O zi emoționantă de Sărbătoarea Bujorului la Comana

O-zi-emotionanta-la-Casa-Comana

Vă amintiți că mai demult vă povesteam despre o oază de liniște și relaxare, în apropiere de București, în Delta Neajlovului, denumită Casa Comana?

Din 2014 și până în prezent am mers de multe ori și de fiecare dată a reprezentat o reală plăcere. Casa Comana este într-o continuă schimbare, în sensul că mereu se mai construiește ceva, se mai adaugă activități pentru petrecerea timpului liber sau preparate de sezon în meniul restaurantelor. Citeşte mai departe → O zi emoționantă de Sărbătoarea Bujorului la Comana

Taverna Marelui Paharnic – delicii culinare grecești pe pământ românesc

Taverna-Marelui-Paharnic-restaurant-grecesc

Iubesc la nebunie Grecia și tot ce îmi amintește de această țară incredibil de frumoasă, cu o mulțime de peisaje care îți taie răsuflarea și o bucătărie delicioasă.

Din păcate, anul acesta nu am reușit să ne petrecem concediul acolo, dar promit că anul viitor nu mai scapă de noi :)). Probabil și Simina va fi încântată de bălăceală în apa ca de cristal a Mării Egee sau în turcoazul Mării Ionice. Însă, mai este destul timp până atunci!

Să revenim la subiectul acestui articol! Când am vizitat prima dată Casa Comana am aflat că în București există Taverna Marelui Paharnicun restaurant cu specific grecesc unde te lingi pe degete (la propriu :D). La invitația dlui Gelu Palamaru am mers să servim masa acolo într-o seară. Ghiciți ce am ales din meniu fără să ne gândim prea mult! Gyros și souvlaki :D! Și culmea, chiar au avut gustul din Grecia.

Citeşte mai departe → Taverna Marelui Paharnic – delicii culinare grecești pe pământ românesc

Descoperiți Moara de Hârtie de la Comana!

Muzeul-Moara-de-Hartie-din-Comana

Sunt foarte încântată de fiecare dată când ajung într-un loc și descopăr și obiective turistice despre care nu știam că există și mai ales care promovează valorile zonei, meșteșuguri tradiționale și ne reamintesc de modul de trai al oamenilor „de altădată”. Poveștile create în jurul acestor atracții reînvie vremuri îndepărtate și fac viața mai frumoasă celor ce doresc să le asculte.

Citeşte mai departe → Descoperiți Moara de Hârtie de la Comana!

Sozopol – o altă imagine a Bulgariei

Sozopol-o-alta-imagine-a-Bulgariei

Vă puteți imagina un orășel vechi ca Nessebar, dar mult mai liniștit și mai puțin aglomerat? Acesta este Sozopol, o altă bijuterie a Bulgariei care a început să atragă privirile turiștilor îndrăgostiți de clădirile tradiționale bulgărești și atmosfera istorică.

Citeşte mai departe → Sozopol – o altă imagine a Bulgariei

Nessebar (Bulgaria) – un muzeu în aer liber

Nessebar-Bulgaria-Nesebar

Întotdeauna m-a uimit faptul că Nessebar-ul nu seamănă absolut deloc cu Bulgaria (cel puțin în opinia mea :D). Are un alt farmec și atrage turiști dornici de a descoperi și o altă latură a țării. În acest articol mă voi referi la orașul vechi Nessebar, neincluzând partea nouă care este de fapt o stațiune de litoral.

Nessebar este o peninsulă stâncoasă de dimensiuni reduse, legată de continent printr-un pod pe care circulă și mașini, situată la aproximativ 100 km sud de Varna și 40 km nord de Burgas. În apropiere se află cunoscuta stațiune de litoral Sunny Beach, renumită pentru distracție, dar și pentru activități destinate familiilor cu copii.

Citeşte mai departe → Nessebar (Bulgaria) – un muzeu în aer liber

Spectacol unic de sunet, lumină și culoare – București 555 de ani

iMapp-Bucharest-555-Casa-Poporului-Bucuresti-555-de-ani

În ultimele 3 zile (19-21 septembrie 2014) Bucureștiul a îmbrăcat haine de sărbătoare, cu ocazia împlinirii a 555 ani de la prima sa atestare documentară.

Au fost zile pline de evenimente precum concerte, târguri, expoziții, petreceri etc. în care cei prezenți s-au bucurat și au rememorat momente importante din istoria orașului.

Totul a culminat cu un spectacol de video-mapping multimedia unic în EuropaiMapp Bucharest 555 – în care 5 echipe internaționale de artiști și-au arătat priceperea și imaginația și au transformat Casa Poporului într-un ecran gigant cu scene dinamice, pline de lumină și culoare. Astfel, pe fațada clădirii au fost proiectate mai multe imagini 3D complexe care au încântat privirile celor prezenți.

Citeşte mai departe → Spectacol unic de sunet, lumină și culoare – București 555 de ani

Cetatea Alba Carolina – istorie și cultură în inima orașului Alba Iulia

Cetatea-Alba-Carolina-din-Alba-Iulia

Cetatea Alba Carolina ne-a convins să o vizităm prin prezența la ultimele ediții ale Târgului de Turism al României, unde a atras atenția vizitatorilor, reușind să creeze o atmosferă plină de istorie în pavilioanele de la Romexpo.

Garda acesteia a defilat printre standuri și a reînviat vremuri demult apuse. De atunci ne-am propus să o descoperim și am aflat că a fost renovată de curând, astăzi fiind mai frumoasă și reprezentând un simbol al orașului Alba Iulia ce respiră aerul istoriei.

Citeşte mai departe → Cetatea Alba Carolina – istorie și cultură în inima orașului Alba Iulia