Grădina Zoologică din Budapesta

Gradina-Zoologica-Budapesta

La întoarcere din circuitul prin Europa pe care l-am făcut în 2008, am avut o noapte de cazare în Budapesta. Rezervasem deja hotelul pe site-ul Ibis și cu toate că eram foarte obosiți, ne-am cazat și am ieșit să vedem ce putem vizita în zonă.

Mare ne-a fost mirarea când am constatat că suntem foarte aproape de Grădina Zoologică. Chiar nu aveam în plan să o vizităm și nu aveam așteptări foarte mari. Totuși, am decis să intrăm!

Gradina-Zoologica-Budapesta-01

În foarte scurt timp, așteptările ne-au fost depășite!

Grădina Zoologică din Budapesta este foarte mare și daca îți dorești, poți sta și o zi întreagă acolo. Este una dintre cele mai vechi din lume cu o istorie de aproape 150 de ani și se vrea a fi dezvoltată în continuare. O mulțime de animale mai mici sau mai mari, mai drăguțe sau mai înfricoșătoare încântă privirile turiștilor adulți. Ce să mai zic de copii?! Cuprinde și o Grădină Botanică cu o colecție bogată de plante bine îngrijite.

Gradina-Zoologica-Budapesta-02

Gradina-Zoologica-Budapesta-03

Gradina-Zoologica-Budapesta-04

Gradina-Zoologica-Budapesta-05

Uitând de oboseală, am început să ne plimbăm pe alei încercând să cuprindem cât mai mult, dacă nu chiar tot.

Totul este pus la punct, animalele sunt bine îngrijite și nu par deranjate de forfota turiștilor. Vara există din loc în loc niște perdele de apă pentru cei ce doresc să se răcorească puțin (noi am fost în august și era foarte cald afară).

Gradina-Zoologica-Budapesta-06

Gradina-Zoologica-Budapesta-07

Gradina-Zoologica-Budapesta-08

Animalele au condiții bune, fiecare aflându-se în habitatul specific.

Există și locuri de unde puteți cumpăra câte ceva de mâncat sau de băut, așa că nu trebuie să mergeți cu pachețele.

Gradina-Zoologica-Budapesta-11

Gradina-Zoologica-Budapesta-12

Este bine să vă planificați de la început vizita și să vă ghidați după hărțile existente acolo.

Cel mai mult mi-a plăcut faptul că turiștii pot interacționa cu unele animale și chiar le pot hrăni, cumpărând de acolo mâncare. În timpul vizitei, mi-a dat emoții un animăluț mic (black-tailed dog) care era să sară gardul și să se rătăcească.

Gradina-Zoologica-Budapesta-09

Gradina-Zoologica-Budapesta-10

A avut noroc cu un turist care a văzut și i-a desfăcut gheruțele de pe geam. Nici acum nu înțeleg cum a reușit, deoarece era micuț, iar geamul era destul de înalt. Din întâmplare am și filmat acest moment:

Nu cred că e cazul să enumăr aici toate speciile de animale pe care le-am văzut, pentru că sunt foarte multe. În plus, este greu să descrii o grădină zoologică, sentimentul de la fața locului fiind cu totul altul.

Gradina-Zoologica-Budapesta-13

Gradina-Zoologica-Budapesta-14

Gradina-Zoologica-Budapesta-15

Gradina-Zoologica-Budapesta-16

Așadar, vă îndemn să vizitați Grădina Zoologică din Budapesta! Chiar merită! În topul preferințelor mele se află pe locul II după cea din Viena.

Gradina-Zoologica-Budapesta-17

Gradina-Zoologica-Budapesta-18

Gradina-Zoologica-Budapesta-19

Gradina-Zoologica-Budapesta-20 Gradina-Zoologica-Budapesta-21

Pentru detalii despre program sau taxa de intrare, accesați site-ul oficial Zoo Budapest. Am descoperit și un proiect interesant – zoomy.zoobudapest.com – vă puteți plimba virtual prin Grădina Zoologică.

Lasă un comentariu

 

 

 

*