Cheile Sohodolului – Canionul din Gorj

Cheile-Sohodolului

Am ajuns din întâmplare la Cheile Sohodolului, după ce am vizitat mănăstirea Tismana. Întorcându-ne spre casă, am aflat că în zonă se află niște chei superbe, despre care nu știam foarte multe.

După 20 min de mers cu mașina de la mănăstire, la aproximativ 15 km, făcând parte din Jud. Gorj și aparținând comunei Runcu, se înalță maiestuoase Cheile Sohodolului.

Acestea sunt într-adevăr spectaculoase, stâncile înălțându-se deasupra șoselei care în unele locuri pare că se termină brusc.

Râul Sohodol șerpuiește de-a lungul drumului când pe o parte, când pe cealaltă, dar își face loc și printre roci creând forme ciudate și peisaje deosebite.

Plimbându-ne puțin pe aici, ne-am relaxat cu adevărat și am inspirat aer curat de munte. Este o zonă sălbatică ce te face să admiri și să te bucuri de ceea ce natura poate oferi.

Din păcate, unii oameni nu știu că toate aceste minuni trebuie protejate si respectate, menținându-le curate.

Dacă ajungeți în zona orașului Târgu Jiu, vă recomand să vizitați și Cheile Sohodolului (Canionul din Gorj) care se află la o distanță de aproximativ 15 km.

Cheile-Sohodolului-01

Cheile-Sohodolului-02

Cheile-Sohodolului-03

Cheile-Sohodolului-04

Cheile-Sohodolului-05

Cheile-Sohodolului-06

Cheile-Sohodolului-07

Cheile-Sohodolului-08

Cheile-Sohodolului-09

Cheile-Sohodolului-10


Vizualizare hartă mărită

2 comments to Cheile Sohodolului – Canionul din Gorj

 • petre

  Am fost la Sohodol la inceputul lui august 2015.
  Este o jale !In aria protejata functioneaza un parchet forestier, chiar vis-a-vis de fosta cabana si de panoul urias, in care se explica ce minunatii poate admira turistul, in zona.
  Pe drumul fosertier pe care cu greu incap doua auto, in paralel,trec tiruri cu remorca, de dimensiunea a trei vagoane de tren, in sus goale, in jos pline cu lemn, taiat din ,,aria protejata “. Protejata de turisti, probabil !
  Culmea este ca tirurile cu lemne trec chiar prin fata pimariei din Runcu…
  De comnplexul Runcu Sohodol, ce sa mai vorbim !Este o ruina, fara usi, fara ferestre, darapanat, sta sa cada.

  Frumoasa tara, pacat ca e si locuita !!!

 • Localnic

  Din pacate, zona este sub administrarea Obstei “Muntele Runcu”. Primaria nu poate intreprinde nici o masura. Drumul este unul judetean, in administrarea Consiliului Judetean Gorj

Lasă un comentariu

 

 

 

*