Berna – dragoste la prima vedere

Din păcate, popasul pe care l-am făcut în Berna a fost destul de scurt. Am fost cazați pentru o noapte într-o mică localitate de lângă oraș, iar a doua zi înainte să ne continuăm drumul pe care îl stabilisem deja pentru Circuitul cu mașina prin Europa, am oprit pentru o oră-două în Berna să ne facem o impresie generală despre capitala Elveției.

Orașul arată foarte bine, este curat, iar casele au la ferestre flori de toate culorile. Aerul medieval creeaza o atmosferă plăcută, străduțele mici te îmbie la plimbări romantice, iar obiectivele turistice istorice și culturale te ajută să descoperi povestea acestui oraș.

Nu am reușit să vizităm atracții turistice, deoarece nu am avut mult timp la dispoziție, însă am făcut o plimbare pe aleile pietruite, prin partea veche a orașului și ne-am îndragostit de acesta.

Am descoperit și unul dintre podurile ce traversează râul Aare, cu a sa culoare deosebită. Exact lângă pod era un loc amenajat unde viețuiau mai mulți urși. De asemenea, am constatat că pe foarte multe suveniruri era imprimat un urs. Cercetând puțin zona, am aflat că acest animal este simbolul orașului. Există mai multe adăposturi pentru ei. Noi am cumpărat mâncare specială de la un magazin de acolo și am aruncat-o urșilor – erau foarte deștepți și prindeau bucățile, după care se așezau în fund și așteptau. Erau foarte bine îngrijiți, iar spațiul era bine amenajat, cât mai apropiat de mediul lor natural.

Tot în zonă am descoperit un centru turistic unde te puteai informa asupra atracțiilor orașului și a amplasării acestora.

Berna este un oraș ce trebuie străbătut pe jos, pas cu pas pentru a-l descoperi în întregime și a cunoaște secretele sale.

Tarifele mi s-au părut destul de mari, dar cu toate acestea nu am rezistat și am cumpărat câteva suveniruri.

Am rămas cu un gust amar, deoarece n-am reușit să vizitez obiectivele importante, dar îmi pare bine că mi-am făcut o primă impresie și l-am trecut pe lista orașelor unde trebuie să revin.

Într-adevăr a fost dragoste la prima vedere! Vă las cu câteva fotografii și sper să vă trezesc și vouă interesul pentru acest superb oraș medieval.

Berna - Elvetia

Berna - Elvetia

Berna - Elvetia

Berna - Elvetia

Berna - Elvetia

Berna - Elvetia

Berna - Elvetia

Berna - Elvetia

Berna - Elvetia

Berna - Elvetia

Berna - Elvetia

Berna - Elvetia

Berna - Elvetia

Berna - Elvetia


Vizualizare hartă mărită

4 comments to Berna – dragoste la prima vedere

  • In Berna sunt raspandite multe muzee care merita vizitate. Sunt spectaculoase!

  • Este frumusica, fara discutie! Era sa ajungem si noi acolo weekend-ul trecut, dar ne-a oprit tariful exagerat al biletului de tren. Noi eram cazati in Lucerna si ne-am gandit sa facem o excursie de o zi in Berna. Nu am ajuns de data asta, dar sper ca va exista o ocazie viitoare…:)

  • Calin Dorgo

    Simbolul orasului Berna este ursul, dar elvetienii sau austriecii, de mult nu mai au ursi in stare de liberate prin natura, decat prin gradinile zoologice….autostrazile ce trec din 50 in 50 de Km si localitatile montane mult prea apropiate unele de altele, le-au distrus habitatul…
    Noi, romanii, avem poeste 4000 de ursi bruni in Carpati, intr-o vreme s-a hotarat chiar sa donam 10 familii de ursi elevtienilor pentru repopularea Alpilor, dar, fermierii montani, ce pazesc vacutele Milka, s-au opus, ursii devenind un pericol pentru vacute si om…si iata asa, tara noastra detine locul intai din Europa la numar de ursi ce zburda in libertate…

Lasă un comentariu

 

 

 

*