Plajele din Insula Zakynthos

plaje-insula-zakynthos

Așa cum am promis în articolul cu Insula Zakynthos, revin cu informații despre superbele plaje din acest paradis. Luați o hartă a insulei când ajungeți acolo și le veți descoperi foarte ușor.

1. Plaja Navagio – încep descrierea cu cea mai frumoasă locație de pe insulă. De sus peisajul asupra plajei este uimitor – cel mai frumos pe care l-am văzut în viața mea. Ai impresia că ai ajuns în paradis când te afli în fața acestei minuni a naturii. Jos se poate ajunge doar cu vaporul. Apa are o culoare incredibilă, dar din păcate plaja este cu pietricele albe destul de enervante pentru tălpi. Dacă, aflându-vă în Zakynthos, nu vizitați Navagio este ca și cum nu ați fost pe insulă.

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-01

Plaja-Navagio-Insula-Zakynthos-2012-15

2. Plaja Gerakas – când am ajuns aici, am crezut că am pășit în rai. Aceasta a fost senzația mea! Se află la aproximativ 18 km de Zante (capitala), în sudul insulei și este bine semnalizată. Este unul dintre locurile unde țestoasele Caretta Caretta vin pe timpul verii și își depun ouăle. Există câteva reguli bine stabilite pentru turiștii ce fac plajă aici. Pe mine personal nu m-a deranjat niciuna. Gerakas face parte din Parcul Național Marin alături de alte plaje de pe insulă. Când ajungeți cu mașina, veți regăsi o parcare destul de mare alături de un magazin și câteva terase. Apoi, înainte să coborâți treptele pentru a ajunge pe plajă (nu vă speriați, nu sunt multe), veți primi un pliant informativ despre Caretta Caretta și alte informații utile. Priveliștea de sus este superbă! Ni se afișează în fața ochilor o plajă lată cu nisip și multe cuiburi ale broscuțelor, amenajate de cei ce le protejează, după ce acestea își depun ouăle. Există șezlonguri pe plaja, dar am văzut și persoane ce stăteau pe prosoapele proprii. Una dintre reguli este să te așezi aproape de malul mării, șezlongurile fiind puse pe două rânduri. Nu există baruri, taverne sau magazine acolo, așa că puteți face cumpărături de lângă parcare, înainte să coborâți pe plajă. Intrarea în mare este foarte lină, iar apa este extrem de limpede. Mici peștișori vor veni să vă ciupească de picioare, dar nu vă speriați pentru că nu vă fac nimic rău. Cred că aș putea vorbi despre acest loc mirific la infinit, dar trebuie să precizez câteva aspecte și despre celelalte plaje.

Plaja-Gerakas-Zakynthos-01

Plaja-Gerakas-Zakynthos-02

Plaja-Gerakas-Zakynthos-03

Plaja-Gerakas-Zakynthos-04

3. Plaja Dafni – pentru a ajunge aici, va trebui să vă abateți de la șoseaua principală aprox. 3 km și să mergeți pe un drum pietruit (este ok de parcurs). În timp ce coborâți cu mașina, vi se va dezvălui în fața ochilor un peisaj de vis. Plaja Dafni este lungă, lată și cu nisip. Jos veți regăsi o parcare unde puteți lăsa mașina. Și aici există cuiburi ale broscuțelor Caretta Caretta protejate și bine delimitate. Nu prea mi-a plăcut taverna de pe plajă – era prea mult agitație pentru un loc atât de deosebit. Palmierii și pinii oferă umbră celor ce s-au săturat de atâta soare. Apa este la fel de cristalină și de acolo se poate zări în dreapta golful Laganas.

Plaja-Dafni-Zakynthos-01

Plaja-Dafni-Zakynthos-02

4. Banana Beach – o plajă cu nisip, foarte animată, cu baruri, terase, șezlonguri și unde se parctică multe sporturi acvatice. Din câte am înțeles, seara se fac și petreceri aici. Noi am trecut destul de puțin pentru a o vedea, dar am preferat un loc mai retras.

