Parcul Olympia – Munchen

Parcul-Olympia-Munchen-Germania

Parcul Olympia din Munchen este un loc foarte potrivit pentru relaxare și o mulțime de activități recreaționale. A fost construit pentru Jocurile Olimpice, ediția a 12-a, din anul 1972. Are un design modern și este o bijuterie a arhitecturii din zilele noastre. L-am vizitat în anul 2008 când am fost într-un Circuit prin Europa cu mașina și mi-a plăcut foarte mult.

Acesta cuprinde: un stadion (Olympiastadion), un bazin de înot (Olympia Schwimmhalle), o sală pentru diverse evenimente (Olympia Halle). Tot aici se află și Turnul Olimpic (Olympiaturm) – un turn foarte înalt (291 m) ce are un restaurant și câteva zone de observație. Bineînțeles că am urcat și noi, deoarece ne place să privim orașele de la înălțime. Am fost foarte plăcut surprinși!

Citeşte mai departe → Parcul Olympia – Munchen

Frankfurt – cultură, afaceri, civilizație

Frankfurt - Germania

Contactul cu Frankfurt a fost destul de scurt, fiind cazați acolo doar o noapte. Chiar și așa, am reușit să ne facem o idee asupra acestui minunat centru financiar al Germaniei.

Este un oraș ce pune foarte mult preț pe cultură, pe oameni și pe civilizație. Există o mulțime de obiective turistice interesante de vizitat: muzee, parcuri, galerii de artă, iar pe mine cel mai mult m-a uimit centrul orasului. Am ajuns acolo la ora prânzului, atunci când angajații companiilor aveau pauza de prânz și ieșiseră să ia masa. Absolut toți erau îmbrăcați la costum, subliniind atmosfera și potențialul de business al orașului.

Citeşte mai departe → Frankfurt – cultură, afaceri, civilizație

Kinetic Sculpture – Muzeul BMW din Munchen

Kinetic-Sculpture-Muzeul-BMW-Munchen

Iată și un filmuleț cu matricea formată din 714 bile metalice care iau forma unei mașini. Aceasta se numește Kinetic Sculpture și o puteți admira în Muzeul BMW din Munchen. Acolo orice este posibil!

Citeşte mai departe → Kinetic Sculpture – Muzeul BMW din Munchen

Muzeul BMW – Munchen

Nu sunt pasionată de mașini și nu am fost niciodată, dar aflându-ne în Munchen era păcat să nu vizităm și acest obiectiv turistic, pe care mulți prieteni ni l-au recomandat. Prietenul meu era foarte încântat, deoarece știe tot ce se poate despre această industrie înfloritoare.

Mergând cu metroul, nu am avut nicio problemă în a ajunge la muzeu, acesta aflându-se aproape de Parcul Olympia pe care îl vizitasem cu o zi inainte pentru a urca în Turnul Olympia de unde am putut admira Muzeul BMW și fabrica BMW de la înălțime.

Având o arhitectură modernă, Muzeul BMW atrage foarte mulți turiști pasionați an de an.

Citeşte mai departe → Muzeul BMW – Munchen