Obiective turistice și locuri de vizitat în Sibiu

obiective-turistice-si-locuri-de-vizitat-in-sibiu

Sibiul este plin de obiective turistice și locuri ce trebuie vizitate, majoritatea fiind concentrate în centrul istoric al orașului și în jurul acestuia. Așadar, nu aveți nevoie de mijloace de transport (încăltămintea comodă fiind recomandată), ci puteți străbate pe jos toată partea istorică și respira aerul medieval ce vă va învălui după primii pași. Iată atracțiile turistice pe care le veți întâlni:

1. Piața Unirii – se află în Orașul de Sus, la o altitudine de 400 m; de aici se poate ajunge ușor în stațiunea Păltiniș.

Piata-Unirii-Sibiu

2. Teatrul Național Radu Stanca – primul teatru deschis publicului din Transilvania. Există în proiect o alee a stelelor ce se va întinde de la teatru spre strada Cetății.

Teatrul-National-Radu-Stanca-Sibiu

3. Zidurile Cetății – au servit ca zid de apărare a orașului; când clopotele de la Biserica Evanghelică se auzeau, însemna că urmează un atac.

Zidurile-Cetatii-Sibiu

4. Bustul lui Francisc I – Împăratul Austriei – datorită vizitei sale Sibiul a fost electrificat (al treilea oraș electrificat din Imperiul Austro-Ungar după Viena și Timișoara).

Bustul-lui-Francisc-I-Sibiu

5. Cele trei turnuri – au fost construite din piatră și cărămidă și făceau parte din cea de a III-a incintă fortificată a orașului:

Turnul Olarilor

Turnul-Olarilor-Sibiu

Turnul Archebuzierilor

Turnul-Archebuzierilor-Sibiu

Turnul Dulgherilor

Turnul-Dulgherilor-Sibiu

6. Casa Calfelor – singura de acest gen din România; în luna august multe calfe îmbrăcate tradițional vin și participă la diverse meșteșuguri.

Casa-Calfelor-Sibiu

7. Filarmonica de StatSala Thalia – aici se țin concerte, festivaluri de tango, jazz, spectacole de muzică populară etc.

Filarmonica-de-Stat-Sala-Thalia-Sibiu

8. Muzeul de Istorie Naturală – al doilea din România din punct de vedere al numărului de exponate.

Muzeul-de-Istorie-Naturala-Sibiu

9. Strada Tipografilor – Piața Schiller – Hermannstadter Zeitung – primul ziar din Sibiu.

Strada-Tipografilor-Hermanstadler-Sibiu

10. Bustul lui Schiller – este din bronz și a fost creat datorită marii contribuții a lui Schiller la dezvoltarea învățământului în limba germană.

Bustul-lui-Schiller-Sibiu

11. Arhivele Naționale – cele trei steme de pe clădire au fost create în stil interbelic și reprezintă: blazonul Sibiului, blazonul județului și stema României, stema cu cele 7 Scaune.

Arhivele-Nationale-Sibiu

12. Piața Mare – cea mai mare piață din centrul vechi al orașului, în care se organizează multe evenimente, printre care: Târgul de Paști și Târgul de Crăciun.

Piata-Mare-Sibiu

13. Pasajul Generalilor și Casa Generalilor – aici au locuit trupele austriece în sec. 16.

Pasajul-Generalilor-si-Casa-Generalilor-Sibiu

14. Palatul Brukenthal (Muzeul Brukenthal) – expoziții și galerii de artă; se pot vizita și curțile interioare.

Palatul-Brukenthal-Sibiu

15. Clădirea Primăriei Municipiului Sibiu – a fost inițial bancă, primărie, CEC și apoi din 2006 din nou primărie; găzduiește și un Centru de Informare Turistică de unde puteți primi îndrumări privind vizitarea orașului.

Primaria-Municipiului-Sibiu

16. Biserica Romano-Catolică – unde slujba se ține în trei limbi. Duminica la ora 10:00 în Centrul Vechi se aud clopotele a cinci biserici: romano-catolică, evanghelică, ortodoxă și două biserici reformate.

Biserica-Romano-Catolica-Sibiu

17. Casa Hecht – primul oficiu poștal din România și monetărie.

Casa-Hecht-Sibiu

18. Casa Haller

Casa-Haller-Sibiu

19. Fântâna cu grilaj din Piața Mare – unde aveau loc execuțiile.

Fantana-cu-grilaj-Sibiu

20. Statuia lui Gheorghe Lazăr din Piața Mare.

Statuia-lui-Gheorghe-Lazar-Sibiu

21. Turnul Sfatului – face trecerea dintre Piața Mică și Piața Mare și se numește așa din cauza faptului că este lipit de clădirea fostei primării; s-a dărâmat în urma unui mare cutremur și a fost reconstruit cu ajutorul cetățenilor.

