Orașul Artelor și Științei l-am văzut în fugă, în anul 2007, într-un frumos circuit prin Spania.
Din păcate, nu am avut mult timp la dispoziție, deoarece programul excursiei nu includea și o vizită de câteva ore acolo, ceea ce mi s-a părut o mare pierdere – trebuia să vizităm partea istorică a orașului în acea zi. În opinia mea, orice circuit ce include Valencia, trebuie să cuprindă și acest obiectiv turistic superb ce pare a fi dintr-o altă lume.
Orașul Artelor și Științei este un loc de recreere, cu o arhitectură futuristă, ce cuprinde:
1. L’Oceanografic – cel mai mare acvariu oceanografic din Europa cu un design inedit, unde se țin și spectacole cu delfini.
2. Muzeul de Știință Prințul Felipe – centru de știință ce atrage prin interactivitate și forma sa unică de schelet de dinozaur.
3. L’Hemisferic – planetariu, Laser și cinematograf IMAX.
4. Palatul Artelor Regina Sofia – cuprinde mai multe săli unde se țin evenimente din sfera muzicală și teatrală.
5. L’Umbracle – o alee foarte drăguță – o grădină în aer liber.
Pe toate acestea am avut ocazia să le admirăm doar pe dinafară, dar chiar și așa a fost o experiență inedită – o surpriză pe care nu ne așteptam să ne-o ofere Valencia. Între timp a mai fost construită Agora – o sală polivalentă pentru spectacole și competiții sportive și Podul l’Assut de l’Or – cea mai înaltă construcție din oraș ce atinge 125 metri.
Promit ca măcar o dată în viață voi mai ajunge în Valencia, mai ales pentru a petrece cel puțin o zi întreagă în Orașul Artelor și Științei și pentru a merge la spectacolele cu delfinii.
Fotografiile vă vor dezvălui mai multe decât v-am descris eu:
woow! E mai mult decat penibil, poate doar in Dubai sa mai vezi asa hidosenii!
Nu cred ca tot ce este nou si arata altfel decat istoric este o hidosenie, cel putin nu din punctul meu de vedere!