Obiective turistice în Cetatea Medievală Sighișoara – tur cu Toboșarul Cetății

Obiective-Atractii-Turistice-Cetatea-Medievala-Sighisoara

După cum am promis, revin cu detalii despre obiectivele turistice și locurile pe care le puteți vizita în Centrul Istoric al Sighișoarei. Noi am avut norocul să facem un tur cu Toboșarul Cetății ce ne-a explicat multe lucruri interesante și care cunoaște toată istoria locului.

1. Turnul cu Ceas – are o înălțime de 64 m, reprezintă simbolul Sighișoarei și datează din sec. XIV; în acele vremuri avea rol de protecție asupra porții principale a cetății. Ceasul împreună cu păpușile reprezintă zilele săptămânii, iar cocoșul din vârf îi vestește pe sighișoreni asupra stării vremii. Din anul 1899, Turnul cu Ceas găzduiește Muzeul de Istorie din Sighișoara. Din păcate noi nu am reușit să-l vizităm, deoarece am ajuns de Rusalii și era închis. De asemenea, în fiecare zi de luni este închis.

Turnul-cu-Ceas-Sighisoara

2. Turnul Fierarilor – construit în anul 1631; astăzi dl. Minculescu Vasile încearcă să învie vremurile demult apuse și creează magneți, scaune, rame, cutiuțe din lemn etc. Din când în când există și expoziții acolo. Noi am admirat o frumoasă expoziție de fotografie. Aici își are sediul Asociația Artiștilor Plastici Alma Mater Castrum Sex.

Turnul-Fierarilor-Sighisoara

3. Biserica Mănăstirii – datează din anul 1298; a fost mănăstire dominicană, iar astăzi este biserica evanghelică luterană. Există o tradiție foarte frumoasă prin care preotul după fiecare slujbă iese primul din biserică și dă mâna cu toți credincioșii. Aceasta se află lângă Turnul cu Ceas.

Biserica-Manastirii-Sighisoara

4. Casa Venețiană – a fost construită cu ferestre în stil gotic venețian și se spune că datează din sec. XVII. Astăzi este sediul Forumului Democrat German.

Casa-Venetiana-Sighisoara

5. Casa Vlad Dracul – aici a locuit tatăl lui Vlad Țepeș și și-a bătut Ducatul de Argint. Se spune că în această casă s-a născut Vlad Țepeș.

Casa-Vlad-Dracul-Sighisoara

6. Palatul ComitatuluiPrimăria Sighișoarei – construită în stil renascentist, este o clădire foarte frumoasă prin prisma arhitecturii deosebite.

Palatul-Comitatului-Primaria-Sighisoarei

7. Școala de Muzică Miron Neagu – în Sighișoara există și o fanfară a orașului.

Scoala-de-Muzica-Miron-Neagu

8. Casa Cronicarului Georgius Krauss – o pensiune tip boutique foarte frumoasă din Sighișoara datorită camerelor decorate cu frescă, a mobilierului medieval sau din lemn masiv și a decorațiunilor. Dispune și de un restaurant cu preparate delicioase.

Casa-Cronicarului-Georgius-Krauss-Sighisoara

9. Biserica Romano-Catolică – a fost construită în anul 1894 pe locul fostei biserici franciscane și ridicată în onoarea Sf. Iosif.

Biserica-Romano-Catolica-Sighisoara

10. Turnul Cizmarilor – datează din sec. XIV și este construit în plan hexagonal.

Turnul-Cizmarilor-Sighisoara

11. Statuia lui Petofi Sandor (1823-1849) – poet slovac ce moare la vârsta de 26 de ani; este recunoscut ca poet al ungurilor care moare pentru dreptate înecat.

Statuia-lui-Petofi-Sandor-Sighisoara

12. Turnul Croitorilor – datează din sec. XIV; este un turn-poartă ce a fost distrus de incendiul din anul 1676 și ulterior a fost reconstruit.

Turnul-Croitorilor-Sighisoara

13. Turnul Cojocarilor – datează din sec. XIV și este sediul Fundației Mihai Eminescu Trust. Aici se află singurul meșteșugar într-un turn ce promovează turismul cultural: dl. Nistor Ioan care ne-a acordat un scurt interviu pe care îl puteți vizualiza pe YouTube.

Turnul-Cojocarilor-Sighisoara

14. Turnul Măcelarilor – ultimul turn construit în cetate în sec. XVI.

Turnul-Macelarilor-Sighisoara

15. Poarta Torle – este a 3-a poartă a cetății (inițial cetatea a avut 9 porți).

16. Scara Acoperită – are 176 de trepte și se află în capătul străzii Școlii (cea mai importantă din Sighișoara). Treptele au fost construite după anul 1642 câte 6 (pentru 6 zile lucrătoare ale săptămânii, a 7-a fiind pentru odihnă). Pe aici puteți urca pentru a ajunge la Biserica din Deal și Liceul Teoretic Joseph Haltrich.

Scara-Acoperita-Sighisoara

17. Biserica din Deal – se înalță maiestuoasă pe un deal din cetate și domină întreaga zonă. Este o biserică evanghelică, a 4-a ca mărime din Transilvania și un important monument arhitectural. Aici există singura criptă din Transilvania cu 60 de morminte ce se poate vizita.

Biserica-din-Deal-Sighisoara

18. Liceul Teoretic Joseph Haltrich

Liceul-Teoretic-Joseph-Haltrich-Sighisoara

19. Turnul Cositorarilor – este cel mai deosebit turn din Cetatea Medievală și datează din sec. XIV; unicat pentru Evul Mediu ca arhitectură medievală. Acesta se leagă prin Galeria Arcașilor de Turnul Tăbăcarilor.

Turnul-Cositorarilor-Sighisoara

20. Piața Cetății – este o piață cochetă din centrul istoric al Sighișoarei unde puteți servi masa la restaurantele ce abia așteaptă să vă primească.

Piata-Cetatii-Sighisoara

21. Casa cu Cerb – are această denumire datorită capului de cerb așezat pe colțul clădirii. Astăzi aici există un hotel și un restaurant la care noi am servit masa de mai multe ori și am fost foarte mulțumiți.

Casa-cu-Cerb-Sighisoara

22. Biserica Ortodoxă Sf. Treime – se află pe malul celălalt al Târnavei și este a 2-a biserică din Sighișoara. Este mare, foarte frumoasă și se impune printre clădirile din zonă.

Biserica-Ortodoxa-Sfanta-Treime-Sighisoara

Așadar dacă ajungeți la Sighișoara, nu ratați toate aceste atracții pentru a cunoaște cât mai mult din istoria Cetății Medievale. Puteți face tururi cu Toboșarul Cetății (Stanciu Dorin) la tariful de 150 Ron pentru grupuri între 1 și 15 turiști. Pentru fiecare persoană în plus se adaugă 10 Ron. Îl puteți contacta la nr de tel: 0744 61 80 07.

Cetatea-Medievala-Sighisoara-14

Sper că v-am convins să vizitați Sighișoara dacă încă nu ați făcut-o sau să reveniți când aveți ocazia.

4 comments to Obiective turistice în Cetatea Medievală Sighișoara – tur cu Toboșarul Cetății

Lasă un comentariu

 

 

 

*