Grădinile de la Palatul Versailles

Era o după amiază însorită de vară, foarte plăcută, vântul adia lin, iar soarele se ascundea după câte un norișor alb și pufos când am ajuns la Palatul Versailles. Ne aflam într-un circuit prin Europa în care punctul principal îl reprezenta capitala Franței, Paris – căruia îi dedicasem șase zile.

Iată-ne deci la intrarea în curtea palatului admirând porțile acelea somptuoase. Din păcate, nu aveam suficient timp să vizitam interiorul, așa că am ales să petrecem câteva clipe frumoase în superbele grădini.

Citeşte mai departe → Grădinile de la Palatul Versailles

La Defense – o altă față a Parisului

Cartierul-La-Defense-Paris

Cartierul La Defense reprezintă o zonă de afaceri și cea mai plăcută surpriză pe care mi-o putea oferi Parisul. De ce? Pentru că se înalță grandios cu ai săi zgârie-nori într-o margine a orașului, fără a strica întreg aspectul istoric și aerul boem al capitalei Franței și pentru că este o noutate în peisajul citadin încărcat de clădiri vechi. Îmi plac foarte mult lucrurile noi și ”mai altfel” pe care le pot oferi destinațiile vizitate.

Citeşte mai departe → La Defense – o altă față a Parisului

Obiective turistice și activități în Paris

Obiective-turistice-si-activitati-in-Paris

Cu cât scriu mai mult despre Paris începe să mi se facă dor și sincer îmi place să împărtășesc cu voi experiențe din acest oraș minunat. În cele ce urmează, vă voi povesti câte puțin despre obiectivele turistice pe care le-am vizitat în Paris și alte activități pe care le-am întreprins acolo.

Citeşte mai departe → Obiective turistice și activități în Paris

Câteva cuvinte despre Paris

Imagini-din-Paris-Franta

Mi-am dorit de mic copil să ajung la Paris, așa că m-au cuprins emoțiile de cum am pășit pe teritoriul francez. Îmi imaginam cum va fi întâlnirea mea cu acest oraș romantic, plin de viață și foarte interesant. Aveam deja un plan cu ce anume trebuie să vizităm, dar au mai intervenit și alte lucruri pe parcurs.

După aprox. 490 km străbătuți cu mașina în acea zi între Strasbourg (acolo am fost cazați cu o zi înainte: Circuit Europa cu mașina) și Paris, am pășit bucuroasă în capitala Franței. Am setat GPS-ul să ne ducă direct la hotel și am admirat din mașină clădirile, străzile, persoanele, cafenelele și restaurantele pe lângă care treceam. Nu am putut să nu observ oamenii ce stăteau la terase cu scaunele întoarse către stradă și păreau că privesc un spectacol.

Un alt aspect pe care l-am reținut a fost că Parisul este un oraș mare și aglomerat. Știam că e mare, dar când mergi cu mașina prin el, pare că nu se mai termină.

Citeşte mai departe → Câteva cuvinte despre Paris

Viaductul Millau – impunător, inovativ, grandios

Viaductul-Millau-Franta

Bogdan și-a dorit întotdeauna să vedem Viaductul Millau, știind că este intr-adevăr spectaculos. Zis și făcut! Trebuia să ajungem într-o zi de la Paris la Marseille. Nu am luat-o pe traseul normal prin Lyon, ci am ales drumul prin Clermont-Ferrand (chiar dacă am ocolit puțin) pentru a trece pe faimosul viaduct Millau.

Iată-ne aproape fiind cu aparatul de fotografiat și cu camera de filmat în mână. Viaductul se zărește de departe, impunându-se și dându-i o frumusețe aparte peisajului din zonă.

Citeşte mai departe → Viaductul Millau – impunător, inovativ, grandios

Disneyland Paris – paradisul copiilor

Parcul-Disneyland-Paris-Franta

În 2008 am reușit să ajungem și la Disneyland Paris. Voiam să cunosc lumea de poveste de acolo și să înțeleg de ce toți vor să viziteze acest parc de distracții.

Fiind cazați în Paris, ne-am îndreptat cu mașina personală spre Marne-la-Vallee unde am ajuns după aprox. 30 min. Din câte știu există și trenuri care fac legătura între capitala Franței și Disneyland.

Disneyland Paris este compus din două parcuri: Disneyland Park și Walt Disney Studios Park. Se pot achiziționa bilete pentru unul dintre ele sau pentru ambele, pentru o zi sau mai multe.

Citeşte mai departe → Disneyland Paris – paradisul copiilor

Video – Parada Personajelor din Disneyland Paris

Video-Parada-Personajelor-Disneyland-Paris

Intrați într-o lume de poveste alături de personajele preferate din lumea Disney. Bucurați-vă și voi de frumoasa paradă din parcul de distracții Disneyland Paris.

Citeşte mai departe → Video – Parada Personajelor din Disneyland Paris

  • Pagina 1 din 2
  • 1
  • 2
  • >