Flori, peisaje și o primăvară frumoasă în Grădina Botanică din Balchik

gradina-botanica-din-balchik

Deoarece a venit în sfârșit primăvara, am decis ca astăzi să vă vorbesc despre Grădina Botanică din Balchik pentru a intra în atmosfera lunii martie.

Acum câțiva ani, am fost surprinsă să aflu că în Balchik există o grădină botanică renumită și foarte frumoasă. Astfel că, aflându-ne pe litoralul bulgăresc am hotărât să o vizităm. Sincer nu am crezut că o să mă uimească, dar când am ajuns acolo am decis pe loc că trebuie să revenim de câte ori vom avea ocazia. Taxa de intrare este de aprox. 10 leva/persoană, dar merită!

O mulțime de flori de toate culorile și mărimile ne-au încântat privirile. Era o reală plăcere să te plimbi printre aceste frumuseți așezate într-un mod armonios și foarte bine îngrijite.

De asemenea, Grădina Botanică din Balchik este renumită datorită colecției de cactuși – unică în Europa Centrală și de Est.

Aflându-se la malul Mării Negre și fiind situată pe un deal, în terase, oferă priveliști impresionante asupra mării și a orașului, cu casele sale albe.

Aici se mai află si Castelul Reginei Maria a României (“Cuibul Liniștit”), reședința sa preferată care, de asemenea, poate fi vizitat.

Grădina are mai multe obiective interesante pe care trebuie să le vedeți, fiecare cu istoria și semnificația sa. Veți regăsi la intrare o hartă după care vă puteți ghida.

Străbătând-o în lung și-n lat am găsit și o cramă de unde puteai degusta și cumpăra vinuri alese. Vânzătoarea m-a convins să gust dintr-un vin dulce cu aromă de trandafir. Mi-a plăcut la nebunie, chiar dacă nu sunt o mare băutoare. Am cumpărat o sticlă și îmi amintesc că am putut plăti în leva, euro sau lei (nu mai știu prețul exact – cred că în jur de 40 RON).

În continuare, am găsit un restaurant la nivelul mării unde am servit masa de prânz. Mâncarea a fost bună si prețurile accesibile.

Ținând cont că Balchik se află aproape de România, la aprox. 60 km de Vama Veche, vă recomand să mergeți să vizitați grădina botanică. Noi de atunci am fost de mai multe ori și tot nu ne-am plictisit. Explorați-i toate colțisoarele si faceți multe forografii – veți rămâne cu amintiri plăcute!

Vă doresc o primăvară frumoasă și deoarece prea multe cuvinte sunt de prisos acum, vă las să admirați câteva fotografii făcute de noi!

gradina-botanica-din-balchik-01

gradina-botanica-din-balchik-02

gradina-botanica-din-balchik-03

gradina-botanica-din-balchik-04

gradina-botanica-din-balchik-05

M4034S-4211

gradina-botanica-din-balchik-07

gradina-botanica-din-balchik-08

gradina-botanica-din-balchik-09

gradina-botanica-din-balchik-10

gradina-botanica-din-balchik-11

gradina-botanica-din-balchik-12

gradina-botanica-din-balchik-13

gradina-botanica-din-balchik-14

gradina-botanica-din-balchik-15

gradina-botanica-din-balchik-16

M4034S-4211

M4034S-4211

M4034S-4211

7 comments to Flori, peisaje și o primăvară frumoasă în Grădina Botanică din Balchik

Lasă un comentariu

 

 

 

*