Obiective turistice și activități în Paris

Obiective-turistice-si-activitati-in-Paris

Cu cât scriu mai mult despre Paris începe să mi se facă dor și sincer îmi place să împărtășesc cu voi experiențe din acest oraș minunat. În cele ce urmează, vă voi povesti câte puțin despre obiectivele turistice pe care le-am vizitat în Paris și alte activități pe care le-am întreprins acolo.

1. Turnul Eiffel – despre simbolul Parisului și al Franței v-am mai vorbit. Admirați-l de jos, dar și urcați până la ultimul nivel pentru a vă bucura de o panoramă superbă asupra orașului și a fluviului Sena.

Turnul-Eiffel-Paris-Franta-01

Turnul-Eiffel-Paris-Franta-02

2. Cartierul La Defense – este un nou cartier de afaceri al orașului, cu clădiri de birouri și hoteluri cu design-uri atrăgătoare. Pentru mine a fost cea mai mare surpriză pe care mi-o putea oferi Parisul.

Cartierul-La-Defense-Paris-Franta-01

Cartierul-La-Defense-Paris-Franta-02

3. Grădinile Luxemburg – reprezintă un loc foarte bun pentru relaxare și plimbări în aer liber. O mulțime de flori, alei cochete și pline de verdeață, băncuțe unde puteți sta în liniște și citi o carte sau vorbi cu prietenii… toate le veți regăsi în acest parc minunat.

Gradinile-Luxemburg-Paris-01

Gradinile-Luxemburg-Paris-02

4. Arcul de Triumf – este vizibil mai mare decât al nostru și se poate vizita. Priveliștea de sus este foarte frumoasă. Noi am surprins exact momentul în care Turnul Eiffel a fost aprins și chiar dacă se află la distanța se impune în peisajul nocturn al orașului.

Arcul-de-Triumf-Paris-01

Arcul-de-Triumf-Paris-02

5. Bazilica Sacre Coeur – se află pe dealul Montmartre, în cel mai înalt punct al orașului și oferă de asemenea vederi impresionante asupra Parisului. Mi-a plăcut foarte mult arhitectura acesteia și mareția cu care se înalță pe colină. Pe treptele din fața ei se adună lume de obicei pentru a se relaxa sau a sta de vorbă.

Bazilica-Sacre-Coeur-Paris-01

Bazilica-Sacre-Coeur-Paris-02

6. Catedrala Notre Dame – este unul dintre cele mai vizitate obiective din Paris. Îmi amintesc că am stat puțin la coadă pentru a intra. Se află în Ile de la Cite și impresionează prin arhitectura gotică, istorie, măreție și grandoare. Cu siguranță, este una dintre cele mai faimoase catedrale din lume.

Catedrala-Notre-Dame-Paris-01

Catedrala-Notre-Dame-Paris-02

7. Orașul Științei și al Industriei – aici nu ne propusesem să ajungem, dar ne-a plăcut foarte mult. Am făcut fotografii cu Geoda care reflecta cerul albastru și norișorii albi, ne-am relaxat pe iarbă și ne-am bucurat de câteva ore însorite. Este un loc potrivit atât pentru cei mari cât și pentru cei mici.

Orasul-Stiintei-Industriei-Paris-01

Geoda-Paris-01

8. Muzeul Luvru – ne-am plimbat decât prin curtea interioară și ne-am fotografiat cu vestitele piramide. Din păcate, nu l-am vizitat în interior, deoarece ne-ar fi luat prea mult timp. Este unul dintre cele mai cunoscute și importante muzee din lume cu opere de artă renumite din perioade diferite ale omenirii.

Muzeul-Luvru-Paris-01

Piramida-Muzeul-Luvru-Paris-01

9. Grădinile de la Versailles – nu am crezut că astfel de minunății vom găsi acolo: întinderi uriașe de verdeață, pomi cu diverse modele, flori de toate culorile – cea mai frumoasă grădină pe care am văzut-o până acum. Este uimitoare! Îți trebuie câteva ore pentru a te plimba și a admira tot ce are de oferit.

10. Grădinile Tuileries – se află în centrul orașului, sunt cele mai vechi din Franța și construite în stil italian. Au multe alei, flori și locuri de relaxare. Există acolo și o roată în care ne-am urcat, dar și câteva căsuțe de unde poți câștiga jucării și alte suveniruri. Noi am avut noroc și am plecat la hotel cu 3 jucării de pluș: o vacă mare (seamănă cu Milka), un hipopotam și o inimioară cu piciorușe. Le-am cărat după noi prin toată Europa ca pasageri pe scaunele din spate.

Gradinile-Tuileries-Paris-01

Gradinile-Tuileries-Paris-02

11. Disneyland Paris – despre lumea personajelor Disney v-am mai povestit, dar țin încă o dată să precizez că mi-a plăcut foarte mult și mi-am adus aminte cu drag de copilărie și de personajele preferate. Apropo, Parada Personajelor Disney a fost impresionantă!

