O zi emoționantă de Sărbătoarea Bujorului la Comana

O-zi-emotionanta-la-Casa-Comana

Vă amintiți că mai demult vă povesteam despre o oază de liniște și relaxare, în apropiere de București, în Delta Neajlovului, denumită Casa Comana?

Din 2014 și până în prezent am mers de multe ori și de fiecare dată a reprezentat o reală plăcere. Casa Comana este într-o continuă schimbare, în sensul că mereu se mai construiește ceva, se mai adaugă activități pentru petrecerea timpului liber sau preparate de sezon în meniul restaurantelor. Citeşte mai departe → O zi emoționantă de Sărbătoarea Bujorului la Comana

Taverna Marelui Paharnic – delicii culinare grecești pe pământ românesc

Taverna-Marelui-Paharnic-restaurant-grecesc

Iubesc la nebunie Grecia și tot ce îmi amintește de această țară incredibil de frumoasă, cu o mulțime de peisaje care îți taie răsuflarea și o bucătărie delicioasă.

Din păcate, anul acesta nu am reușit să ne petrecem concediul acolo, dar promit că anul viitor nu mai scapă de noi :)). Probabil și Simina va fi încântată de bălăceală în apa ca de cristal a Mării Egee sau în turcoazul Mării Ionice. Însă, mai este destul timp până atunci!

Să revenim la subiectul acestui articol! Când am vizitat prima dată Casa Comana am aflat că în București există Taverna Marelui Paharnicun restaurant cu specific grecesc unde te lingi pe degete (la propriu :D). La invitația dlui Gelu Palamaru am mers să servim masa acolo într-o seară. Ghiciți ce am ales din meniu fără să ne gândim prea mult! Gyros și souvlaki :D! Și culmea, chiar au avut gustul din Grecia.

Citeşte mai departe → Taverna Marelui Paharnic – delicii culinare grecești pe pământ românesc

Descoperiți Moara de Hârtie de la Comana!

Muzeul-Moara-de-Hartie-din-Comana

Sunt foarte încântată de fiecare dată când ajung într-un loc și descopăr și obiective turistice despre care nu știam că există și mai ales care promovează valorile zonei, meșteșuguri tradiționale și ne reamintesc de modul de trai al oamenilor „de altădată”. Poveștile create în jurul acestor atracții reînvie vremuri îndepărtate și fac viața mai frumoasă celor ce doresc să le asculte.

Citeşte mai departe → Descoperiți Moara de Hârtie de la Comana!

Spectacol unic de sunet, lumină și culoare – București 555 de ani

iMapp-Bucharest-555-Casa-Poporului-Bucuresti-555-de-ani

În ultimele 3 zile (19-21 septembrie 2014) Bucureștiul a îmbrăcat haine de sărbătoare, cu ocazia împlinirii a 555 ani de la prima sa atestare documentară.

Au fost zile pline de evenimente precum concerte, târguri, expoziții, petreceri etc. în care cei prezenți s-au bucurat și au rememorat momente importante din istoria orașului.

Totul a culminat cu un spectacol de video-mapping multimedia unic în EuropaiMapp Bucharest 555 – în care 5 echipe internaționale de artiști și-au arătat priceperea și imaginația și au transformat Casa Poporului într-un ecran gigant cu scene dinamice, pline de lumină și culoare. Astfel, pe fațada clădirii au fost proiectate mai multe imagini 3D complexe care au încântat privirile celor prezenți.

Citeşte mai departe → Spectacol unic de sunet, lumină și culoare – București 555 de ani

Cetatea Alba Carolina – istorie și cultură în inima orașului Alba Iulia

Cetatea-Alba-Carolina-din-Alba-Iulia

Cetatea Alba Carolina ne-a convins să o vizităm prin prezența la ultimele ediții ale Târgului de Turism al României, unde a atras atenția vizitatorilor, reușind să creeze o atmosferă plină de istorie în pavilioanele de la Romexpo.

Garda acesteia a defilat printre standuri și a reînviat vremuri demult apuse. De atunci ne-am propus să o descoperim și am aflat că a fost renovată de curând, astăzi fiind mai frumoasă și reprezentând un simbol al orașului Alba Iulia ce respiră aerul istoriei.

Citeşte mai departe → Cetatea Alba Carolina – istorie și cultură în inima orașului Alba Iulia

Râpa Roșie – unică, misterioasă și atrăgătoare

Rezervatia-Naturala-Rapa-Rosie-din-Sebes-Alba

Este destul de ciudată ideea de a te atrage o “râpă”, de a-ți dori să o vizitezi, să descoperi cum s-a format și să îți dorești să afli cât mai multe detalii.

Totuși, Râpa Roșie, atrage privirile celor ce trec pe autostradă sau pe drumul național, prin dreptul localității Sebeș. Aceasta iese în evidență prin culoarea ieșită din comun, ce pare că nu are nicio legătură cu peisajul din jur. Este roșiatică, iar în anotimpurile călduroase este înconjurată de un verde închis provenit de la copacii pădurilor din zonă. Pare misterioasă, pare că ascunde multe secrete și că va dezvălui fiecărui curios povești și legende nescrise.

Citeşte mai departe → Râpa Roșie – unică, misterioasă și atrăgătoare

Mănăstirea Turnu (Valea Oltului) – un loc binecuvântat de natură

Manastirea-Turnu-Calimanesti-Judetul-Valcea-Valea-Oltului

Destul de rar mi se întâmplă ca atunci când pășesc într-un anumit loc, să mă învăluie într-o clipă un sentiment de liniște și veselie și să mă bucur precum un copil de ceea ce mi se dezvăluie în fața ochilor. Acest lucru l-am simțit la Mănăstirea Turnu de pe Valea Oltului.

Lăcașul de cult este situat într-un peisaj mirific, de poveste, la baza Muntelui Cozia și atrage vizitatorii dornici de a se îmbogăți sufletește și a inspira aer curat.

Citeşte mai departe → Mănăstirea Turnu (Valea Oltului) – un loc binecuvântat de natură