Salina Turda – o investiție de succes

Salina-Turda-Romania

Am rămas surprinsă acum doi ani când am vizitat Salina Turda: totul arăta foarte bine! Nu o văzusem înainte de renovare, dar era clar că suferise multe schimbări, în sens pozitiv.

Totul este pus la punct până la cel mai mic detaliu, intrarea are un design futurist, există o parcare mare unde puteți lăsa mașinile, iar în interior există o mulțime de activități ce pot fi practicate: minigolf, bowling, biliard, tenis de masă, plimbare cu barca pe lacul subteran.

Noi nu am ales nimic din toate acestea, am vrut doar să ne plimbăm, să inspirăm aer curat și să facem fotografii. Am intrat în Sala Ecourilor și ne-am amuzat ascultând ecoul vocilor noastre. Apoi ne-am dus la lifturi pentru a coborî la celălalt nivel, dar, din păcate, coada era cam mare așa că am ales să mergem pe scări. A fost foarte aglomerat și erau zone în care abia treceam pe lângă cei ce urcau. Și credeți-mă sunt multe scări! În weekend este aglomerat, dar cred că în cursul săptămânii este mai liber. Într-un final am ajuns și am fost încântați de micul lac subteran pe care se pot face plimbări cu bărcuțele.

În salină este destul de frig, așa că vă recomand să vă luați ceva de îmbrăcat, mai ales dacă afară este cald, deoarece diferența de temperatură va fi destul de mare. În rest, atmosfera este foarte plăcută și merită să petreci câteva ore în adâncul pământului.

Datorită faptului că este o mină de sare, aici pot fi tratate și diferite afecțiuni, printre care și cele respiratorii.

Salina Turda cuprinde mai multe săli, galerii și mine:
1. Galeria Franz Josef
2. Sala Ecourilor – Mina Iosif
3. Sala Crivacului
4. Sala puțului de extracție
5. Sala de apel
6. Mina Rudolf
7. Mina Terezia
8. Mina Gizela
9. Mina Anton

Taxa de intrare este în momentul de față 15 RON/persoană. Se poate intra între orele 9:00 – 15:00, salina fiind deschisă până la ora 17:00.

Mergeți cu toată încrederea și vizitați salina atunci când sunteți în zona orașului Turda, deoarece chiar merită! Eu voi reveni de câte ori voi avea ocazia!

Salina-Turda-Romania-01

Salina-Turda-Romania-02

Salina-Turda-Romania-03

Salina-Turda-Romania-04

Salina-Turda-Romania-05

Salina-Turda-Romania-06

Salina-Turda-Romania-07

Salina-Turda-Romania-08

Salina-Turda-Romania-09

Salina-Turda-Romania-10

Salina-Turda-Romania-11

Salina-Turda-Romania-12

Salina-Turda-Romania-13

Salina-Turda-Romania-14

Salina-Turda-Romania-15

Salina-Turda-Romania-16


Vizualizare hartă mărită

Lasă un comentariu

 

 

 

*