Let’s travel together.

Descoperă aura spirituală a Varanasi: Top atracții turistice în orașul sacru al Indiei

0

Cauta cele mai bune oferte de vacanta

Varanasi – O bijuterie spirituală a Indiei

Varanasi, numit și Benares sau Kashi, este unul dintre cele mai vechi orașe din India și unul dintre cele mai sacre locuri ale hinduismului. Situat pe malurile râului Gange, acest oraș fascinant este un important centru religios și cultural, atrăgând milioane de vizitatori în fiecare an. Cu o istorie îndelungată, o arhitectură impresionantă și o atmosferă plină de spiritualitate, Varanasi este cu siguranță un loc ce trebuie explorat și înțeles în profunzime.

1. Istoria bogată a Varanasi-ului
Varanasi are o istorie de peste 3000 de ani și este considerat unul dintre cele mai vechi orașe locuite continuu din lume. Legenda spune că orașul a fost fondat de către Lord Shiva însuși și este considerat unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj pentru hinduși. În timpul războaielor de independență ale Indiei, Varanasi a jucat un rol crucial în mișcarea naționalistă și a fost un centru de importantă politică și intelectuală.

2. Spiritualitatea și ritualurile de la Varanasi
Varanasi este considerat un loc sacru în hinduism și este unul dintre cele mai importante orașe de pelerinaj pentru hinduși. Orașul este recunoscut pentru cele peste 2000 de temple hinduse, dintre care cele mai faimoase sunt Kashi Vishwanath și Sankat Mochan Hanuman Temple. Râul Gange este considerat sfânt în religia hindusă și se spune că o baie în apele sale eliberează sufletele de ciclul reîncarnării. Fiecare dimineață, ghats-urile (trepte) de la malul râului sunt animate de ritualuri de rugăciune și ceremonii de ardere a morților, într-o atmosferă plină de spiritualitate și venerație.

3. Arhitectura impresionantă a orașului
Varanasi este renumit pentru arhitectura sa impresionantă, cu clădiri vechi de secole, temple și palate. Orașul are străzi înguste și labirintice, cunoscute sub numele de „ghats”, care duc la malurile râului Gange. Aceste străzi sunt pline de magazine, restaurante și ateliere de meșteșugari, unde turiștii pot achiziționa obiecte de artizanat tradiționale, precum țesături din mătase și sculpturi în lemn. Arhitectura în stilul hindus și islamic se regăsește în clădirile vechi ale orașului, oferind o priveliște impresionantă și o atmosferă unică.

4. Festivaluri și evenimente culturale
Varanasi este locul în care se desfășoară numeroase festivaluri și evenimente culturale de-a lungul întregului an. Cel mai important festival este Diwali, festivalul luminilor, când orașul prinde viață într-o explozie de culori și lumini. Alte festivaluri importante includ Holi, festivalul culorilor, și Durga Puja, dedicat zeiței Durga. În plus, Varanasi găzduiește și diferite evenimente culturale, cum ar fi concerte de muzică tradițională și dansuri clasice indiene.

5. Călătorii pe râul Gange
O experiență fascinantă în Varanasi este o plimbare cu barca pe râul Gange. Această experiență unică îți permite să vezi orașul de pe apă și să te bucuri de priveliștea ghats-urilor și a templelor de pe malurile râului. În timpul plimbării, vei putea observa ritualurile de la ghats, să asculți muzica sacra și să te bucuri de liniștea și frumusețea râului Gange.

6. Delicii culinare specifice
Varanasi este cunoscut și pentru bucătăria sa delicioasă și diversă. Printre cele mai faimoase mâncăruri se numără Thandai, un amestec de lapte cu condimente și nucă de cocos, și Banarasi Paan, o frunză de betel umplută cu diferite arome și condimente. De asemenea, nu trebuie să ratezi Bhang, o băutură tradițională preparată din plante și mirodenii, care este legală și foarte populară în Varanasi.

7. Diverse atracții turistice
Pe lângă spiritualitatea și cultura sa bogată, Varanasi are și alte atracții turistice deosebite. Printre cele mai populare se numără Fortul Ramnagar, o clădire veche și impunătoare care servește drept reședință a familiei regale a Varanasi-ului, și Muzeul Bharat Kala Bhavan, care găzduiește o colecție impresionantă de artă și artefacte. De asemenea, turiștii pot vizita și Sarnath, un loc important în budism, unde Buddha a ținut primul său discurs.

Varanasi este cu siguranță un loc fascinant și unic în India, oferind o experiență bogată în spiritualitate, cultură și istorie. Indiferent dacă ești în căutarea unei experiențe spirituale sau pur și simplu vrei să te bucuri de frumusețea și autenticitatea orașului, Varanasi nu te va dezamăgi. Așadar, îndrăznește să explorezi această bijuterie spirituală a Indiei și lasă-te purtat de magia și farmecul său unic.

(Pentru a oferi o imagine vizuală a Varanasi, am inclus două imagini reprezentative ale orașului. Imaginile pot fi adăugate în formatul HTML în locurile potrivite în cadrul articolului.)

Booking.com