Bucharest Christmas Market – Târgul de Crăciun din București 2013

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market

După cum probabil știți de anul trecut, în Piața Universității se organizează în perioada 6 decembrie5 ianuarie Bucharest Christmas Market sau Târgul de Crăciun din București.

Am evitat să mergem vineri 6 decembrie la deschidere, deoarece știam că va fi o aglomerație de nedescris. Astfel că, duminică seara (8 decembrie) ne-am îmbrăcat bine și am plecat spre Piața Universității cu mașina. Nu ne-am gândit însă că va fi aproape la fel de aglomerat ca vineri seara. Stând la un semafor de la Piața Unirii aprox. 20 de minute, am tras pe dreapta, am parcat undeva pe trotuar și am plecat pe jos. Toată zona era blocată de mașini! Părea că tot orașul și-a dat întâlnire la Târgul de Crăciun!

Noi în aprox. 15 minute eram deja la Universitate, însă cei din mașini nu știu cât au făcut până acolo și ce distracție a fost să caute loc de parcare. Era mai aglomerat decât în cursul săptămânii la orele de vârf.

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-01

Am trecut peste aceste neplăceri și am intrat în Târgul de Crăciun nerăbdători să ne plimbăm pe acolo și să facem fotografii. Spiritul Sărbătorilor se simțea peste tot! Erau foarte multe persoane, semn că bucureștenii au început să prindă gustul piețelor de Crăciun, fapt ce nu poate decât să mă bucure.

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-02

Ușor-ușor am început să îl explorăm. În mijloc se află un frumos brad împodobit de 15 m ornat cu 2000 de beculețe, o casă a lui Moș Crăciun cu spiridușii lui și un carusel pentru cei mici. Se derulează și o campanie pentru copiii fără posibilități materiale prin care puteți dona jucării sau cărți: “Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun…“.

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-03

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-04

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-05

Căsuțele luminate oferă de toate pentru toți, printre care: de mâncare – plăcinte poale-n brâu, mici, cârnăciori, sărmăluțe, miere, nuga, sirop diverse arome, covrigei la șir, turtă dulce, acadele, kurtos kalacs; decorațiuni – globuri, figurine, Moși Crăciun; gablonțuri – cercei, lănțisoare, brățări; îmbrăcăminte – haine de blană, porturi populare, căciuli. Nelipsit este și vinul fiert căutat de toată lumea, dar și ceaiul cald cu diverse arome pentru cei ce sunt cu mașina.

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-06

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-07

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-08

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-09

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-10

Atmosfera de sărbătoare este întregită de cântecele cu tematica Crăciunului și de hologramele proiectate pe clădirea BCR-ului.

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-11

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-12

Pe parcursul târgului au loc mai multe momente artistice, printre care grupuri de colindători, ansambluri folclorice, ansamblul de datini și obiceiuri etc. Vor susține recitaluri și artiști precum: Luminița Anghel, Cezar, Vasile Șeicaru, Grupul vocal “Acapella” din București, Paula Seling, Călin Geambașu Band, Alexandra Ungureanu și Crush, Loredana, Iris, Lora. Programul complet al evenimentelor îl regăsiți pe site-ul oficial al Bucharest Christmas Market.

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-13

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-14

Copiii erau cei mai fericiți și își doreau cu nerăbdare să vorbească cu spiridușii moșului și bineînțeles să se dea în carusel. Nu refuzau nici acadelele în toate mărimile, culorile si modelele și nici turta dulce în formă de inimoară, căsuță sau brad. Din când în când mai beau câte un ceai cald pentru a se încălzi și nu voiau sub nicio formă să plece acasă.

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-15

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-16

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-17

Atât eu cât și Bogdan ne-am simțit foarte bine, ne-am plimbat pe la căsuțe și am făcut fotografii pentru voi. Cu siguranță, vom mai reveni și în altă zi, în apropierea Crăciunului. Poate îl vom găsi pe Moș Crăciun pe acolo.

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-18

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-19

Târgul de Crăciun din București face parte și este membru oficial al rețelei internaționale a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa – Christmas Markets.

Intrarea este liberă!

Vă recomand cu căldură să vizitați acest târg! Chiar dacă, cu siguranță, vor fi și cârcotași care vor critica toată această inițiativă sau vor specifica cum era mai bine sau ce trebuia făcut în plus, nu renunțați! Important este ce simțiți voi în suflet!

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market-20

1 comment to Bucharest Christmas Market – Târgul de Crăciun din București 2013

  • Bucurati-va ca era aglomerat!
    Aseara am fost si eu intr-o plimbare in oraselul nostru sa vad cum arata impodobit, pe inserat.Intr-adevar, e un oras mic din parte de vest. Frumos, nimic de zis, rasunau colinde si…cam atat! La 6 era pustiu, fiind o zi din saptamana, cand lumea sta in casa si nu se plimba ca mine. Nici macar chioscurile cu vin fiert,clatite, decoratiuni nu functionau! Si atunci cum sa nu evadezi intr-un loc nou , care vibreaza?Cum sa nu caut granita si sa vad cum e la” vecini”?
    Va doresc sa aveti sarbatori cat mai frumoase, pline de magie!

Lasă un comentariu

 

 

 

*