Let’s travel together.

Brașov: Descoperă frumusețea Carpaților și istoria fascinantă într-un oraș medieval

0

Cauta cele mai bune oferte de vacanta

Brașov – O destinatie fascinanta pentru iubitorii de istorie si natura

Brașov, unul dintre cele mai frumoase orașe din România, este o adevărată comoară ascunsă în inima Munților Carpați. Cu o istorie bogată, arhitectură impresionantă și peisaje spectaculoase, acest oraș atrage anual mii de turiști din întreaga lume. În acest articol, vom explora frumusețea și farmecul Brașovului, de la castelele sale medievale până la peisajele montane impresionante.

1. Istoria bogată a Brașovului

Brașovul are o istorie care se întinde pe mai multe secole și a fost locuit de diferite civilizații de-a lungul timpului. Prima mențiune documentară a orașului datează din anul 1235, sub numele de „Corona”. Orașul a fost inițial un important centru comercial și militar al Transilvaniei, iar astăzi păstrează încă numeroase clădiri istorice care atestă trecutul său glorios.

2. Cetatea Brașovului

Cetatea Brașovului, cunoscută și sub numele de Cetatea Tâmpa, este una dintre cele mai importante atracții turistice din oraș. Construită în secolul al XIII-lea, cetatea a fost folosită inițial ca fortăreață defensivă împotriva invaziilor. Astăzi, vizitatorii pot explora zidurile și turnurile cetății și pot admira priveliștea impresionantă asupra orașului.

3. Biserica Neagră

Biserica Neagră, situată în centrul Brașovului, este una dintre cele mai mari biserici gotice din România și unul dintre cele mai importante monumente istorice ale orașului. Construită în secolul al XIV-lea, biserica a fost grav afectată de un incendiu în 1689, dar a fost restaurată în anii următori. Interiorul său impresionant găzduiește numeroase obiecte de artă religioasă și este deschisă pentru vizitatori.

4. Piața Sfatului

Piața Sfatului este centrul social și cultural al Brașovului și unul dintre cele mai animate locuri din oraș. Înconjurată de clădiri medievale impresionante, precum Casa Sfatului și Casa Negustorilor, piața este un loc ideal pentru o plimbare relaxantă sau pentru a savura o cafea într-una dintre cafenelele pitorești.

5. Strada Sforii

Strada Sforii este una dintre cele mai înguste străzi din Europa și un loc unic în Brașov. Cu o lățime de doar 1,32 metri, această stradă pitorească a devenit o adevărată atracție turistică și este ideală pentru o scurtă plimbare fotografică.

6. Castelul Bran

Desi nu se afla direct in Brașov, Castelul Bran este situat la doar câțiva kilometri distanță și merită cu siguranță o vizită. Cunoscut și sub numele de „Castelul lui Dracula”, acest castel medieval impresionant a fost construit în secolul al XIV-lea și este asociat cu legenda lui Dracula, inspirată de romanul lui Bram Stoker. Astăzi, castelul găzduiește un muzeu și este deschis pentru vizitatori.

7. Parcul Natural Bucegi

Pentru iubitorii de natură și aventură, Parcul Natural Bucegi este un loc ideal de explorat. Situat la doar o scurtă distanță de Brașov, acest parc oferă numeroase trasee de drumeție și peisaje spectaculoase, inclusiv celebra Babele și Sfinxul.

8. Pârtiile de schi din Poiana Brașov

Brașovul este și o destinație populară pentru iubitorii de sporturi de iarnă, datorită pârtiilor de schi din Poiana Brașov. Aceste pârtii moderne și bine întreținute oferă condiții excelente pentru schi și snowboarding și atrag turiști din întreaga lume.

9. Gastronomia locală

Nu puteți vizita Brașovul fără să încercați bucătăria tradițională românească. De la delicioasele sarmale și mici până la deserturile dulci, precum papanașii și plăcinta cu brânză, veți avea parte de o adevărată experiență culinară în acest oraș.

10. Evenimente culturale și festivaluri

Brașovul este un oraș vibrant, cu numeroase evenimente culturale și festivaluri de-a lungul anului. Festivalul „Brașovul Junilor” este unul dintre cele mai populare evenimente, în care tinerii din oraș defilează prin străzile Brașovului îmbrăcați în costume tradiționale. Festivalul „Cerbul de Aur” este un alt eveniment important, dedicat muzicii și spectacolelor artistice.

În concluzie, Brașovul este un oraș fascinant ce oferă o combinație perfectă de istorie, cultură și natură. De la castelele medievale și clădirile istorice până la peisajele montane spectaculoase și pârtiile de schi, acest oraș are ceva de oferit pentru fiecare vizitator. Așadar, nu ezitați să adăugați Brașovul pe lista voastră de destinații de călătorie și veți avea parte de o experiență memorabilă.

![Imagine 1](link_imagine_1)
![Imagine 2](link_imagine_2)

Booking.com