Republica Moldova – o nouă destinație de weekend pentru turiștii români

republica-moldova

Hello dragi cititori,

Știu că nu am mai scris de mult timp pe blog și poate ați crezut că am renunțat, dar viața ni s-a schimbat într-un mod cât se poate de frumos de pe data de 24 ianuarie când am născut-o pe Simina Maria, scumpa noastră fetiță, care de atunci îmi ocupă tot timpul (recunosc că este foarte frumos, dar și foarte greu… chiar și acum când scriu aceste rânduri ea doarme la mine în brațe între două reprize de plâns din cauza colicilor). Chiar și așa, vă promit că nu voi renunța la blog cu toate că voi posta mai rar în funcție de timp. Mai am multe să vă povestesc din trecut și cu siguranță se vor adăuga noi experiențe în viitor, de data aceasta în trei.

Să ne întoarcem totuși la scopul acestui articol. Am observat că au din ce în ce mai mult succes excursiile de o zi sau două organizate de agențiile de turism. Poate datorită faptului că sunt multe persoane care nu mai dispun de banii necesari pentru o vacanță mai lungă sau pur și simplu preferă să se relaxeze în weekend descoperind locuri superbe nu foarte departe de casă.

De curând am aflat că agenția Holiday Boutique a Alexandrei Lăzărescu (de profesie ghid de turism) organizează o excursie de două zile în Republica holiday-boutiqueMoldova, o destinație pe care încă nu am vizitat-o, dar care, în opinia mea, ar trebui să se afle pe lista tuturor în ceea ce privește viitoarele călătorii. Iată deci o ocazie potrivită pentru cei ce doresc să evadeze de acasă pentru scurt timp și să meargă “dincolo de Prut” adunând amintiri de la “frații noștri”.

Republica Moldova a devenit o destinație din ce în ce mai căutată de turiștii români datorită aspectelor istorice ce ne leagă, a apropierii de țara noastră și a obiectivelor turistice care pot fi vizitate acolo.

Republica Moldova este inedită și în ceea ce privește gastronomia și ospitalitatea, moldovenii fiind extraordinar de ospitalieri și deschiși să-și primească musafirii, sunt gazde excepționale.

Programul agenției include vizitarea Cramelor Cricova, Fabricii de bomboane Bucuria – simbolul Republicii Moldova, Mănăstirii Curchi – UNESCO și, bineînțeles, turul orașului Chișinău. Înainte de a lansa programul către turiști, Alexandra a testat destinația, a vizitat obiectivele turistice menționate și a stabilit toate detaliile. Totul pare bine pus la punct și merită încercat.

Excursia se desfășoară în perioada: 16-17 mai. Vă las să studiați în continuare itinerariul și celelalte detalii. Nu uitați că pentru a intra în Republica Moldova aveți nevoie de pașaport. Aștept la întoarcere păreri de la voi. Voi testa și eu acest program, dar probabil că într-o perioadă mai îndepărtată:

Ziua 1 – Sâmbătă

Plecare din București – ora 4:00 pe traseul: Buzău – Focșani – Bârlad – Huși – Albița – Chișinău. Sosire în Chișinău în jurul prânzului.

Tur de Chișinău. Vom admira Arcul de Triumf (Porțile Sfinte – construite în anul 1841, înalte de 13 metri), Palatul Parlamentului (o construcție deosebită reprezentând o carte deschisă în centrul căreia foile se unesc), Sala cu Orgă (una dintre cele mai frumoase clădiri din Chișinău), Parcul Catedralei (fondat în 1836, cu 8 intrări care duc spre Catedrala “Nasterea Domnului”).

Vizităm Magazinul Fabricii de Bomboane BUCURIA, dulciurile simbol ale Republicii Moldova. “Cartea de vizită a Republicii Moldova” a luat naștere în anul 1946, atunci când cofetarii moldoveni încep producția primelor bomboane și caramele cu echipamente aduse din Germania.

Bomboane-Bucuria

Cazare la hotel 3/4* în zona centrală a orașului Chișinău. Timp liber la dispoziția turiștilor pentru plimbare și cumpărături.

Ziua 2 – Duminică

Mic dejun la hotel 3/4* în zona centrala a orașului Chișinău. Timp liber în Chișinău sau program opțional: Cramele Cricova, Mănăstirea Curchi, prânz organizat într-un local tradițional lângă Orhei.

Ne deplasăm către cea mai mare cramă din lume cu străzi rutiere cu denumiri de vinuri – Crama Cricova. Vizităm Orașul Vinurilor cu străzile subterane, secția de vinuri, secția de producere a spumantului clasic, Colecția Națională de vinuri, sălile de degustare.

Crama-Cricova-Republica-Moldova-02

Cricova a primit titlul celei mai înalte distincții de stat – Ordinul Republicii – și a fost declarată prin lege Obiect al Patrimoniului Cultural Național al Republicii Moldova.

Crama-Cricova-Republica-Moldova-01

Ne deplasăm către un local tradițional, unde vom servi masa de prânz.

După prânz, vizităm Mănăstirea Curchi, întemeiată în anul 1773, mănăstire de călugări, restaurată în anul 2006, sub îndemnul: “Mănăstirea Curchi – din ruine spre înălțare”, la recomandările specialiștilor Institutului de Restaurare din Kiev.

După-amiază ne continuăm drumul către România pe traseul Chișinău – Albița – Huși – Bârlad – Focșani – Buzău. Sosire în București după miezul nopții.

Tariful excursiei: 99 Euro / persoană și include:

– Transport cu autocarul
– Cazare la hotel 3/4* cu mic dejun (1 noapte)
– Ghid însoșitor
– Tur de oraș Chișinău
– Vizită Magazinul Fabricii de Bomboane BUCURIA

Tariful excursiei nu include întrările la obiective turistice, asigurare medicală sau alte servicii care nu sunt menționate în program:

– Intrarea la Cramele Cricova – 30 Euro (pachetul include transportul cu trenulețul în Orașul subteran, degustarea a 4 sortimente de vin: 1 vin alb, 2 vinuri roșii, 1 vin spumant + nuci, fursecuri și apă)
– Prânz tradițional Ziua 2 – 15 Euro (local tradițional, meniu tradițional + vin și apă la masă)

2 comments to Republica Moldova – o nouă destinație de weekend pentru turiștii români

Lasă un comentariu

 

 

 

*