ne introduce mai ușor în atmosfera specifică emiratului.

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-04

Evenimentul s-a axat pe cele mai frumoase locuri pe care le poți vedea și cele mai interesante experiențe de care te poți bucura în Dubai. Iată câteva dintre acestea:

Burj Al Arab este simbolul emiratului, un hotel luxos, al patrulea ca înălțime din lume și se află pe o insulă artificială. Luxul, răsfățul și ineditul sunt cuvintele definitorii ale acestui hotel. Dacă nu sunt cazați acolo, turiștii au nevoie de rezervare la restaurant pentru a putea intra. Arhitectura, atât cea exterioară, cât și cea interioară, este deosebită!

Burj Khalifa – cea mai înaltă clădire din lume și cea cu cele mai multe etaje, își așteaptă vizitatorii pentru a le oferi o priveliște de neuitat de la etajul 123;

Fântânile arteziene de la Burj Khalifa creează spectacole impresionante pline de muzică și culoare;

Shopping-ul este la el acasă în Dubai. Există mai multe mall-uri foarte mari cu mii de magazine unde toți turiștii găsesc ce își doresc;

– În Dubai Mall se află cel mai mare acvariu acrilic din lume, ce adăpostește 33.000 de viețuitoare marine din 85 de specii;

Ski Dubai este un paradis pentru iubitorii sporturilor de iarnă, constând în pârtii cu diferite grade de dificultate și alte facilități, toate pe o suprafață de 22.500 mp. Complexul este acoperit și mai nou poți hrăni pinguinii drăgălași de acolo. Temperatura este de 0 grade Celsius, așa că la intrare turiștii primesc echipament adecvat;

– Superbul cartier Marina merită vizitat atât ziua cât și seara când toate luminile clădirilor se aprind;

– Experimentați universul din Hotel Atlantis, inspirat din lumea Atlantidei;

– Bucurați-vă seara de o frumoasă croazieră cu cină inclusă, ocazie în care veți putea admira Dubaiul noaptea;

– Plimbați-vă cu metroul pe cea mai lungă linie fără conductor din lume;

– Admirați apusul în deșert;

– Nu ratați Jeep Safari în deșert;

– Descoperiți Abu Dhabi și vizitați principalele obiective turistice de acolo: Moscheea Sheikh Zayed (există reguli stricte pentru îmbrăcăminte, încălțămintea se lasă la intrare; la deschidere aveau cel mai mare lampadar din lume; se recomandă să purtați ochelari de soare, deoarece totul este alb iar soarele este foarte puternic), Ferrari World (este un parc tematic al firmei Ferrari – pentru iubitorii de adrenalina, au cel mai rapid roller coaster și unul dintre cele mai dificile din lume), Emirates Palace (un hotel luxos de 7*);

– Descoperiți tradițiile și meșteșugurile din Dubai;

– Aflați-le istoria și studiați-le dezvoltarea rapidă și dorința de a ieși din tipare;

– Mergeți in souk (piețe arăbești) pentru a vedea locuri tradiționale și a face cumpărături;

– Faceți plajă, apa este foarte plăcută.

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-10

În Dubai totul este cel mai/cea mai și are o altă dimensiune: metrou, străzi, hoteluri, piețe, mall-uri… toate sunt MARI.

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-11

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-12

Printre altele, în timpul evenimentului au fost organizate și concursuri ale căror premii au constat în:

– tatuaje cu henna;

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-13

– un tort în formă de Burj Al Arab;

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-14

– un tort în formă de HAPPYșor;

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-15

– un superb suvenir din Dubai pe care l-am câștigat chiar eu și care arată îndemânarea localnicilor: o sticluță cu forme create din nisip de diverse culori pe care scrie Turism Club și Dubai.

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-16

Este greu de explicat cum se realizează manual și de aceea vă invit să luați o pauză de câteva minute și să urmăriți un filmuleț cu realizarea sticluței facut de Turism Club cărora le mulțumesc pentru premiu:

Nu uitați când mergeți în Dubai să vă luați un șal cu care să vă acoperiți, deoarece afară este foarte cald, iar în interior, oriunde v-ați afla, aerul condiționat funcționează și este destul de răcoare.

Chiar dacă nu am fost în Dubai, v-aș putea povesti mult mai multe, deoarece l-am studiat destul de mult de-a lungul timpului, însă vă las și pe voi să-l descoperiți și să vă bucurați de tot ce are de oferit!

Evenimentul a fost foarte drăguț și chiar mi s-a făcut dor de călătorii. Cei de la Turism Club i-au avut ca parteneri pe Happy Tour (a fost prezent și HAPPYșor) și Prestige Tours care au oferte tentante pentru Dubai. De Revelion acolo este cald, așa că dacă încă nu ați planificat nimic, Dubaiul poate fi o alegere bună.

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-02

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-03

calator-de-meserie-impresii-din-dubai-17

Mai multe fotografii de la acest eveniment puteți găsi pe pagina noastră de facebook.

Lasă un comentariu

 

 

 

*