Muzeul BMW – Munchen

Nu sunt pasionată de mașini și nu am fost niciodată, dar aflându-ne în Munchen era păcat să nu vizităm și acest obiectiv turistic, pe care mulți prieteni ni l-au recomandat. Prietenul meu era foarte încântat, deoarece știe tot ce se poate despre această industrie înfloritoare.

Mergând cu metroul, nu am avut nicio problemă în a ajunge la muzeu, acesta aflându-se aproape de Parcul Olympia pe care îl vizitasem cu o zi inainte pentru a urca în Turnul Olympia de unde am putut admira Muzeul BMW și fabrica BMW de la înălțime.

Având o arhitectură modernă, Muzeul BMW atrage foarte mulți turiști pasionați an de an.

Clădirea are o formă rotundă și se află aproape de o altă cladire cu o arhitectură mai exclusivista denumită BMW Welt. Aici am regăsit o mulțime de modele noi – pot spune că era un fel de showroom de unde puteai achiziționa mașina dorită. Exista și posibilitatea de a bea un suc sau o cafea la cafenelele de acolo sau de a cumpăra suveniruri.

Muzeul în sine m-a uimit. Am avut impresia că am intrat într-o altă lume, o lume futuristă, unde totul este posibil – am pășit în viitor. Design futurist, podele transparente, pereti albi, o muzica specială ce crea o atmosferă deosebită și parcă deveneai din ce în ce mai interesat de tot ce a însemnat BMW.

Muzeul are mai multe etaje și prezintă toată istoria mărcii, de la primele modele la prototipuri cu un design uimitor. Motoare folosite pe mașini cu descrieri și caracteristici, motociclete, filmulețe despre anumite modele și despre BMW în general, modele unicat, serii limitate, proiecții pe pereti, cărți cu specificații tehnice, ecrane cu informații despre fiecare mașina în parte – era cel mai frumos muzeu pe care l-am vizitat în viata mea. Totul strălucea!

Cel mai mult mi-a placut matricea cu 714 bile metalice (Kinetic Sculpture – principala atracție a muzeului), care fiind controlate de un sistem inteligent luau diferite forme ale unor mașini.

Deși la început nu am fost foarte încântată, mi-a plăcut la nebunie! Vă recomand cu drag să vizitați această bijuterie când ajungeți în Munchen. Iată și câteva fotografii:

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-01

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-02

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-03

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-04

Muzeul BMW - Munchen

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-06

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-07

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-08

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-09

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-10

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-11

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-12

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-13

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-14

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-15

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-16

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-17

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-18

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-19

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-20

Muzeul-BMW-Munchen-Germania-21


Vizualizare hartă mărită

2 comments to Muzeul BMW – Munchen

Lasă un comentariu

 

 

 

*