Sozopol – o altă imagine a Bulgariei

Sozopol-o-alta-imagine-a-Bulgariei

Vă puteți imagina un orășel vechi ca Nessebar, dar mult mai liniștit și mai puțin aglomerat? Acesta este Sozopol, o altă bijuterie a Bulgariei care a început să atragă privirile turiștilor îndrăgostiți de clădirile tradiționale bulgărești și atmosfera istorică.

Citeşte mai departe → Sozopol – o altă imagine a Bulgariei

Nessebar (Bulgaria) – un muzeu în aer liber

Nessebar-Bulgaria-Nesebar

Întotdeauna m-a uimit faptul că Nessebar-ul nu seamănă absolut deloc cu Bulgaria (cel puțin în opinia mea :D). Are un alt farmec și atrage turiști dornici de a descoperi și o altă latură a țării. În acest articol mă voi referi la orașul vechi Nessebar, neincluzând partea nouă care este de fapt o stațiune de litoral.

Nessebar este o peninsulă stâncoasă de dimensiuni reduse, legată de continent printr-un pod pe care circulă și mașini, situată la aproximativ 100 km sud de Varna și 40 km nord de Burgas. În apropiere se află cunoscuta stațiune de litoral Sunny Beach, renumită pentru distracție, dar și pentru activități destinate familiilor cu copii.

Citeşte mai departe → Nessebar (Bulgaria) – un muzeu în aer liber

Royal Castle Hotel & Spa – unicitate, exclusivism, eleganță, lux

Royal-Castle-Hotel-Spa-Elenite-Bulgaria

There are no limits to imagination where beauty is concerned” – acesta este sloganul după care se ghidează cei de la Royal Castle. Acest hotel ne-a atras privirile încă de cum am pășit în stațiunea Elenite din Bulgaria, înălțându-se grandios pe un deal, mai sus decât toate celelalte hoteluri. Citeşte mai departe → Royal Castle Hotel & Spa – unicitate, exclusivism, eleganță, lux

Stațiunea Elenite din Bulgaria – perfectă pentru o vacanță la malul mării

Royal-Club-Victoria-Elenite-Bulgaria

De câțiva ani, stațiunile din Bulgaria atrag foarte mulți turiști români dornici de vacanțe all inclusive la malul Mării Negre. Pe lângă Albena, Nisipurile de Aur și Sunny Beach, există și alte alternative (de multe ori mai bune :D). Una dintre acestea este Elenite, o stațiune liniștită, dar în care niciun turist nu se va plictisi. Citeşte mai departe → Stațiunea Elenite din Bulgaria – perfectă pentru o vacanță la malul mării

Biserica din Cetatea Tsarevets – Veliko Tarnovo

Biserica-din-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo

Am promis în articolul în care v-am povestit despre Cetatea Tsarevets din Veliko Tarnovo că voi reveni cu detalii despre biserica situată în cel mai înalt punct al cetății – Biserica Patriarhală.

La exterior totul este perfect normal. Nu iese nimic în evidență. Este o biserică foarte frumoasă, de unde se poate admira tot orașul Veliko Tarnovo. Un turn destul de înalt se află lângă aceasta. Am observat că de obicei se poate urca în el, dar atunci când noi ne aflam acolo erau niște probleme cu liftul.

Citeşte mai departe → Biserica din Cetatea Tsarevets – Veliko Tarnovo

Sound & Light Show – Cetatea Tsarevets – Veliko Tarnovo

Sound-and-Light-Show-Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo

Plimbându-ne prin Veliko Tarnovo, vedeam peste tot afișe cu Sound & Light ShowCetatea Tsarevets. Primul gând care ne-a trecut prin minte a fost să întrebăm la casa de bilete a cetății. Nu ne-au oferit nicio informație concretă, fapt ce m-a făcut să dau telefon la numărul de pe afișe. Telefonul era închis, așa că am căutat pe internet să găsesc și alte date de contact sau detalii despre acest show. Citeşte mai departe → Sound & Light Show – Cetatea Tsarevets – Veliko Tarnovo

Cetatea Tsarevets – Veliko Tarnovo

Cetatea-Tsarevets-Veliko-Tarnovo-Bulgaria

Într-o zi de vară foarte călduroasă, după două săptămâni de stat în Grecia în care ne-am copt (la propriu!), aflându-ne în Veliko Tarnovo am decis să vizităm frumoasa Cetate Tsarevets. Am pornit de la hotel în jurul orei 11:00 și după aprox. 15 minute eram aproape de intrare achiziționând biletele. Casa de bilete se află pe partea stângă a drumului în mica piață prin care trec turiștii înainte de a se îndrepta spre poarta cetății.

Citeşte mai departe → Cetatea Tsarevets – Veliko Tarnovo

  • Pagina 1 din 2
  • 1
  • 2
  • >