Cascada de la Dimosari – Insula Lefkada

cascada-de-la-dimossari-insula-lefkada

Pe lângă toate frumusețile, plajele și peisajele spectaculoase pe care le oferă insula Lefkada, am fost bucuroși să descoperim că în mijlocul munților se află și o cascadă foarte frumoasă care merită vizitată. Citisem despre aceasta într-un ghid de călătorie, dar nu știam locația exactă. Am luat harta, am studiat-o puțin și am realizat că era mai aproape decât ne așteptam (noi eram cazați în Nikiana, la câțiva kilometri de Nidri). Cascada se află aproape de Nidri, spre interiorul insulei, în zona localității Dimosari.

cascada-de-la-dimosari-insula-lefkada-01

Lefkada este o insulă verde, fapt datorat și apelor subterane ce izvorăsc din munți și în plus formează cascade frumoase.

cascada-de-la-dimosari-insula-lefkada-02

Urmând indicatoarele și ajungând la destinație, am lăsat mașina unde se termină drumul, într-o mică parcare și am luat-o la pas spre cascadă. După câțiva metri, am găsit o terasă drăguță, la umbra unui copac cu ramuri foarte mari.

cascada-de-la-dimosari-insula-lefkada-03

De acolo, un indicator ne anunța că mai avem 350 m până la cascadă.

cascada-de-la-dimosari-insula-lefkada-04

Eram nerăbdători și după fiecare curbă așteptam sa ni se dezvăluie în fața ochilor superba cascadă. Drumul este ușor și durează aproximativ 10 minute, timp în care nu veți mai simți că vă aflați pe o insulă și că sunteți înconjurați de apă, ci veți avea impresia că sunteți undeva la munte și vă plimbați prin păduri.

cascada-de-la-dimosari-insula-lefkada-05

cascada-de-la-dimosari-insula-lefkada-06

cascada-de-la-dimosari-insula-lefkada-07

Ne-am dat seamă că suntem pe drumul cel bun atunci când am observat un firicel de apă. Simțeam că ne apropiem și ușor-ușor am descoperit niște chei mici, cu stânci lucioase, pe unde apa își făcea loc și șerpuia armonios.

cascada-de-la-dimosari-insula-lefkada-08

cascada-de-la-dimosari-insula-lefkada-09

cascada-de-la-dimosari-insula-lefkada-10

Ultimul punct și cel mai frumos vă va încânta după ce urcați câteva trepte și cuprindeți cu privirea frumusețea cascadei și a apei de o culoare deosebită.

cascada-de-la-dimosari-insula-lefkada-11

Ceea ce m-a uimit a fost faptul că încontinuu veneau și plecau turiști fericiți pentru descoperirea făcută, ceea ce înseamnă că mulți aleg să se plimbe și să se bucure și de alte atracții turistice pe care le oferă Insula Lefkada.

Nu uitați să treceți cascada de la Dimosari pe lista obiectivelor ce merită vizitate când ajungeți în Lefkada!

1 comment to Cascada de la Dimosari – Insula Lefkada

Lasă un comentariu

 

 

 

*