Sound & Light Show – Cetatea Tsarevets – Veliko Tarnovo

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo

Plimbându-ne prin Veliko Tarnovo, vedeam peste tot afișe cu Sound & Light ShowCetatea Tsarevets. Primul gând care ne-a trecut prin minte a fost să întrebăm la casa de bilete a cetății. Nu ne-au oferit nicio informație concretă, fapt ce m-a făcut să dau telefon la numărul de pe afișe. Telefonul era închis, așa că am căutat pe internet să găsesc și alte date de contact sau detalii despre acest show. În speranța că cel de la ”celălalt capăt al firului” vorbește și engleza, am format numărul așteptând ca cineva ”să mă lumineze”. Am avut noroc și un domn foarte de treabă ne-a explicat tot ce trebuia să știm, dar din păcate show-ul nu avea loc în acea seara, fiind disponibil doar pentru grupuri sau un anumit număr de persoane. Ne-a mai precizat că va avea loc a doua zi (existând deja un grup), exact când noi trebuia să ne întoarcem acasă. Offf! După ce ne-am consultat, am decis să mai rămânem încă o noapte. Am stabilit ora și locația unde trebuia să fim prezenți și am așteptat cu nerăbdare a doua zi.

Spectacolul audiovizual de la Cetatea Tsarevets constă într-un joc de lasere și lumini multicolore ce îmbracă toate zidurile fortificate și repune în scenă evenimente din istoria Bulgariei. Pe un fond sonor plăcut, reprezentând printre altele și sunetul clopotelor de biserică, sute de lumini colorate și trei lasere creează un spectacol plăcut cu momente glorioase sau tragice prin care a trecut Bulgaria.

Cu siguranță vă întrebați de unde se poate privi acest show care practic de desfășoară pe tot dealul cetății. În momentul în care ni s-a precizat ora (exact pe înserat), organizatorii ne-au transmis și unde trebuie să ne prezentăm: mai exact în spatele catedralei din Veliko Tarnovo, într-o cladire cu o terasă spațioasă și o panoramă superbă asupra Cetății Tsarevets.

Veliko-Tarnovo-oras-medieval-Bulgaria-15

Acolo erau boxele care ne ajutau să intrăm în atmosferă în timp ce priveam încântați luminile ce îmbrăcau cetatea în diverse culori. Am observat că erau persoane și în piața de la intrarea în cetate care nu au achitat biletul dar care se bucurau de spectacol fără sunet.

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-01

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-02

Practic, concordanța dintre cele două și suspansul ce se creea pe parcurs, forma un show cu adevărat plăcut și care merită văzut. A durat aprox. 17  minute timp în care nu ne-am luat privirea de acolo.

L-am filmat și am făcut și câteva fotografii pentru a vi le arăta și vouă. Sincer, mie mi-a plăcut foarte mult și parcă am trăit alături de cei de acolo evenimente din alte timpuri. Momentele principale din istoria Bulgariei expuse au fost:
– Rezistența opusă invadatorilor otomani
– Anii de asuprire turcă
– Mișcarea de Eliberare Națională
– Eliberarea.

Iată filmulețul:

Și câteva fotografii:

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-03

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-04

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-05

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-06

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-07

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-08

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-09

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-10

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-11

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-12

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-13

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-14

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-15

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-16

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-17

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-18

Lasă un comentariu

 

 

 

*