Cetățuia Brașovului

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov

Alături de Sibiu și Sighișoara, în topul preferințelor mele este și orașul Brașov. Totuși, până acum nu am scris foarte mult despre acesta, însă astăzi mi-am amintit de Cetățuia Brașovului pe care am vizitat-o cu câțiva ani în urma.

Cetățuia Brașovului, restaurată în jurul anului 1981, este astăzi un obiectiv turistic important, care reînvie istoria de altădată. Situată pe Dealul Cetății, a avut un important rol de apărare de-a lungul timpului și a servit inclusiv ca închisoare sau depozit cu mulți ani în urmă.

Se află aproape de centrul istoric al orașului și se poate ajunge ușor cu mașina, urcând dealul pe șoseaua șerpuită. Sus există parcare, așa că aveți unde să lăsați mașina. Dacă doriți să faceți puțină mișcare și să inspirați aer curat, puteți urca și pe jos. Veți face aproximativ 20 de minute.

Încă din exterior, zidurile cetățuii impresionează prin grandoare și măreție. Parcă abia aștepți să intri pe poartă și să descoperi ce are de oferit cu adevărat. Pe lângă ferestrele de lemn, pereții ce par a fi proaspăt văruiți, aleile medievale ce te îndeamnă la plimbări romantice, atmosfera plăcută și alte elemente specifice, în cetățuie există și o terasă, unde, în zilele senine și calde, este o adevărată plăcere să servești o limonadă sau o bere (pentru doritori :D) și să privești zona înconjurătoare. De asemenea, în interiorul zidurilor medievale, funcționează și un restaurant care poate oferi programe artistice grupurilor și unde se organizează diverse evenimente.

Din cetățuie poate fi admirat Brașovul în toată splendoarea sa, atât zona istorică, dar și partea mai nouă a orașului.

Așadar, atunci când ajungeți în orașul de la poalele Tâmpei nu vă limitați la a vizita doar Biserica Neagră sau Piața Sfatului. Faceți o mică plimbare și descoperiți Cetățuia Brașovului ce pare să nu îmbătrânească!

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-01

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-02

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-03

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-04

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-05

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-06

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-07

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-08

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-09

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-10

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-11

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-12

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-13

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-14

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-15

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-16

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-17

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-18

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov-19

Lasă un comentariu

 

 

 

*