Plajele din Insula Zakynthos

plaje-insula-zakynthos

Așa cum am promis în articolul cu Insula Zakynthos, revin cu informații despre superbele plaje din acest paradis. Luați o hartă a insulei când ajungeți acolo și le veți descoperi foarte ușor.

1. Plaja Navagio – încep descrierea cu cea mai frumoasă locație de pe insulă. De sus peisajul asupra plajei este uimitor – cel mai frumos pe care l-am văzut în viața mea. Ai impresia că ai ajuns în paradis când te afli în fața acestei minuni a naturii. Jos se poate ajunge doar cu vaporul. Apa are o culoare incredibilă, dar din păcate plaja este cu pietricele albe destul de enervante pentru tălpi. Dacă, aflându-vă în Zakynthos, nu vizitați Navagio este ca și cum nu ați fost pe insulă.

Citeşte mai departe → Plajele din Insula Zakynthos

Paradisul există! Plaja Navagio – Insula Zakynthos

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012

Prima întâlnire cu plaja Navagio a fost intr-adevăr emoționantă. Citisem foarte mult despre acest loc unic, dar nu îl vizitasem niciodată. Fotografiile păreau ireale.

Astfel, primul obiectiv la care voiam să ajung pe Insula Zakynthos era, cu siguranță, Navagio.

Plaja se află în partea de nord-vest a insulei. Se poate admira o panoramă deosebită de sus dacă mergeți cu mașina sau faceți Turul Insulei cu autocarul. Luați o hartă a insulei pentru a vă da seama de poziționarea exactă și urmăriți indicatoarele cu „Shipwreck”. Culoarea apei este exact ca în fotografii: un albastru – turcoaz ireal ce contrastează puternic cu stâncile albe și verdele plantelor de pe stânci. Pe plajă există o epavă a unui vas ce se spune că a aparținut unor contrabandiști de țigări și care în timpul unei furtuni a naufragiat.

Citeşte mai departe → Paradisul există! Plaja Navagio – Insula Zakynthos

Insula Zakynthos – Grecia (Video)

Poze-Insula-Zakynthos-Grecia-2012

Așa cum v-am promis, am postat un filmuleț cu 60 de fotografii din Insula Zakynthos:

Citeşte mai departe → Insula Zakynthos – Grecia (Video)

Insula Zakynthos m-a fascinat!

Insula-Zakynthos-Grecia-2012

Insula Zakynthos m-a fascinat! Dar mai întâi să vă povestesc cum am decis să mergem din nou în concediu în Grecia.

Acum câțiva ani (în 2006) când am ajuns pentru prima dată în Grecia mi-a plăcut foarte mult: peisaje superbe, plaje mici și cochete, foarte mulți palmieri, apa cristalină, oameni foarte primitori, stațiuni pentru toate gusturile, taverne și magazine cu suveniruri. De atunci în fiecare an am mers în concediu o dată sau de două ori în Grecia. Îmi propuneam ca anul următor să merg pentru plajă, mare, soare în alte destinații. Dar nu rezistam niciodată tentației în fața ofertelor și peisajelor pe care le oferă Grecia. Acest lucru s-a întâmplat și în 2012. În momentul în care agențiile de turism au început să promoveze ofertele pentru litoral 2012 am decis să vizităm Insula Zakynthos. Am ales pachetul turistic care ni se potrivea, am mers la agenție și am achiziționat un sejur în stațiunea Argassi. A fost primul an în care am mers cu autocarul (de obicei alegeam transportul individual), dar drumul (aprox. 22 h) nu a fost foarte obositor, dupa parerea mea.

Citeşte mai departe → Insula Zakynthos m-a fascinat!