Apus de soare pe plaja Egremni – Insula Lefkada

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada

Așa cum v-am promis în articolele trecute, revin pentru a vă vorbi despre plaja Egremni, una dintre cele mai frumoase din Insula Lefkada alături de Porto Katsiki.

Plaja Egremni se află în partea vestică a insulei. Este o plajă cu nisip și pietricele, lată si lungă, formată practic la baza unei stânci. Se poate ajunge acolo cu mașina, dar ultimii 3 km se parcurg pe un drum neasfaltat (dar ok). Din parcare se coboară 350 de trepte (da, ați citit bine: 350 pe care le cobori ușor, dar după o zi de stat la soare, le urci mai greu). Peisajul este deosebit încă de cum te apropii: o mică terasă așteaptă turiștii cu sucuri și câteva gustări înainte de a coborî pe plajă.

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-01

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-02

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-03

Noi am ajuns în jurul orei prânzului și ne-am îngrozit când am văzut ce aglomerație era. O mulțime de mașini parcate pe marginea drumului și oameni căutând locuri de parcare. După lungi căutari și destui nervi, am găsit un loc unde am lăsat mașina câteva minute pentru a face câteva fotografii. Ne-am îndreptat spre scări și ușor-ușor a început să ni se dezvăluie în fața ochilor frumusețea plajei Egremni. Șezlonguri, umbrele, oameni mișunând, o mare turcoaz și stânci impunătoare ne încantau privirile. Nu am zăbovit foarte mult, dar am decis să revenim pe înserat pentru a admira un superb apus de soare pe această plajă. Se spune că este unul dintre cele mai frumoase apusuri din Grecia.

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-04

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-05

Zis și facut! Peste două zile ne aflam din nou în dreptul scarilor (de data aceasta într-o parcare goală) hotărâți să coborâm cele 350 de trepte. Este impresionant cum poți ajunge pe o plajă coborând practic pe stânca de care în ultima porțiune sunt prinse niște scări de lemn.

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-16

De jos, stâncile par și mai înălțătoare și la apus au o plăcută culoare roșiatică. Soarele încă era pe cer, dar după 20 de minute s-a ascuns în apa mării, moment în care m-a cuprins melancolia cu gândul la frumusețea naturii și a Greciei în general.

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-06

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-07

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-08

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-09

Fotografiile vă vor ajuta să înțelegeți ceea ce mie mi-e greu să descriu în cuvinte. A fost primul apus de soare romantic pe care l-am petrecut alături de Bogdan după nuntă, pe o plajă superbă unde spuma valurilor și nisipul auriu căpătau o culoare deosebită sub razele din ce în ce mai blânde ale soarelui.

Soarele a apus în jurul orei 20:55 și am încercat să imortalizăm fiecare moment.

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-11

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-12

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-13

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-14

Vă recomand să nu ratați plaja Egremni dacă ajungeți în Lefkada.

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-15

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-17

Mai jos regăsiți și un filmuleț:

2 comments to Apus de soare pe plaja Egremni – Insula Lefkada

  • Moment romantic:)
    Si eu am asistat la un apus spectaculos pe plaja Egremni, din Lefkada. Vreau sa spun ca nu e chiar o mare filozofie sa urci cele 350 de trepte! E mare numarul, dar cand nu esti grabit ,mai faci o pauza,mai o poza ,mai o gluma si uite asa te vezi sus! Si noi plecam de pe plaja in costum de baie pana urcam si asa ca nu ne era atat de cald ca si cand am fi avut hainele pe noi!
    As putea sa recunos plaja asta dintr-o mie, dupa tremuriciul apei vizibil de sus si evident, dupa culoarea marii!

  • Superba insula! Oare cand o sa ajung si eu?…

Lasă un comentariu

 

 

 

*