Grădinile de la Palatul Versailles

Era o după amiază însorită de vară, foarte plăcută, vântul adia lin, iar soarele se ascundea după câte un norișor alb și pufos când am ajuns la Palatul Versailles. Ne aflam într-un circuit prin Europa în care punctul principal îl reprezenta capitala Franței, Paris – căruia îi dedicasem șase zile.

Iată-ne deci la intrarea în curtea palatului admirând porțile acelea somptuoase. Din păcate, nu aveam suficient timp să vizitam interiorul, așa că am ales să petrecem câteva clipe frumoase în superbele grădini.

Am avut posibilitatea de a face o plimbare cu trenulețul pentru o vizită mai rapidă, dar am preferat să descoperim cât de multe putem, pas cu pas. Bineînțeles că nu am putut cuprinde cele peste 800 de hectare, dar ne-am bucurat de fiecare moment.

Palatul Versailles este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Franța și se află în Patrimoniul Universal UNESCO. Arta franceză a fost foarte frumos pusă în valoare aici și încântă privirile tuturor iubitorilor de istorie și cultură.

Grădinile, proiectate de arhitectul Andre Le Notre, sunt spectaculoase, deosebite, elegante, greu de descris în cuvinte. Pe mine m-au impresionat într-un mod extrem de plăcut și mi-au rămas întipărite în minte. Pe lângă florile extrem de frumoase, aranjamentele, formele, copacii mici și tunși in diferite forme, spațiile imense de verdeață, în parc există și fântâni arteziene, sculpturi si multe alte opere de artă.

Grădinile au ajuns la forma actuală pe timpul regelui Ludovic al XIV-lea, fiind împărțite în patru zone: nord, sud, est, vest. Există și un fel de lac pe care turiștii se pot plimba cu bărci și hidrobiciclete.

Este o adevărată încântare să te plimbi printre atâtea specii de plante, pe alei mai mici sau mai mari și să admiri o adevărată operă de artă.

Sincer, eu nu mă mai puteam desprinde de atâta frumusețe. Aș fi vrut să avem mai mult timp la dispoziție și să petrecem o zi întreagă sau chiar două acolo. Însă acesta este motivul pentru care trebuie să revenim într-o zi.

Vă las cu câteva fotografii pentru a vă convinge că nu trebuie să plecați din zona Parisului fără a vizita Grădinile de la Palatul Versailles

gradini-palatul-versailles-franta-01

gradini-palatul-versailles-franta-02

gradini-palatul-versailles-franta-03

gradini-palatul-versailles-franta-04

gradini-palatul-versailles-franta-05

gradini-palatul-versailles-franta-06

gradini-palatul-versailles-franta-07

gradini-palatul-versailles-franta-08

gradini-palatul-versailles-franta-09

gradini-palatul-versailles-franta-10

gradini-palatul-versailles-franta-11

gradini-palatul-versailles-franta-12

gradini-palatul-versailles-franta-13

gradini-palatul-versailles-franta-14

gradini-palatul-versailles-franta-15

gradini-palatul-versailles-franta-16

gradini-palatul-versailles-franta-17

gradini-palatul-versailles-franta-18

gradini-palatul-versailles-franta-19

gradini-palatul-versailles-franta-20

2 comments to Grădinile de la Palatul Versailles

  • Am vizitat de trei ori gradinile muzicale de la Versailles si tot ne-am mai intoarce. Cred ca si iarna sunt frumoase.Palatul merita si el o vizita, este foarte somptuos.

    Un weekend cu soare!

  • Totul pare asa de majestos de parca locul e putin sfant, nu ma refer la o sfintenie cereasca si mai degraba la una a naturii ca sa fiu mai exact.
    Acele cercuri ceq sunt in iarba, simbolizeaza ceva?

Lasă un comentariu

 

 

 

*