Castelul Corvinilor (Castelul Huniazilor)

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei

Castelul Corvinilor (se mai numește și Castelul Huniazilor, Castelul Hunedoarei, Castelul Corvineștilor) l-am vizitat de mai multe ori, ultima dată într-o zi cam mohorâtă în care soarele nu voia să ni se arate. Era în renovare – am observat acest lucru privind acoperișul care în unele locuri era nou.

Se află în Hunedoara și se impune în peisajul zonei cu a sa arhitectură gotică. Construcția sa datează din secolul al XV-lea. Mie personal îmi place foarte mult și îl consider unul dintre cele mai frumoase castele din România.

De-a lungul timpului aici s-au filmat mai multe documentare și filme artistice. De asemenea, există și festivaluri ce se țin în Castelul Corvinilor.

Totul este de-a dreptul impresionant! Podul pe care trebuie sa îl traversezi înainte de a intra în castel, te indroduce deja în atmosfera medievală, curtea interioară este destul de mică, dar răcoroasă, sălile și mobilierul te ajută să îți imaginezi trecutul istoric al acestei cetăți, pereții groși întăresc ideea de apărare și toate celelalte detalii te fac să crezi că trăiești într-o altă perioadă.

Mă bucură foarte mult faptul că această operă artitecturală atrage anual din ce în ce mai mulți turiști dornici să cerceteze și să afle toate secretele și legendele ce se ascund în spatele castelului.

Vizita durează în jur de jumătate de oră, timp în care veți descoperi Sala Dietei, Sala Cavalerilor, Scara Spirală și Camera de Tortură care are un aspect înfricoșător. Cu ajutorul unor manechine sunt reprezentate modalități de tortură folosite pentru prizonierii din acele vremuri.

Fiți atenți la fiecare detaliu, admirați priveliștea de sus a orașului, citiți legenda despre fântâna din curte săpată de trei prizonieri turci și bucurați-vă de tot ce oferă superbul Castel al Huniazilor.

În continuare, vă las să admirați câteva fotografii:

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei-01

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei-02

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei-03

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei-04

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei-05

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei-06

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei-07

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei-08

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei-09

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei-10

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei-11

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei-12

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei-13

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei-14

castelul-huniazilor-corvinilor-corvinestilor-hunedoarei-15


Vizualizare hartă mărită

5 comments to Castelul Corvinilor (Castelul Huniazilor)

  • Unul dintre foarte putinele castele pe care le avem. Ar trebui promovat mai mult.

  • Mi se pare cel mai interesant castel din Romania. Sunt de acord cu comentariul anterior, ar trebui promovat mai mult.

  • Foarte frumos! Nu am ajuns încă, însă este în planurile de vizitare pentru acest an, deoarece am o slăbiciune pentru fortificațiile medievale, fie ele castele, cetăți sau biserici!

  • olimpia

    Nu mai merita sa vizitati castelul. Anul trecut (2012) biletul de intrare erea 10 lei iar inauntru aveai ce vedea .Anul acesta (2013) am avut o mare dezamagire .Au dublat pretul biletului de intrare iar inauntru nu mai sunt decat camere goale sau inchise.A disparut tot mobilierul nu mai ai de vazut decat niste ziduri goale .Pacat si-au batut joc de acest castel

  • Raluca

    Am fost anul acesta la castel, biletul e cam scump (25 RON) dar merită, ai ce vedea. Pozele afișate aici prezintă prea puțin din castel și din priveliștea oferită dinăuntrul castelului spre oraș.

Lasă un comentariu

 

 

 

*