Turnul-Sfatului-Sibiu

22. Piața Mică – o piață frumoasă unde veți regăsi o gamă variată de restaurante, terase, cafenele etc.; face trecerea între Orașul de Sus și Orașul de Jos.

Piata-Mica-Sibiu

23. Muzeul farmaciei – reliefează evoluția farmaceutică și a medicamentației; în Sibiu a funcționat prima farmacie din România.

Muzeul-Farmaciei-Sibiu

24. Hala Măcelarilor (Casa Artelor) – se află lângă Podul Minciunilor.

Hala-Macelarilor-Casa-Artelor-Sibiu

25. Podul Minciunilor – face trecerea din Piața Mică în Piața Huett; a fost inițial un pod de lemn, iar denumirea în germană s-a deformat din Podul Întins în Podul Minciunilor; este primul pod din fier forjat din România și fără susținere.

Podul-Minciunilor-Sibiu

26. Piața Huet – o piața mică, dar foarte cochetă; aici se află singura casă a calfelor din România.

Piata-Huet-Sibiu

27. Casa Luxemburg – a fost Casa Bisericii Evanghelice; aici găsiți un magazin și un punct de informare turistică.

Casa-Luxemburg-Sibiu

28. Biserica Evanghelică – conține cea mai mare orgă din România; din păcate biserica este în renovare și nu se poate vizita până în 2014 – 2015; este cea mai înaltă clădire din Sibiu și oferă priveliști superbe din turn asupra orașului (când este deschisă).

Biserica-Evanghelica-Sibiu

29. Casa Altemberger – Muzeul de Istorie – a fost primărie, dar și închisoare în sec. XV.

Casa-Altemberger-Sibiu

30. Biserica Ursulinelor – o frumoasă biserică romano – catolică, monument construit în secolul XV.

Biserica-Ursulinelor-Sibiu

31. Turnul Gros – a funcționat aici primul teatru al orașului, în anul 1788.

Turnul-Gros-Sibiu

32. Pasajul Scărilor – este foarte frumos, construit din cărămidă și face legătura dintre Orașul de Sus și Orașul de Jos.

Pasajul-Scarilor-Sibiu

33. Sinagoga – a fost construită în anul 1898 și reprezintă un lăcaș de cult evreiesc de pe teritoriul Sibiului.

Sinagoga-Sibiu

34. Biserica Ortodoxă Nașterea Domnului – se află în apropiere de Sinagogă, este foarte frumoasă, dar încă nu este pictată în întregime. Am fost plăcut surprinsă să întâlnesc acolo un tablou ce îl înfățișa pe Părintele Arsenie Boca.

Biserica-Ortodoxa-Nasterea-Domnului-Sibiu

35. Capela Sfânta Cruce – se află în apropierea gării din Sibiu.

Capela-Sfanta-Cruce-Sibiu

36. Catedrala Ortodoxă Mitropolitană – a fost cea mai mare surpriză pe care mi-o putea oferi Sibiul. Este foarte mare și reprezintă o superbă operă arhitecturală. O să vă povestesc mai multe despre aceasta într-un alt articol cu mai multe fotografii.

Catedrala-Ortodoxa-Mitropolitana-Sibiu

37. Biserica Reformată

Biserica-Reformata-Sibiu

38. Turnul Pielarilor – se află la câteva minute de Pasajul Scărilor; de-a lungul timpului a avut mult de suferit datorită incendiilor, exploziilor, dar ulterior a fost refăcut.

Turnul-Pielarilor-Sibiu

39. Casa cu Cariatide – se află pe strada Mitropoliei și are o arhitectură interesantă – coloanele de susținere au forma unor statui reprezentând două femei stând în picioare.

Casa-cu-Cariatide-Sibiu

40. Galeria de Artă Românească (Casa Albastră) – cu o arhitectură și o istorie aparte, galeria găzduiește o mulțime de tablouri și evidențiază evoluția picturii din România în sec. XVIII – XX.

Casa-Albastra-Sibiu

Unele dintre aceste obiective se pot vizita și în interior, altele doar pe afară. Toate au un farmec aparte și contribuie la frumusețea orașului Sibiu care atrage foarte mulți turiști străini.

9 comments to Obiective turistice și locuri de vizitat în Sibiu

Lasă un comentariu

 

 

 

*