“Călător de meserie – impresii din Lisabona”

calator-de-meserie-impresii-din-lisabona

Sâmbătă 11 mai, am participat la cea de-a doua ediție a evenimentului “Călător de meserie” – impresii din Lisabona. De data aceasta Lisabona a fost pionul principal, o destinație foarte frumoasă pe care o am în vedere pentru viitor.

Astfel, am ascultat impresii, am primit sfaturi și detalii despre ce înseamnă Lisabona cu toate frumusețile sale de la Cezar alias Imperator Travel și Simona Neață de la Turism Club. Ne-au povestit cu pasiune despre peripețiile lor prin capitala Portugaliei. Atmosfera a fost foarte plăcută și, în plus, s-au organizat diverse mici concursuri la care am câștigat un ghid turistic cu Portugalia de la Național Geographic, niște hărți și o șapcă de la Tap Portugal, compania aeriană ce operează șase zboruri pe săptămână spre Lisabona.

Pe scurt, câteva dintre aspectele ce au fost discutate acolo:
– durata zborului până la Lisabona este de aprox. 4,20 h;
– inima orașului este “Baixa” sau “Orașul de Jos“;
aeroportul se află la aprox. 7 km de centru și dispune de linie de metrou ce face legătura cu orașul;
– cartierul Alfama este cel mai vechi din oraș;
– există multe obiective turistice și locuri ce merită vizitate: Castelo de Sao Jorge – situat pe cea mai înaltă colină din oraș; Catedrala Santa Maria Maior; Praca do Rossio – km 0 al Lisabonei; Praca do Comercio, Praca dos Restauradores, Elevador de Santa Justa – proiectat de Raul Mesnier, ucenicul lui Gustave Eiffel; Oceanarium – cel mai mare din Europa; Mănăstirea Jeronimos și Turnul Belem ce se află în Patrimoniul Mondial UNESCO; Muzeul Național al Caleștilor; Praca da Figueira; Catedrala Lisabona – cel mai vechi locaș de cult din oraș; Jardim Zoologico; Statuia Cristo Rei – situata în vârful unui deal la aprox. 110 m înălțime;
– dacă mergeți la Lisabona, nu ratați Pasteis de Belem – cea mai veche patiserie din oraș;
– centrul modern (și casa muzicii FADO) este cartierul Bairro Alto;
– se recomandă achiziționarea Cardului Lisboa pentru o zi, două sau trei cu ajutorul căruia puteți folosi transportul în comun, aveți incluse intrări la muzee și reduceri la restaurante etc.;
– pentru cumpărături puteți merge pe Avenida da Liberdade – bulevard renumit pentru shopping.

În cadrul evenimentului s-a dat startul unei licitații cu tablouri și schițe ale unor pictori cunoscuți, ce va dura trei săptămâni, iar banii strânși vor fi donați unui băiețel de numai 2 ani, Mihnea, ce suferă de autism.

Pentru mai multe detalii accesați TurismClub.ro.

Așadar vă aștept și pe voi la următoarele ediții “Călător de meserie…“. Intrarea este liberă!

calator-de-meserie-impresii-din-lisabona-01

calator-de-meserie-impresii-din-lisabona-02

calator-de-meserie-impresii-din-lisabona-03

calator-de-meserie-impresii-din-lisabona-04

calator-de-meserie-impresii-din-lisabona-05

calator-de-meserie-impresii-din-lisabona-06

calator-de-meserie-impresii-din-lisabona-07

calator-de-meserie-impresii-din-lisabona-08

Lasă un comentariu

 

 

 

*