Hotelul Sousouras – o bună alegere pentru o vacanță la Marea Egee

Hotel-Sousouras-Bungalows-Hanioti-Halkidiki-Grecia

Despre Hotelul Sousouras am aflat de la o agenție de turism, care ni l-a recomandat cu căldură, în anul 2006, când am fost pentru prima dată în Grecia. Nu am găsit foarte multe informații sau fotografii, dar am mers liniștită, cu gândul că totul o să fie bine.

Acesta se află în centrul stațiunii Hanioti, pe brațul Kassandra din Halkidiki.

Când am ajuns acolo am fost foarte încântați de la prima vedere: deja ne imaginam o vacanță super.

Citeşte mai departe → Hotelul Sousouras – o bună alegere pentru o vacanță la Marea Egee

Halkidiki – Grecia

Grecia-Halkidiki

Nu știu ce m-a făcut să iubesc atât de mult Halkidiki! Poate faptul că a fost primul contact pe care l-am avut cu Grecia – o țară superbă în care voi reveni de câte ori voi avea ocazia.

În 2006 a fost primul an în care am ales o vacanță în Halkidiki. De atunci am revenit de vreo 6 – 7 ori (nu mai știu exact) cu rude, prieteni și părinți și cu diverse ocazii: Paște, 1 Mai sau concediul de vară și de fiecare dată la același hotel, unde deja mă simt ca acasă: Hotel Sousouras Bungalows 3*.

Halkidiki este o zonă foarte frumoasă, o peninsulă formată dintr-o parte de uscat și 3 brațe: Kassandra, Sithonia și Muntele Athos. Fiecare este diferit în felul lui:

Citeşte mai departe → Halkidiki – Grecia

Croazieră la Muntele Athos – Grecia

Croaziera-Muntele-Athos

Toată lumea știe că femeile nu au voie să meargă pe Muntele Athos, iar bărbații ajung acolo cu o permisiune specială. Cu toate acestea, se poate face o croazieră de-a lungul brațului la o distanță semnificativă față de mal. Durează în jur de 3 ore, iar vasul pleacă din portul stațiunii Ouranopolis de două ori pe zi pe timpul verii în jurul orelor 10:30 și 13:30 (cel puțin așa era în 2010, ultima dată când am fost acolo). Biletele se pot achizițona direct la urcarea pe vas.

Muntele Athos este situat în partea de nord a Greciei (zona Halkidiki) și reprezintă o peninsulă cu o lungime de 60 km. Cea mai mare înălțime este atinsă pe Vârful Athonului, de 2030 m. Pe Muntele Athos se află aproximativ 20 mănăstiri, 12 schituri și multe chilii ale călugărilor, toate ortodoxe. Mai este denumit și „Grădina Maicii Domnului”, aici aflându-se o mulțime de icoane ale Sfintei Fecioare Maria.

Citeşte mai departe → Croazieră la Muntele Athos – Grecia