Parcul-Disneyland-Paris-Franta-01

Parcul-Disneyland-Paris-Franta-02

12. Croazieră pe Sena – am fost într-o plimbare pe Sena pe la orele 22:00 – 23:00 și am admirat Parisul pe timp de noapte și superbele poduri, fiecare cu un design deosebit si luminat în alt mod. A fost o experiență foarte frumoasă.

Croaziera-pe-Sena-Paris-01

Croaziera-pe-Sena-Paris-02

13. Galeriile Lafayette – am intrat de curiozitate și am fost uimiți de luxul din interior. Erau expuse parfumuri și articole de îmbrăcăminte în pas cu moda ale unor renumiți designeri.

Galeriile-Lafayette-Paris-01

Galeriile-Lafayette-Paris-02

14. Turnul Montparnasse – în turn am urcat într-o seară în drum spre hotel. Nu ne încânta foarte mult clădirea aceea, dar ne place sa admirăm cat mai multe panorame ale orașelor pe care le vizităm. Liftul urcă foarte repede și în doar câteva secunde ești sus. Montparnasse are aproape 200 m și oferă o priveliște incredibilă asupra Parisului. Poți merge și pe terasa clădirii, unde e o senzație nemaipomenită – parcă atingi norii. Când am ajuns noi, bătea vântul cam tare și abia stăteam în picioare. Cu siguranță a meritat!

Turnul-Montparnasse-Paris-01

Turnul-Montparnasse-Paris-02

15. Plimbare pe Champs Elysees – într-o seară am făcut o mică plimbare pe acest bulevard renumit din Paris. Am intrat prin magazine și am cumpărat câteva suveniruri. Apoi am servit masa la un restaurant drăguț. Era destul de multă lume, turiști de toate naționalitățile, dar o atmosferă plăcută.

Champs-Elysees-Paris-01

Champs-Elysees-Paris-02

16. Grădina Zoologică – nu mi s-a părut la fel de frumoasă ca cea din Viena sau Budapesta, dar mi-a plăcut. Cred ca era într-un stadiu de renovare când am mers noi, deoarece multe animale nu erau în cuștile lor. Cu toate acestea v-o recomand și vouă dacă mergeți în Paris.

Gradina-Zoologica-din-Paris-01

Gradina-Zoologica-din-Paris-02

17. Centrul Georges Pompidou – este o clădire cu un design ciudat – toate țevile sunt la vedere. Se adună multă lume în fața ei, este ca un loc de întâlnire, iar unii artiști încearcă să își prezinte talentele. A fost prima dată în viața când am acceptat să mi se facă un portret care spre uimirea mea a ieșit bine. M-a mirat faptul că unii oameni stau întinși pe ciment și se relaxează. Lângă se află si atelierul lui Constantin Brâncuși.

Centrul-Georges-Pompidou-Paris-01

Atelier-Brancusi-Centrul-Georges-Pompidou-Paris-01

18. Pantheon-ul se află foarte aproape de Grădinile Luxemburg și se poate vizita. A fost construit ca biserică în cinstea Sfintei Genoveva, iar apoi a devenit și loc de veci. Are o arhitectură neoclasicistă, iar coloanele din față îi oferă o strălucire aparte.

Pantheon-ul-din-Paris-01

Pantheon-ul-din-Paris-02

Despre unele obiective și activități desfășurate în Paris voi detalia mai mult în alte articole.

Vouă ce v-a plăcut cel mai mult și ce alte atracții ați vizitat?

4 comments to Obiective turistice și activități în Paris

 • Sunt faine toate prezentate de tine.
  Daca ar fi sa aleg locul meu preferat din Paris, as alege Plece du Pantheon. Respira un aer boem, studentesc, deosebit.
  Iar apoi ar fi gradinile Luxembourg, cartierul latin, Marais,les Invalides,o plimbare pe cele doua insule Saint-Louis si Ile de la Cité…si lista ar putea continua.
  As vrea intr-o zi sa urc si pe Arcul de Trumf, n-am urcat si sunt convinsa ca panorama este splendida.

 • Bia

  Mi-a plăcut și mie în Paris tot ce ai prezentat tu aici, in afara de La Defence. Acesta este un loc care mi se pare ca nu i se potriveste Parisului. Desigur este de vazut daca ajungem la Paris, dar atat. Eu abia am asteptat sa plec de acolo dintre colosii aceia de metal. Subit mi s-a făcut dor de Paris, vedeam in zare foarte departe Arcul de Triumf (ca e pe aceiasi axa cu Le Grand Arc) și doream sa ma intorc acolo, in “povestea mea” despre Paris :)

 • Foarte bun articolul, si intotdeauna mai intersat detalii despre evenimente turistice noi. Mai asteptam articole de acest gen

 • Eu m-am reintors recent din Paris dar nu am reusit sa vad toate obiectivele enumerate de tine. Sunt pe lista pentru ca stiu sigur ca ma voi reintoarce acolo…personal mi-a placut atmosfeara boema din Cartierul Latin.

Lasă un comentariu

 

 

 

*