Degustare de vin pe 8 Martie la Casa Comana cu J’Info Tours

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours

Da! Chiar am avut parte de un 8 Martie foarte plăcut și interesant, chiar dacă nu a fost doar între fete :D. Am fost invitați de cei de la J’Info Tours să petrecem o zi frumoasă la Casa Comana, la o degustare de vin. Ne-am întâlnit cu toții (bloggeri și jurnaliști) la ora 10 și chiar dacă vremea era cam urâtă, am urcat în microbuz și am plecat. Alături de noi a fost și dna. Carmen Pavel (fondator J’Info Tours) cu care am glumit și am povestit despre vacanțe tot drumul.

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-01

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-02

În scurt timp am ajuns la Casa Comana, unde am fost întâmpinați cu căldură de gazde și de papagalul Fane (care știe să vorbească și să imite diverse animale :D).

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-03

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-05

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-06

Nu știam foarte multe lucruri despre acest complex, însă m-a uimit ospitalitatea și modul în care angajații tratează fiecare client. Am făcut un tur al recepției, camerelor, restaurantului și ne-am plimbat puțin pe aleile din interiorul complexului.

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-07

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-08

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-09

Pentru că vremea nu a fost foarte frumoasă, eu și Bogdan ne-am propus să revenim într-o zi însorită pentru a face mai multe fotografii și a profita de facilitățile în aer liber (parc de aventură, tiroliană, echitație etc.).

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-10

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-11

Atunci vom posta un articol cu mai multe detalii despre Casa Comana și despre lucrurile frumoase pe care dl. Gelu Palamaru (proprietarul) le-a facut și dorește în continuare să le facă pentru turiști (un exemplu în acest sens ar fi o terasă cu numele “Desculț pe iarbă” unde vizitatorii vor putea bea o răcoritoare sau o cafea fiind desculți pe iarba verde – o idee foarte bună, nu-i așa?). În plus, mediul înconjurător este ideal pentru plimbări, incluzând Delta Neajlovului și Pădurea Comana.

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-12

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-13

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-14

Dupa ce ni s-a făcut frig, am intrat în pivnița unde urma să petrecem câteva ore pentru o scurtă prezentare a J’Info Tours, degustare de vin și prânz. Mai întâi am vizitat crama și apoi ne-am așezat la un ceai sau o cafea pentru a ne încălzi.

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-15

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-16

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-17

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-18

Iată pe scurt câteva cuvinte despre J’Info Tours:
– slogan-ul lor este “Trăiește călătorind!”;
– s-au autodenumit cea mai populară agenție de turism datorită întâlnirilor curente ale dnei. Carmen Pavel cu diverse persoane străine care o recunoșteau ca fiind de la J’Info Tours;
– pe data de 20 mai agenția serbează 24 de ani de activitate și este singura care există în același cadru legal de atâția ani;
– în fiecare an este pe profit, activitatea sa împărțindu-se în două ramuri: business și leisure;
– au de puțin timp o mascotă reprezentată de un roboțel roz haios, care încă nu are un nume – așteaptă propuneri;
– au lansat o nouă aplicație de mobil, denumită J’Info Tours Bonus prin care turiștii vor putea selecta discount-ul pe care îl doresc și astfel vor fi afișate ofertele ce corespund; vor fi 10 trepte de discount între 10% și 70%, cele mai mari pe perioada Târgului de Turism;
– agenția oferă turiștilor circuite, sejururi clasice și vacanțe exotice în destinații văzute și verificate;
– J’Info Tours are 3 locații proprii: Casa de Lago, Hanul Oierului și Vila Marie Angelie;
– se extind pe piața francizelor, alegându-și cu mare atenție colaboratorii.

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-30

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-19

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-20

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-21

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-22

După prezentare am trecut la degustare :D. Somelierul de acolo, Bogdan Gheorghe, un băiat tânăr și cu foarte multe cunoștințe în domeniu, ne-a introdus în atmosferă după o bătaie într-un clopot micuț, semn că a început degustarea, și o scurtă rugăciune după obiceiul strămoșesc al paharnicilor.

