Barcelona – cel mai frumos oraș

Întâlnirea mea cu Barcelona a fost destul de scurtă, dar de ajuns ca să-mi dau seama că este orașul meu preferat. Arhitectul Antoni Gaudi și-a pus amprenta asupra frumosului oraș al Spaniei și a lăsat în urmă o mulțime de atracții turistice ce atrag an de an turiști din toată lumea.

O zi am avut la dispoziție să explorăm atracțiile turistice de aici. Iată ce am reușit să vizităm:

1. Sagrada Familia – o operă arhitecturală de excepție ce impresionează pe oricine și se înalță grandioasă în mijlocul celorlalte clădiri din Barcelona. Proiectul bisericii a fost întocmit de arhitectul Gaudi în mai mult de 40 de ani. Lucrările au început în anul 1882, dar înca nu au fost finalizate. Se estimează că sfârșitul lucrărilor va avea loc în 2026. Voi scrie un articol special dedicat acestei minuni arhitecturale.

2. Parcul Guell – proiectat tot de arhitectul Antoni Gaudi, parcul Guell este un superb loc pentru plimbare și relaxare cu multe elemente arhitecturale deosebite. A fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1984.

3. Casa Museu – aceasta se află în parcul Guell și a fost reședința lui Antoni Gaudi pentru câțiva ani. Veți putea descoperi aici o altă latură a arhitectului.

4. Bulevardul La Rambla – cu o mulțime de terase, restaurante, magazine, statui vii, chioșcuri, vânzători ambulanți, flori și copaci ce întregesc atmosfera minunată, La Rambla vă va fascina. Are o lungime de 2 km și face legătura între Plaza de la Catalunya și statuia lui Cristofor Columb, Port Vell. Pot spune că este locul meu preferat din Barcelona.

5. Port Vell – un port cu numeroase iahturi și ambarcațiuni de lux.

6. Acvariul din Barcelona – este un acvariu foarte frumos și se află în Port Vell. Veți regăsi aici o mulțime de specii de pești și alte animale marine și un tunel prin apă ce îți dă senzația că faci parte din acea lume minunată.

7. Stadionul Olimpic – jocuri olimpice, numeroase meciuri, competiții și concerte au fost organizate aici.

Atât am vizitat într-o singură zi în Barcelona și am promis că voi reveni pentru a descoperi și mai multe locuri pe care acest oraș fabulos le are de oferit.


Vizualizare hartă mărită

Lasă un comentariu

 

 

 

*