Delfinariul din Varna – spectacol, veselie și amuzament

Delfinariul-din-Varna-Bulgaria

De fiecare dată, chiar dacă îmi propun să profit de câteva zile de odihnă și relaxare, mă plictisesc repede și încep să caut ce pot vizita prin zonă, oriunde m-aș afla. Mi s-a întâmplat acest lucru și pe litoralul bulgăresc. Astfel că, după o zi de stat la hotel, am început să cercetez și am descoperit că în Varna se află un delfinariu. Îmi plac foarte mult delfinii și un show cu aceștia ar fi fost cel mai plăcut mod de a mă bucura și relaxa.

Nu eram foarte optimistă în ceea ce ar putea oferi acest program, dar îmi doream cu ardoare să văd câțiva delfini jucăuși.

Zis și făcut! Am ajuns acolo în jurul orei 11:00, am cumpărat bilete (atenție – luni este închis) și cum show-ul începea la ora 12:00, am decis să bem un suc la cafeneaua delfinariului. Aici, am rămas impresionată – un perete din geam transparent ne permitea să admirăm unul dintre delfini care se juca și se plimba prin bazin bucuros că era în centrul atenției.

Cafeneaua arată drăguț, prețurile sunt accesibile dar pot spune că a fost cel mai plăcut moment petrecut la un suc. Nu mă mai săturam să privesc acel delfin jucăuș. În sfârșit a venit ora show-ului și ne-am grăbit să intrăm în sală pentru a ne ocupa locurile.

Clădirea are un design futurist, înăuntru există și un magazin cu suveniruri, iar în sala de spectacole pot intra 1200 de oameni. Festa Delfinarium, căci așa se numește, a fost deschis pe 11 august 1984 – se află în Primorski Park și reprezintă o atracție turistică foarte căutată în Varna.

Să revenim la show! După câteva minute a început spectacolul. Se vorbește în mai multe limbi printre care și engleză (bulgară nu ințelegeam deloc). În aplauzele publicului, și-au făcut apariția 5 sau 6 delfini foarte frumoși. Îmi amintesc doar numele unora: Doli, Popi, Yoana și Bimbo. Aceștia se joacă cu mingii, cântă și dansează, salută publicul, fac sărituri și multe alte giumbușlucuri. Toți copiii sunt foarte încântați, dar și cei mari se lasă cuprinși de atmosfera de veselie și se bucură de spectacol. Eu eram cea mai fericita! Deși nu mă așteptam la ceva deosebit, cu siguranță a fost! Show-ul a durat aprox. 40 de minute timp în care am uitat de orice altceva. Am fost mulțumită, deoarece delfinii păreau bine îngrijiți. Îngrijitorii spun că în fiecare dimineață le fac un control medical, le dau vitamine și îi hrănesc de câteva ori pe zi.

Am repetat de mai multe ori experiența și ne-a plăcut de fiecare dată. Așadar dacă ajungeți pe litoralul bulgăresc, nu ratați delfinariul! Veți fi încântați!

Delfinariul-din-Varna-Bulgaria-01

Delfinariul-din-Varna-Bulgaria-02

Delfinariul-din-Varna-Bulgaria-03

Delfinariul-din-Varna-Bulgaria-04

Delfinariul-din-Varna-Bulgaria-05

Delfinariul-din-Varna-Bulgaria-06

Delfinariul-din-Varna-Bulgaria-07

Delfinariul-din-Varna-Bulgaria-08

Delfinariul-din-Varna-Bulgaria-09

Delfinariul-din-Varna-Bulgaria-10

Delfinariul-din-Varna-Bulgaria-11

Delfinariul-din-Varna-Bulgaria-12

Delfinariul-din-Varna-Bulgaria-13

Delfinariul-din-Varna-Bulgaria-14


Vizualizare hartă mărită

Lasă un comentariu

 

 

 

*