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-23

Am fost cu toții ochi și urechi, încercând să reținem câte ceva. Mi-am dat seama că nu prea mă pricep la vinuri, chiar dacă a fost a doua experiență a mea, dupa cea de la Crama Murfatlar. Fiecare a fost diferită în felul ei, atât datorită stilului somelierului, dar și a vinurilor degustate.

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-24

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-25

Vinurile pe care le-am degustat la Casa Comana au aparținut cramelor: Basilescu, Budureasca, Nomibo si Tohani. Domeniile Tohani au o vechime de peste 40 de ani și cuprind 7 dealuri însorite din regiunea Dealu Mare, ce se întind pe o suprafață de 1300 ha. Clima este perfectă pentru cultivarea viței de vie, vinurile obținute având un buchet unic, recunoscut și apreciat în multe țări. Regiunea Dealu Mare este denumită Patria Vinurilor Roșii Românești.

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-26

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-27

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-28

Iată ce am degustat noi:

1. Fetească Albă: 2012, vin alb ușor de băut, fresh, autentic românesc, galben auriu cu nuanțe de verde, limpede, miros de piersică, floare de soc, drojdie etc.

Degustare-Vin-Feteasca-Alba

2. Sauvignon Blanc: 2012, vin alb, are un perlaj fin, nuanțe de verde, miros de portocale, ananas, lămâie, note de lemn dulce, gust ușor amărui.

Degustare-Vin-Sauvignon-Blanc

3. Cuvee Nicolae: 2011, vin alb, cupaj din două soiuri – Fetească Albă și Tămâioasă Românească, limpede, miros de citrice, soc, piersică din compot, mere pădurețe, au fost produse doar 7000 de sticle.

Degustare-Vin-Cuvee-Nicolae

4. Pinot Noir: 2011, vin roșu, culoarea vișinii putrede, miros de afine, afumat, mușcată, zahăr ars, unt.

Degustare-Vin-Pinot-Noir

5. Fetească Neagră, Crama Basilescu: 2009, vin roșu, nuanțe violet, ușor amărui, miros de prune uscate, scorțișoară, cuișoare.

Degustare-Vin-Feteasca-Neagra

6. Shiraz de la Budureasca: 2011, vin roșu, printre ultimele sticle, arome de piper, scoarță de copac, cuișoare.

Degustare-Vin-Shiraz-Budureasca

7. Nomibo – Vin Capodoperă (Tămâioasă Românească): 2011, producție de doar 1048 sticle (se găsește doar la Casa Comana – Pivnița Marelui Paharnic), galben auriu, limpede, miros de flori, dulce – mi-a plăcut cel mai mult: a fost demențial!

Degustare-Vin-Nomibo-Vin-Capodopera

Degustarea a fost însoțită de multe legende și zicale specifice: “Vinul nu trebuie băut rapid, ci trebuie citit!”, “Dacă Dumnezeu a creat Sauvignon Blanc, atunci diavolul a inventat Pinot Noir”, “Paharnicii erau cei care degustau vinurile și își dădeau acordul pentru a ajunge pe mesele boierilor” și a durat aprox. 2 ore.

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-29

După aceea, am servit masa de prânz deși era destul de târziu: ciorbă de cocoș, purceluș cu cartofi sau varză și un tort cu ciocolată și nucă incredibil de bun.

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-31

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-32

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-33

Am încheiat orele petrecute la Casa Comana după ce am agățat un lacăt pe Pasarela Dorințelor, ne-am pus o dorință și am aruncat cheile în apă.

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-34

Pasarela este plină de lăcățele și parcă simțeai că plutesc în aer muuuulte dorințe pe care turiștii și le-au pus acolo de-a lungul timpului.

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-35

Nu am plecat fără a face fotografii cu gazdele și a promite că vom reveni. A fost o zi superbă în care am cunoscut oameni cu adevărat deosebiți.

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-36

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-37

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-38

Degustare-de-vin-la-Casa-Comana-cu-JInfo-Tours-39

Vă recomand și vouă să mergeți la Casa Comana și mai ales să participați la o degustare de vin! Cu siguranță o să vă placă!

Pentru mai multe fotografii intrați pe pagina noastră de Facebook.

3 comments to Degustare de vin pe 8 Martie la Casa Comana cu J’Info Tours

Lasă un comentariu

 

 

 

*