PortAventura – distracție si amuzament

PortAventura-parc-de-distractii-Spania

PortAventura este cel mai mare parc de distracții din Spania și unul dintre cele mai cunoscute și mai vizitate din Europa.

Aventura noastră aici a început în anul 2007 în timpul unui circuit prin Spania, când într-una din zile, ni s-a propus o excursie opțională la PortAventura.

Zis și făcut! Am acceptat bucuroși și am așteptat cu nerăbdare plecarea. Chiar dacă eu nu sunt un fan al atracțiilor periculoase, îmi place foarte mult să le admir și să mă plimb prin parcurile de acest gen.

PortAventura se află la aproximativ 110 km de Barcelona, pe Costa Daurada și a fost deschis în anul 1995. De atunci a atras o mulțime de turiști an de an.

Parcul este împărțit în șase zone:
1. Mediterrania – este prima zonă ce te întâmpină de cum intri și te introduce în atmosfera micilor orașe catalane de pe Costa Brava și Costa Daurada. Atracții principale: Estacio del Nord, Port de la Drassana, Furius Baco.
2. Polynesia – este o zonă mai mică, dar tropicală ce imită mediul natural din Insula Polynesia. Atracții principale: Tutuki Splash, Canoes, Kon-Tiki Wave, Sea Odyssey.
3. China – este un sector al parcului ce pune în valoare cultura și atracțiile turistice din faimoasa China. Atracții principale: Tea Cups, Dragon Khan, Waitan Port, Cobra Imperial, Shambhala și zone de distracție pentru copii.
4. Mexico – este o altă zonă de interes, mai ales pentru cei ce sunt atrași de cultura mayașă. Atracții principale: Hurakan Condor, El Diablo – Tren de la Mina, Yucatan, Los Potrillos, Los Armadillos, Serpiente Emplumada.
5. Far West – o atmosferă specifică cu clădiri ce amintesc de vechile orașe western. Atracții principale: Buffalo Rodeo, Silver River Flume, Stampida, Penitence Station, Tomahawk, Laberinto BlackSmith, Volpaiute, Carrousel, Grand Canyon Rapids.
6. Din câte știu, în anul 2011 a fost deschisă o nouă zonă numită SesamoAventura, creată special pentru copii.

Pe lângă toate aceste “nebunii”, în parc au loc și o mulțime de spectacole și parade foarte interesante. Noi am văzut un show într-un spațiu deschis cu păsări exotice care mai de care mai frumoase și mai colorate ce ascultau cu mare atenție tot ce le transmiteau prezentatorii. Chiar m-a uimit faptul că nu plecau din acel perimetru și, în plus, interacționau și cu publicul.

Peste tot există restaurante și terase specifice zonelor din care fac parte și magazine de unde puteți achiziționa suveniruri și cadouri pentru cei dragi.

Nu a fost de ajuns o singură zi pentru a descoperi tot ce are de oferit parcul tematic PortAventura, dar pentru noi a fost o experiență deosebită de care ne aducem aminte cu mult drag.

Sper să vă facă “poftă” fotografiile de mai jos:

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-01

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-02

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-03

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-04

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-05

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-06

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-07

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-08

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-09

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-10

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-11

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-12

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-13

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-14

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-15

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-16

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-17

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-18

PortAventura-parc-de-distractii-Spania-19


Vizualizare hartă mărită

1 comment to PortAventura – distracție si amuzament

Lasă un comentariu

 

 

 

*