Croaziera din Lefkada și insulele din jur

Croaziera-Nidri-Star-I-din-Insula-Lefkada

Mie chiar îmi este dor de vară, soare și apa turcoaz a Mării Ionice! Abia aștept să treacă lunile de iarnă (chiar dacă vremea a fost foarte blândă cu noi până acum) și să vină primăvara-vara.

Zilele trecute am revăzut fotografiile din Insula Lefkada și mi-am amintit de croaziera pe care am făcut-o într-una din zile și despre care nu vă povestisem.

Dar să o luăm de la început… într-o seară pe când ne plimbam prin centrul stațiunii Nidri, în timp ce soarele dogoritor din timpul zilei se odihnea, iar vântul adia foarte plăcut, ne-a ieșit în cale un domn ce dorea să ne prezinte câteva excursii opționale ce se pot face în/din Insula Lefkada. Sincer, chiar voiam să vedem care sunt posibilitățile în zonă și am ascultat cuminți încercând să asimilăm toate informațiile. Ochii ne-au fost îndreptați către o mică broșură ce afișa un vas drăguț ancorat pe o plajă. Imediat ni s-au oferit toate detaliile și am decis pe loc să achiziționăm croaziera (20 euro/persoană în vara anului 2013). Vasul Nidri Star I arăta foarte bine în broșură, iar programul părea interesant, așa că peste două zile urma să ne îmbarcăm și să ne bucurăm de o zi pe mare (croaziera se făcea în fiecare zi).

Ne-am continuat plimbarea și în aprox. 10 minute am ajuns în port, moment în care am văzut toate vasele ce făceau croaziere cu plecare din Nidri. Toate luminile acestora erau aprinse și în fața fiecăruia erau greci ce încercau să atragă turiștii și să-i convingă să aleagă oferta lor. Noi ne-am îndreptat spre Nidri Star I (cu speranța de a nu regreta alegerea făcută), le-am spus celor de acolo că aveam deja bilete și imediat ne-au invitat să explorăm vasul. Alegerea a fost foarte bună și din acel moment am rămas cu gândul la croazieră.

În ziua îmbarcării, am plecat de la hotel, am parcat mașina unde ne-au indicat organizatorii și ne-am prezentat cuminți în fața vasului.

Plecare: 10:00
Întoarcere: 18:30

Croaziera-Nidri-Star-I-01

Croaziera-Nidri-Star-I-02

Pe scurt o sa încerc să vă descriu și programul:

1. Plaja Egremni – am plecat de pe partea estică a insulei (admirând și cel mai sudic punct – Capul Doukato) și am ajuns pe cea vestică, pe superba plajă Egremni. Am avut la dispoziție aprox. 1h pentru bălăceală. Cei mai curajoși erau invitați să facă sărituri de pe vas. Nu era cazul meu, dar Bogdan nu s-a putut abține.

Apa era destul de adâncă încă de la mal, așa că mi-am pus vesta (nu știu să înot) și m-am bălăcit în voie fără să stau lipită de mal. Frumusețea plajei și a culorii apei este de necontestat.

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-01

Plaja-Egremni-Insula-Lefkada-02

2. Plaja Porto Katsiki – în lunile iulie și august vasele nu au voie să acosteze pe plajă datorită aglomerației, așa că am făcut o scurtă oprire în larg. Având vestă, am coborât printre primii fără să mă gândesc că apa avea o adâncime destul de mare. Plaja Porto Katsiki arată altfel de pe mare!

Porto-Katsiki-Insula-Lefkada-01

Porto-Katsiki-Insula-Lefkada-02

3. Fiskardo, Insula Kefalonia – următoarea oprire a fost pe cea mai mare insulă din Marea Ionică ce oferă o mulțime de peisaje frumoase, plaje de nisip, peșteri impresionante, sate tradiționale etc. Noi am avut la dispoziție 1h pentru plimbare în singurul sat ce nu a fost afectat de cutremurul din 1953 – Fiskardo – cel mai tradițional loc de pe insulă.

Fiskardo-Insula-Kefalonia-01

Fiskardo-Insula-Kefalonia-02

4. Frikes, Insula Ithaca – o destinație perfectă pentru vacanțe liniștite, tururi interesante și explorări. În Ithaca totul este mic, fapt confirmat și de portul în care am oprit pentru masă. Muntele și marea se îmbină armonios și creează peisaje splendide, întregite de micile sate cu case tradiționale.

