Hotelul Sousouras – o bună alegere pentru o vacanță la Marea Egee

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia

Despre Hotelul Sousouras am aflat de la o agenție de turism, care ni l-a recomandat cu căldură, în anul 2006, când am fost pentru prima dată în Grecia. Nu am găsit foarte multe informații sau fotografii, dar am mers liniștită, cu gândul că totul o să fie bine.

Acesta se află în centrul stațiunii Hanioti, pe brațul Kassandra din Halkidiki.

Când am ajuns acolo am fost foarte încântați de la prima vedere: deja ne imaginam o vacanță super.

Hotelul Sousouras Bungalows 3* arată bine, are o gradină mare cu mulți palmieri (preferații mei) și este situat exact pe plajă. De cum am ajuns la recepție, am fost întâmpinați de un domn foarte drăguț – o persoană foarte sociabilă, gata să îți sară în ajutor la nevoie. După ce ne-am cazat, ne-a oferit informații despre ce putem vizita în zonă și ne-a dăruit o hartă.

Camerele nu sunt foarte moderne, dar arată bine și sunt curate. Dacă vă veți aștepta să găsiți aici condiții de 5* vă veți înșela, dar pentru noi au fost perfecte. Masa a fost în regim demipensiune (mic dejun și cină bufet) și pot spune că este cel mai important punct forte al hotelului: preparatele sunt gustoase și orice turist găsește ceva de mâncare pe gustul lui. Micul dejun este bogat, iar cina include pe lângă numeroase feluri de mâncare și prajiturele, înghețată și fructe.

Din păcate, plaja în acea zonă mai are și pietre la intrarea în apă și trebuie să aveți grijă să nu călcați pe vreun arici de mare. Vă recomand să purtați încălțăminte specială (puteți cumpăra din stațiune). Apa este cristalină și numai bună de bălăceală.

În primul an în care am mers (pentru că experiența s-a repetat de vreo 6 ori – până acum) a fost primul sezon estival în care hotelul avea rezervari și de la turiști români. Apoi, de la an la an, l-au descoperit din ce în ce mai mulți.

Acum mă simt ca acasă când merg acolo și întotdeauna suntem întâmpinați cu zâmbete și exclamații prietenoase. De obicei, îmi este foarte greu să plec când se termină sejurul, mai ales când îl văd pe domnul de la recepție că își ia “La revedere” de la noi cu lacrimi în ochi.

Datorită localizării centrale, în apropiere se află o mulțime de taverne, baruri, restaurante, magazine cu suveniruri și agenții de unde puteți achiziționa excursii opționale în zonă.

Câteva dintre facilitățile pe care le oferă hotelul sunt: restaurant, bar, lounge cu televizor, parcare, o piscină foarte curată cu șezlonguri și umbrele incluse (pe plajă șezlongurile se plătesc), pool bar și bar pe plajă, secțiune pentru copii în piscină și loc de joacă.

Camerele sunt spațioase, confortabile și dotate cu: baie proprie, uscător de păr, radio, televizor (nu prinde multe posturi), frigider, aer condiționat (se plătește, aprox. 6 euro/zi), balcon sau terasă.

Noi am repetat experiența de câteva ori vara, dar și primăvara cu ocazia Sărbătorilor de Paște sau 1 Mai (tarifele sunt foarte accesibile în aceste perioade).

Dacă mergeți în Halkidiki este o bună alternativă pentru cazare.

Mie deja îmi este dor!

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-01

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-02

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-03

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-04

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-05

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-06

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-07

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-08

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-09

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-10

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-11

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-12

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-13

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-14

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-15

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-16

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-17

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia-18


Vizualizare hartă mărită

1 comment to Hotelul Sousouras – o bună alegere pentru o vacanță la Marea Egee

Lasă un comentariu

 

 

 

*