“Călător de meserie – impresii din Malta”

calator-de-meserie-impresii-din-malta

Sâmbătă, 23 martie, am participat la evenimentul “Călător de meserie – impresii din Malta“, organizat de Turism Club și sponsorizat de Malta Travel. Ne-au împărtășit din experiența lor Cezar Dumitru –  Imperator Travel, Simona Neață de la Turism Club și Claudia Penda de la Europa FM. A fost o atmosferă foarte plăcută, în care am aflat lucruri interesante despre o destinație pe care încă nu am vizitat-o.

Prima ediție marca Turism Club a fost de succes, cu toții ne-am simțit bine, locația a fost foarte primitoare, Librăria Bastilia dovedindu-se a fi un loc potrivit pentru astfel de evenimente. S-au organizat și mici jocuri, atât acolo, cât și pe pagina de Facebook a Malta Travel, iar câștigătorii au primit un tort sau li s-a făcut o caricatură de către un profesionist.

Pe scurt, voi descrie câteva dintre cele mai importante aspecte pe care le-am aflat despre Malta:
– o țară mică, cu catedrale imense și peisaje frumoase;
– Valletta, capitala Maltei este un oraș cu clădiri din calcar, străduțe abrupte ce coboară spre mare și pe care merită să faci o plimbare. Pălăria și ochelarii de soare sunt obligatorii vara, deoarece soarele este foarte puternic. Pentru a vă relaxa la o terasă, mergeți la Valletta Waterfront – este o zona superbă!
– Mdina, “Orașul Tăcerii” are o suprafață de 0,9 km2 , este unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa pentru vânzarea apartamentelor.
– Mosta – un mic orășel în care se află al treilea dom ca mărime din Europa.
– Insula Gozo este cunoscută și ca “Insula lui Calypso”, iar localnicii sunt foarte ospitalieri.
– obiective turistice și alte locuri ce merită vizitate: Co-Catedrala Sf. Ioan (stil baroc, interior spectaculos, foarte ornat), Palatul Marilor Maeștri, Grădinile Barakka (oferă o panoramă superbă asupra portului), Catedrala dedicată Sfinților Petru și Pavel, Grota Albastră, Templele Megalitice (primele temple megalitice de cult religios din lume), Marsaxlokk (port pescăresc cu bărcuțe specifice, albastre), Muzeul Limestone Heritage (istoria Maltei de la începuturi până în prezent), Plaja Ramla (cu nisip fin, roșu), Biserica Ta Pinu, Fereastra Albastră, Carierele de Sare, Popeye Village, Mediterraneo Marine Park.

Cam acestea ar fi pe scurt subiectele discutate și prezentate cu mult drag de invitații speciali.

Aștept cu interes viitoarele ediții!

calator-de-meserie-impresii-din-malta-01

calator-de-meserie-impresii-din-malta-02

calator-de-meserie-impresii-din-malta-03

calator-de-meserie-impresii-din-malta-04

calator-de-meserie-impresii-din-malta-05

calator-de-meserie-impresii-din-malta-06

calator-de-meserie-impresii-din-malta-07

I-am promis Elenei de la Wish2Go că dacă va câștiga o caricatură, o voi pune pe site. Eu zic că e foarte reușită!

calator-de-meserie-impresii-din-malta-09

Lasă un comentariu

 

 

 

*