TransBucegi – un nou drum la înălțime

TransBucegi-Romania

Weekend-ul ce tocmai a trecut l-am petrecut în zona Brașovului. Sâmbătă, fiind foarte frumos afară am decis să mergem și noi pe TransBucegi. Mai mulți prieteni ne povestiseră de acest drum, dar noi nu îl străbătusem niciodată după ce fusese asfaltat.

Iată cum puteți ajunge acolo: în Sinaia faceți stânga dacă veniți din București sau dreapta dacă veniți din Brașov, spre Târgoviște. După 7 km veți întâlni niște indicatoare spre Cabana Cuibul Dorului, Cabana Bolboci, Hotel Peștera etc. Acolo trebuie să faceți dreapta și puteți considera că ați ajuns pe TransBucegi. Drumul (DJ 713) șerpuiește inițial prin pădure pentru ca apoi să dezvăluie peisaje foarte frumoase de la înălțime. Ținând cont că încă nu a fost inaugurat, șoseaua nu este marcată, nu are indicatoare și nici parapeți peste tot. Este destul de îngustă, iar în unele locuri trec mai greu două mașini, una pe lângă cealaltă. Acum este asfaltat până aproape de Cabana Piatra Arsă, adică 17 km, dar din câte am înțeles va avea 20 km. Drumul străbate Platoul Bucegi, mergând prin Parcul Natural Bucegi unde turiștii sunt rugați să respecte câteva reguli minime pentru a nu dăuna mediului înconjurător.

De unde se termină cei 17 km asfaltați, se poate ajunge la Babele în aprox. 1h, iar de acolo se pleacă spre Crucea Caraiman, Vârful Omu, Releul de pe Vârful Coștila. De asemenea, se poate coborî cu telecabina spre Hotel Peștera pentru a se vizita Peștera Ialomicioarei și Mănăstirea Peștera.

DJ 713 va fi o bună alternativă de a ajunge la Babele și Sfinxul din Bucegi și a admira frumusețea acestor munți.

Mie mi s-a părut că seamănă puțin cu Transalpina datorită văilor largi ce îți încântă privirea.

Ajungând la aproape 2000 m, drumul este foarte frumos și cu siguranță va avea mult succes după înaugurare.

Nefiind finalizate lucrările, astăzi drumul este oficial închis, iar parcurgerea sa se face pe propria răspundere.

Abia așteptăm asfaltarea sa până la Cabana Babele și deschiderea oficială!

Am filmat cei 17 km pentru a vă face o idee. Vă invit să priviți filmulețul și câteva fotografii. După cum observați, vremea a fost foarte frumoasă!

TransBucegi-01

TransBucegi-02

TransBucegi-03

TransBucegi-04

TransBucegi-05

TransBucegi-06

TransBucegi-07

TransBucegi-08

TransBucegi-09

TransBucegi-10

TransBucegi-11

TransBucegi-12

TransBucegi-13

TransBucegi-14

TransBucegi-15

TransBucegi-16

TransBucegi-17

TransBucegi-18

TransBucegi-19

TransBucegi-20

Lasă un comentariu

 

 

 

*