Mănăstirea Vlaherna este poate simbolul superbei insule Corfu, regăsindu-se în toate pliantele, ghidurile și ofertele și pe majoritatea suvenirurilor pentru turiști. De asemenea, se spune că este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Grecia.
Se află în apropierea Peninsulei Kanoni, la 5 km de capitala insulei, și anume – orașul Corfu. Este situată practic în mijlocul apei pe o mică insuliță, fiind legată de uscat printr-un pod.
În zonă există mai multe terase și taverne ce oferă priveliști superbe asupra acestei mănăstiri unde pare că timpul s-a oprit în loc și care încă păstrează liniștea și farmecul vremurilor de altădată.
Se poate vizita și în interior și, de asemenea, se pot face tot felul de cumpărături de la magazinul de lângă intrare.
Majoritatea tururilor de insulă includ și acest obiectiv turistic important, dar despre care nu am putut afla foarte multe informații.
Mănăstirea este închinată din sec. al XII-lea Sfintei Fecioare Maria. Exteriorul său alb, copacul ce se înalță falnic lângă intrare, apa albastră a Mării Ionice ce o înconjoară, creează un peisaj de poveste demn de a fi fotografiat.
În apropiere, se zărește o mică insuliță, denumită Insula Pontikonisi (“Insula Șoarecelui”) pe care se poate ajunge cu ajutorul bărcilor aflate pe pontonul de lângă mănăstire.
Chiar dacă suprafața sa nu este foarte mare, aceasta este acoperită de multă verdeață. În partea superioară există o bisericuță bizantină cu hramul Schimbarea la Față, care, din câte am înțeles, se poate vizita.
Tot în zonă se află și aeroportul Insulei Corfu, din cauza căruia te trec fiorii la aterizarea și decolarea avioanelor.
Pentru unii reprezintă o adevărată distracție să privească aceste manevre de la o distanță destul de mică.
![]() |
![]() |
Cu siguranță, Mănăstirea Vlaherna reprezintă un obiectiv turistic pe care nu trebuie să îl ratați atunci când vă aflați în Insula Corfu.
iubesc albul cladirilor grecesti asa cum iubesc albastrul din minaretele moscheelor turcesti…parca Dumnezeu pentru asta a facut culorile astea….exact cum rosul cred ca este facut pentru muscatele din manastirle noastre