Banana-Beach-Zakynthos

Banana-Beach-Zakynthos-02

5. Plaja St. Nicholas – este, de asemenea, destul de agitată cu restaurante și terase unde poți bea un suc și servi masa. Există și șezlonguri, dar noi am ales să stăm în partea dreaptă unde era mai liniște. Se practică și aici sporturi acvatice pentru cei pasionați. Plaja este cu nisip, o intrare lină în mare și o apă foarte limpede. Nu lipsesc nici peștișorii!

Plaja-St-Nicholas-Zakynthos

6. Plaja Xigia – este o plajă frumoasă, cu pietriș situată la aproximativ 23 km de Zante, spre nord-estul insulei. Apa are un conținut ridicat de sulf și se spune că este foarte bună pentru piele. Desigur și mirosul este caracteristic, dar nu foarte deranjant. Am stat destul de puțin aici, fiind unul dintre locurile unde vaporul a oprit în turul insulei.

Plaja-Xigia-Zakynthos-01

7. Plaja din Porto Vromi – este mică, cu pietricele albe, dar foarte frumoasă, aflându-se într-un golfuleț. Aici vă puteți plimba cu hidrobicicleta și lua diferite ambarcațiuni pentru a ajunge la Navagio, deoarece plaja se află în partea de nord-vest a insulei.

Porto-Vromi-Zakynthos-01

Porto-Vromi-Zakynthos-02

Porto-Vromi-Zakynthos-03

8. Plaja din stațiunea Laganas – este cu nisip și se consideră a fi una dintre cele mai frumoase din insulă. Din păcate nu este și părerea mea, eu preferând acele locuri mai sălbatice, unde natura este uimitoare. Are aproximativ 9 km și se spune că este una dintre cele mai lungi din Grecia. De aici se pot face excursii pentru a vedea faimoasele broscuțe Caretta Caretta. Noi am ales o excursie cu yachtul Kamelia II și am reușit să vedem două țestoase ieșind la suprafață pentru a lua aer.

Plaja-Statiunea-Laganas-Zakynthos

Kamelia-II-Caretta-Caretta

Caretta-Caretta

9. Plaja de pe insula Agios Sostis – este destul de mică și pitorească, dar foarte frumoasă datorită poziționării sale între stânci. Insula se află în partea dreaptă a stațiunii Laganas, accesul se face pe un pod și se plătește o mică taxă de intrare fiind inclusă o băutură răcoritoare la terasa de acolo. Este un loc romantic, dar preferat și de familiile cu copii.

Insula-Agios-Sostis-Zakynthos-01

Insula-Agios-Sostis-Zakynthos-02

10. Plaja din stațiunea Tsilivi – explorând insula în lung și-n lat cu mașina, am ajuns și pe plaja din Tsilivi pentru câteva ore de bălăceală. Plaja este lată, cu nisip fin și o intrare lină în mare. Este animată și mulți turiști o aleg pentru a sta la soare sau pentru a practica sporturi acvatice.

11. Plaja Stațiunii Argassi – fiind cazați la Hotel Locanda, care este poziționat chiar pe plajă, am făcut de mai multe ori baie aici. Este ingustă, dar se întinde pe aproximativ 1 km. În unele locuri există și terase. Dacă preferați un loc mai retras, dar într-o stațiune, aceasta poate fi o buna alegere.

Am mai văzut și alte plaje pe insulă în drumul nostru cu mașina, dar nu aș știi să vă dau prea multe detalii despre ele. Vă las și pe voi să descoperiți alte astfel de locuri superbe.


Vizualizare hartă mărită

2 comments to Plajele din Insula Zakynthos

  • De vis, apa are o culoare nefireasca…

  • Free Drive Ro

    Am observat ca la Navagio nu ati fost sus decat pe balconasul acela micut de sus. Daca mergeti vreun km pe creasta plaja si epava se dezvaluie in toata splendoarea..e un picut accidentat terenul dar merita.
    Felicitari pt blog si vacante frumoase in continuare!

Lasă un comentariu

 

 

 

*