La Defense – o altă față a Parisului

Cartierul-La-Defense-Paris

Cartierul La Defense reprezintă o zonă de afaceri și cea mai plăcută surpriză pe care mi-o putea oferi Parisul. De ce? Pentru că se înalță grandios cu ai săi zgârie-nori într-o margine a orașului, fără a strica întreg aspectul istoric și aerul boem al capitalei Franței și pentru că este o noutate în peisajul citadin încărcat de clădiri vechi. Îmi plac foarte mult lucrurile noi și ”mai altfel” pe care le pot oferi destinațiile vizitate.

Citeşte mai departe → La Defense – o altă față a Parisului

Obiective turistice și activități în Paris

Obiective-turistice-si-activitati-in-Paris

Cu cât scriu mai mult despre Paris începe să mi se facă dor și sincer îmi place să împărtășesc cu voi experiențe din acest oraș minunat. În cele ce urmează, vă voi povesti câte puțin despre obiectivele turistice pe care le-am vizitat în Paris și alte activități pe care le-am întreprins acolo.

Citeşte mai departe → Obiective turistice și activități în Paris

Câteva cuvinte despre Paris

Imagini-din-Paris-Franta

Mi-am dorit de mic copil să ajung la Paris, așa că m-au cuprins emoțiile de cum am pășit pe teritoriul francez. Îmi imaginam cum va fi întâlnirea mea cu acest oraș romantic, plin de viață și foarte interesant. Aveam deja un plan cu ce anume trebuie să vizităm, dar au mai intervenit și alte lucruri pe parcurs.

După aprox. 490 km străbătuți cu mașina în acea zi între Strasbourg (acolo am fost cazați cu o zi înainte: Circuit Europa cu mașina) și Paris, am pășit bucuroasă în capitala Franței. Am setat GPS-ul să ne ducă direct la hotel și am admirat din mașină clădirile, străzile, persoanele, cafenelele și restaurantele pe lângă care treceam. Nu am putut să nu observ oamenii ce stăteau la terase cu scaunele întoarse către stradă și păreau că privesc un spectacol.

Un alt aspect pe care l-am reținut a fost că Parisul este un oraș mare și aglomerat. Știam că e mare, dar când mergi cu mașina prin el, pare că nu se mai termină.

Citeşte mai departe → Câteva cuvinte despre Paris

Disneyland Paris – paradisul copiilor

Parcul-Disneyland-Paris-Franta

În 2008 am reușit să ajungem și la Disneyland Paris. Voiam să cunosc lumea de poveste de acolo și să înțeleg de ce toți vor să viziteze acest parc de distracții.

Fiind cazați în Paris, ne-am îndreptat cu mașina personală spre Marne-la-Vallee unde am ajuns după aprox. 30 min. Din câte știu există și trenuri care fac legătura între capitala Franței și Disneyland.

Disneyland Paris este compus din două parcuri: Disneyland Park și Walt Disney Studios Park. Se pot achiziționa bilete pentru unul dintre ele sau pentru ambele, pentru o zi sau mai multe.

Citeşte mai departe → Disneyland Paris – paradisul copiilor

Video – Parada Personajelor din Disneyland Paris

Video-Parada-Personajelor-Disneyland-Paris

Intrați într-o lume de poveste alături de personajele preferate din lumea Disney. Bucurați-vă și voi de frumoasa paradă din parcul de distracții Disneyland Paris.

Citeşte mai departe → Video – Parada Personajelor din Disneyland Paris

Parada Personajelor – Disneyland Paris

Parada-Personajelor-Disneyland-Paris

După o zi întreagă în care ne-am plimbat prin Walt Disney Studios Park și Disneyland Park, eram obosiți și ne îndreptam spre ieșire. La un moment dat, a început să se adune multă lume pe aleea ce leagă intrarea parcului de Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită. Bineînțeles că am rămas și noi să vedem ce se întâmplă. După câteva minute, mare ne-a fost mirarea văzând că toate personajele create de Walt Disney ni se înfățișau într-o paradă de toată frumusețea. Mașinării ingenioase ce reprezentau poveștile minunate pe care cu toții le cunoaștem și personaje precum: Mickey Mouse, Minnie Mouse, Goofy, Donald, Mica Sirenă, Albă ca zăpada și cei 7 pitici, Baloo și Mowgli, Winnie cu borcanul său de miere, cei din Toy Story, Alice în Țara Minunilor etc ne încântau privirile cu costume și reprezentații care mai de care mai interesante. Era o lume de poveste!

Citeşte mai departe → Parada Personajelor – Disneyland Paris

Turnul Eiffel – Paris

Turnul-Eiffel-Paris-Franta

Întotdeauna mi-am dorit să vizitez Parisul și mai ales Turnul Eiffel. Astfel că, în 2008, am decis să facem un tur prin Europa și să ne oprim pentru un minisejur de 5 nopți la Paris. În ziua în care am ajuns eram emoționată gândindu-mă la “întâlnirea” cu Turnul Eiffel pe care îl văzusem doar în fotografii.

Citeşte mai departe → Turnul Eiffel – Paris