Frikes-Insula-Ithaca-01

Frikes-Insula-Ithaca-02

Frikes-Insula-Ithaca-03

5. Peștera Papanikolis, Insula Meganisi – vasul a intrat în peștera care, în Al Doilea Razboi Mondial, a fost folosită ca ascunzătoare de către Iatridis, căpitanul submarinului Papanikolis. Am avut ceva emoții să nu se lovească de vreo stâncă, dar s-a observat îndemânarea căpitanului. Din câte am văzut erau și alte vase cu același itinerariu, dar care nu intrau în peșteră.

Pestera-Papanikolis-Insula-Meganisi-01

Pestera-Papanikolis-Insula-Meganisi-02

Pestera-Papanikolis-Insula-Meganisi-03

6. Insulele Scorpio – Sparti – Scorpidi – am continuat cu un tur printre cele 3 insule ale lui Onassis și am făcut o oprire pentru înot în dreptul Insulei Scorpio. Acestea sunt mici, dar îngrijite. Cum o fi să ai propria insulă?

Scorpio-Sparti-Scorpidi-01

Scorpio-Sparti-Scorpidi-02

7. Insula Madouri – căpitanul ne-a povestit în timp ce admiram Insula Madouri că este locul unde s-a născut și a scris poezii poetul Aristotelis Valariotis. În 1990 aceasta a fost declarată muzeu, iar astăzi aparține nepoților poetului.

Insula-Madouri-01

Insula-Madouri-02

Cam atât despre programul croazierei. A fost o zi foarte plăcută în care am admirat o mică parte din frumusețile Greciei. Ne-am întors la hotel seara obosiți, dar încântați.

Nu uitați atunci când petreceți un sejur în Insula Lefkada să faceți o astfel de croazieră. Este o modalitate foarte plăcută de a petrece o zi pe mare și a cunoaște cât mai multe detalii despre insulele grecești.

P.S. Pe vas există un bar cu răcoritoare și ronțăieli, dar și fructe sau souvlaki (a fost făcut pe vas în timpul croazierei).

Croaziera-Nidri-Star-I-03

Croaziera-Nidri-Star-I-04

10 comments to Croaziera din Lefkada și insulele din jur

 • Tot acest itinerariu de 6 ore si jumatate a costat doar 20 EUR/persoana? In Constanta, o plimbare de 20-30 minute costa 50 lei (10 EUR).
  Existau de inchiriat si celiere (cu panza) pentru acest traseu?

 • Rodica

  Buna! Ce vesta folosesti pt a intra in apa? Nici eu nu stiu sa inot si as vrea sa-mi cumpar o vesta ca sa nu mai fiu singura care ramane in barca. M-ar ajuta o recomandare.
  Multumesc frumos!

  • Georgiana

   Buna Rodica,

   Prima data mi-am cumparat o vesta mai ieftina (era ca cele portocalii cu care sunt dotate barcile/vapoarele). Ulterior, mi-am cumparat alta mai subtire, mai comoda si mai buna pe care am dat 60 Euro. Oricum nu trebuie sa-ti faci griji… Orice tip de vesta te tine la suprafata. Trebuie doar sa verifici eticheta/ambalajul pentru a vedea daca este potrivita pentru greutatea ta.

 • anca

  Buna!
  Nu erau veste pe vas, care sa fie disponibile pentru a fi luate de turisti?

 • Salutare! Noi mergem in septemrie in lefkada si am dori sa vedem intr-o zi si navagio din zakynthos, exista un tur al insulelor cu croziera care sa aunga pina akolo din lefkaa ?

 • Ninette

  Rog sa-mi spuneti: fructele, souvlaki, sucurile de pe vas sunt din partea casei sau …se cumpara? Inteleg ca in Ithaka se opreste pentru masa.

  • Georgiana

   Din cate imi amintesc erau contra-cost, dar preturile nu erau mari. Atunci cand opreste pe o insula, turistii au timp liber, deci se poate servi masa sau se pot face plimbari pe acolo. Atentie la ora de intoarcere la vas :D!

Lasă un comentariu

 

 

 

*