Parcul Olympia – Munchen

Parcul-Olympia-Munchen-Germania

Parcul Olympia din Munchen este un loc foarte potrivit pentru relaxare și o mulțime de activități recreaționale. A fost construit pentru Jocurile Olimpice, ediția a 12-a, din anul 1972. Are un design modern și este o bijuterie a arhitecturii din zilele noastre. L-am vizitat în anul 2008 când am fost într-un Circuit prin Europa cu mașina și mi-a plăcut foarte mult.

Acesta cuprinde: un stadion (Olympiastadion), un bazin de înot (Olympia Schwimmhalle), o sală pentru diverse evenimente (Olympia Halle). Tot aici se află și Turnul Olimpic (Olympiaturm) – un turn foarte înalt (291 m) ce are un restaurant și câteva zone de observație. Bineînțeles că am urcat și noi, deoarece ne place să privim orașele de la înălțime. Am fost foarte plăcut surprinși!

Panorama ce ni se dezvăluia era superbă. Se vedea tot Parcul Olympia, dar și alte clădiri și obiective turistice:

stadionul cu o capacitate de aproape 70.000 de spectatori, oferea o priveliște deosebită cu al său acoperiș din sticlă pictată acrilic, pe care se pot face și tururi (din păcate noi nu am știut în acel moment),
• mici dealuri pitorești artificiale și alei,
• un lac cu lebede,
• cartierul general BMW și Muzeul BMW,
• în depărtare se zărea Allianz Arena, stadionul unde joacă echipa locală Bayern Munchen și care, după parerea mea, este unul dintre cele mai frumoase din Europa și din lume. Noaptea este aprins în alb, dar sunt și zile în care culorile se schimbă și oferă un adevărat spectacol (cât am stat noi acolo, a fost doar alb),
• o mulțime de alte clădiri și o privire de ansamblu asupra orasului.

Liftul cu care se urcă în turn ajunge în 30 de secunde, având o viteza de 7m/s. Sus se mai află Rock Museum și un studio unde puteți face câteva fotografii haioase.

Parcul Olympia este o zonă superbă, cu multă verdeață, unde pe parcursul anului se organizează târguri, expoziții, concerte și alte evenimente. Cea mai apropiată stație de metrou este Olympiazentrum, pe linia U3.

Acest parc este locul meu preferat din Munchen și vă recomand și vouă să îl vizitați dacă ajungeți în superba capitală bavareză, unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania.

Parcul-Olympia-Munchen-01

Parcul-Olympia-Munchen-02

Parcul-Olympia-Munchen-03

Parcul-Olympia-Munchen-04

Parcul-Olympia-Munchen-05

Parcul-Olympia-Munchen-06

Parcul-Olympia-Munchen-07

Parcul-Olympia-Munchen-08

Parcul-Olympia-Munchen-09

Parcul-Olympia-Munchen-10

Parcul-Olympia-Munchen-11

Parcul-Olympia-Munchen-12


Vizualizare hartă mărită

1 comment to Parcul Olympia – Munchen

Lasă un comentariu

 

 

 

*