Turnul Sfatului – Sibiul de la înălțime

Turnul-Sfatului-din-Sibiu

De fiecare dată când ajungem într-un oraș, căutăm un loc de unde să îl putem admira de la înălțime. Așa s-a întâmplat și în periplul nostru prin Sibiu – primul gând a fost să ne îndreptăm către Biserica Evanghelică despre care știam că oferă panorame de la cea mai mare înălțime asupra orașului. Din păcate, datorită unor lucrări nu se mai poate urca în turnul bisericii. Nu știu exact cât vor dura aceste lucrări, dar am înțeles că destul de mult.

Destul de dezamăgiți, am plecat să ne plimbăm la pas prin superbul centru istoric al Sibiului. Ușor-ușor am ajuns în dreptul Turnului Sfatului și am văzut că se poate vizita.

Turnul-Sfatului-din-Sibiu-01

Nu am mai stat pe gânduri, am intrat, am achitat taxa (aprox. 2 RON în aprilie) și am început să urcăm nerăbdători pentru a descoperi orașul de la înălțime.

Turnul-Sfatului-din-Sibiu-02

Turnul-Sfatului-din-Sibiu-03

Pe parcurs am observat că la fiecare din cele 7 etaje există câte o încăpere în care uneori se organizează diverse expoziții de fotografie, pictură etc.

Turnul-Sfatului-din-Sibiu-04

Turnul-Sfatului-din-Sibiu-05

De asemenea, la etajul 7 am descoperit mecanismul unui ceas foarte vechi, realizat în anul 1494 de o firmă elvețiană.

Turnul-Sfatului-din-Sibiu-06

Turnul-Sfatului-din-Sibiu-07

Turnul Sfatului face legătura între Piața Mare și Piața Mică și are această denumire deoarece cu mult timp în urmă de el era lipită clădirea în care se aduna Sfatul Orașului. Și-a păstrat numele până în zilele noastre și a devenit simbolul Sibiului. A fost construit între anii 1224 – 1241, suferind de-a lungul timpului diverse stricăciuni, dar a fost restaurat ulterior. A avut mai multe roluri printre care: de apărare, punct de observare, arest etc.

Revenind la urcușul nostru în turn, după ce am obosit puțin, am ajuns la ultimul etaj unde există 4 puncte (ferestre) de unde poți privi Sibiul. Geamurile fiind închise, a trebuit să facem fotografii prin acestea.

Pe o parte se vede Piața Mare unde în acea perioadă avea loc Târgul de Paști și erau o mulțime de căsuțe ce ofereau bunătăți turiștilor, pe o altă parte se vede Piața Mică, iar pe celelalte două poți privi casele tipic săsești cu arhitectura lor specifică precum și alte obiective turistice importante din Sibiu. Panoramele sunt foarte frumoase și cu siguranță nu trebuie ratate!

Turnul-Sfatului-din-Sibiu-08

Turnul-Sfatului-din-Sibiu-09

Vă invit să admirați și alte fotografii:

Turnul-Sfatului-din-Sibiu-10

Turnul-Sfatului-din-Sibiu-11

Turnul-Sfatului-din-Sibiu-12

Turnul-Sfatului-din-Sibiu-13

Turnul-Sfatului-din-Sibiu-14

Turnul-Sfatului-din-Sibiu-15

Voi ați urcat în Turnul Sfatului?

CITEŞTE ŞI:

locuri-de-vizitat-si-obiective-turistice-in-sibiu

Lasă un comentariu

 

 

 

*