Capul Kaliakra – Bulgaria

Capul-Kaliakra-Bulgaria

Prima dată când am fost la Capul Kaliakra din Bulgaria am rămas impresionați. Nu ne așteptam la așa peisaje deosebite și la o culoare atât de frumoasă a apei (nu ne venea să credem că este Marea Neagră).

Capul Kaliakra se află în partea de nord-est a Bulgariei, la mai puțin de 60 de km de Vama Veche și 80 km de Varna. Este o limbă de pământ cu o înălțime de 60 m, ce pătrunde în mare 2 km.

Nu trebuie să ratați acest loc deosebit în drumul vostru spre stațiunile de litoral bulgărești (dacă ieșiți din țară pe la Vama Veche). Existând multe indicatoare spre Capul Kaliakra, ne-am lăsat convinși să mergem până acolo. Am făcut stânga în zona orașului Kavarna și după aprox. 13 km am ajuns la destinație. La intrare se plătește o mică taxă de persoană, dar merită. Înainte să ajungem la parcare, pe partea dreaptă, am descoperit un obelisc denumit “Poarta celor 40 de fecioare”. Legenda spune că pentru a nu cădea în mâinile otomanilor, 40 de fecioare și-au legat părul una de alta și s-au aruncat în apa mării. Obeliscul a fost ridicat în memoria lor.

Puțin mai în față am găsit parcarea care, vara când vin foarte mulți turiști, este destul de plină. Ne-am plimbat pe aleile de acolo, am admirat cu drag peisajele ce ni se expuneau în fața ochilor și am făcut o mulțime de fotografii. Nu mare ne-a fost mirarea când am văzut în apa mării câțiva delfini ce înotau veseli. Priveliștea este impresionantă datorită malurilor abrupte și stâncoase ce se îmbină cu marea într-un mod deosebit.

Veți mai găsi aici suveniruri, un mic muzeu într-o grotă, ruine, o poartă unde puteți face fotografii frumoase, o capelă ce se înalță timid în capătul peninsulei și un restaurant unde puteți servi preparate din fructe de mare și alte delicii culinare. Noi am luat masa de fiecare dată acolo și am fost mulțumiți mai ales datorită peisajului superb de pe terasă. Se poate sta și înauntru, unde veți avea impresia că sunteți într-o peșteră.

Capul Kaliakra este un loc foarte potrivit pentru plimbări placute, fotografii incredibile și relaxare la malul Mării Negre.

Am mers acolo de mai multe ori și de fiecare dată am plecat cu părere de rau, promițând ca vom reveni.

În continuare, vă las să admirați câteva fotografii care, cu siguranță, vă vor convinge să vizitați Capul Kaliakra:

Capul-Kaliakra-Bulgaria-01

Capul-Kaliakra-Bulgaria-02

Capul-Kaliakra-Bulgaria-03

Capul-Kaliakra-Bulgaria-04

Capul-Kaliakra-Bulgaria-05

Capul-Kaliakra-Bulgaria-06

Capul-Kaliakra-Bulgaria-07

Capul-Kaliakra-Bulgaria-08

Capul-Kaliakra-Bulgaria-09

Capul-Kaliakra-Bulgaria-10

Capul-Kaliakra-Bulgaria-11

Capul-Kaliakra-Bulgaria-12

Capul-Kaliakra-Bulgaria-13

Capul-Kaliakra-Bulgaria-14


Vizualizare hartă mărită

4 comments to Capul Kaliakra – Bulgaria

Lasă un comentariu

 

 

 

*