La Defense – o altă față a Parisului

Cartierul-La-Defense-Paris

Cartierul La Defense reprezintă o zonă de afaceri și cea mai plăcută surpriză pe care mi-o putea oferi Parisul. De ce? Pentru că se înalță grandios cu ai săi zgârie-nori într-o margine a orașului, fără a strica întreg aspectul istoric și aerul boem al capitalei Franței și pentru că este o noutate în peisajul citadin încărcat de clădiri vechi. Îmi plac foarte mult lucrurile noi și ”mai altfel” pe care le pot oferi destinațiile vizitate.

Auzisem de La Defense înainte de a merge la Paris, dar nu știam foarte multe amănunte. Era, cu siguranță, un obiectiv turistic principal de pe lista mea, așa că, de cum am ajuns, am luat harta și l-am localizat. Există 2 stații de metrou pe linia 1 unde puteți coborî: Esplanade de La Defense și La Defense. Cea din urmă se află aproape de Grande Arche – o clădire deosebită ce seamănă cu Arcul de Triumf, dar are un design inovativ.

Cartierul-La-Defense-Paris-01

Grande Arche se află pe aceeași linie cu Arcul de Triumf, astfel că, dacă urci în oricare dintre acestea îl poți vedea pe celălalt. Bineînțeles că am urcat și noi în clădirea nouă pentru a admira panorama întregului cartier și a Parisului de la înălțime. Liftul are formă de capsulă și urcă oferind priveliști frumoase până când ajunge în partea superioară a clădirii.

Cartierul-La-Defense-Paris-02

Cartierul-La-Defense-Paris-03

Acolo am citit lucruri interesante despre construcția cartierului și a arcului și am înțeles că pe dedesubt, pe lângă liniile de metrou (și RER) trece și o autostradă.

Cartierul-La-Defense-Paris-08

Cartierul-La-Defense-Paris-09

Cartierul-La-Defense-Paris-10

De pe terasă, vederea este impresionantă: clădiri de birouri înalte cu designuri care mai de care mai atrăgătoare, fântâni arteziene colorate, hoteluri din lanțuri celebre care arată spectaculos (precum Hilton) și un superb loc de promenadă pe care vă puteți plimba admirând tot ce este în jur.

Cartierul-La-Defense-Paris-04

Cartierul-La-Defense-Paris-05

Cartierul-La-Defense-Paris-06

Cartierul-La-Defense-Paris-07

Cât am stat în cartierul La Defense am avut senzația că mă aflu în altă lume – într-un oraș din viitor, un adevărat centru business.

Fotografiile vă vor dezvălui mai multe și vă vor ajuta să vă faceți o idee de ansamblu. Părerea mea este că nu trebuie să ratați Cartierul La Defense dacă vă aflați în Paris!

Cartierul-La-Defense-Paris-11

Cartierul-La-Defense-Paris-Franta-02

Imagini-din-Paris-Franta-10

Cartierul-La-Defense-Paris-12

Cartierul-La-Defense-Paris-13

Cartierul-La-Defense-Paris-14

Cartierul-La-Defense-Paris-15

Cartierul-La-Defense-Paris-16

Cartierul-La-Defense-Paris-17

Cartierul-La-Defense-Paris-18

Cartierul-La-Defense-Paris-19

Cartierul-La-Defense-Paris-20

Cartierul-La-Defense-Paris-21

Cartierul-La-Defense-Paris-22

Cartierul-La-Defense-Paris-23

Cartierul-La-Defense-Paris-24

Cartierul-La-Defense-Paris-25

Cartierul-La-Defense-Paris-26


Vizualizare hartă mărită

Lasă un comentariu

 

 

 

*