Paradisul există! Plaja Navagio – Insula Zakynthos

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012

Prima întâlnire cu plaja Navagio a fost intr-adevăr emoționantă. Citisem foarte mult despre acest loc unic, dar nu îl vizitasem niciodată. Fotografiile păreau ireale.

Astfel, primul obiectiv la care voiam să ajung pe Insula Zakynthos era, cu siguranță, Navagio.

Plaja se află în partea de nord-vest a insulei. Se poate admira o panoramă deosebită de sus dacă mergeți cu mașina sau faceți Turul Insulei cu autocarul. Luați o hartă a insulei pentru a vă da seama de poziționarea exactă și urmăriți indicatoarele cu „Shipwreck”. Culoarea apei este exact ca în fotografii: un albastru – turcoaz ireal ce contrastează puternic cu stâncile albe și verdele plantelor de pe stânci. Pe plajă există o epavă a unui vas ce se spune că a aparținut unor contrabandiști de țigări și care în timpul unei furtuni a naufragiat.

Spuma creată de valurile ce se sparg este albă ca laptele și se încadrează de minune în peisaj. Vă recomand să mergeți să admirați încântătoarea priveliște în prima parte a zilei, atunci când lumina soarelui se reflectă perfect și îi dă apei o culoare deosebită.

Pe plajă se poate ajunge doar pe apă. Noi am ales să facem Turul Insulei cu vaporul pentru că una dintre opriri era pe plaja Navagio. Așteptam cu nerăbdare ca după stâncile și golfurile pe lângă care treceam să apară impunătoare și grandioasă plaja Navagio. Priveliștea este la fel de impresionantă ca și cea de sus. Culoarea apei este incredibilă! Epava întregește cu succes acest peisaj de vis. Se recomandă să nu vă urcați sau să intrați în ea pentru că este foarte ruginită și vă puteți răni.

Plaja este cu pietricele mici și albe. Din câte știu sunt curenți puternici în golf și ar fi bine să nu înotați prea departe de mal. Stâncile ce se înalță deasupra plajei sunt impunătoare și dau locului un farmec aparte.

Cam atât am vrut să vă povestesc despre “întâlnirea” cu plaja Navagio. Dacă ajungeți în Zakynthos nu trebuie să o ratați! Sper să vă convingă fotografiile!

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-01

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-02

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-03

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-04

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-06

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-05

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-07

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-08

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-09

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-10

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-11

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-12

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-13

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-14

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-15


Vizualizare hartă mărită

3 comments to Paradisul există! Plaja Navagio – Insula Zakynthos

Lasă un comentariu

 

 

 

*