Cetățuia Brașovului

Cetatuia-Brasovului-Cetatea-Brasov

Alături de Sibiu și Sighișoara, în topul preferințelor mele este și orașul Brașov. Totuși, până acum nu am scris foarte mult despre acesta, însă astăzi mi-am amintit de Cetățuia Brașovului pe care am vizitat-o cu câțiva ani în urma.

Cetățuia Brașovului, restaurată în jurul anului 1981, este astăzi un obiectiv turistic important, care reînvie istoria de altădată. Situată pe Dealul Cetății, a avut un important rol de apărare de-a lungul timpului și a servit inclusiv ca închisoare sau depozit cu mulți ani în urmă.

Citeşte mai departe → Cetățuia Brașovului

Rezervația de Urși LiBEARty de la Zărnești

Rezervatia-de-Ursi-LiBEARty-de-la-Zarnesti

Ne propusesem de mult să vizităm Rezervația de Urși de la Zărnești, dar am ajuns abia pe 22 iunie anul acesta. Am avut noroc pentru că în acea sâmbătă exista un grup mai mare și am intrat alături de ei. Rezervația se poate vizita doar în grup și de aceea a trebuit să dam telefon înainte. Taxa de intrare era atunci de 25 ron/persoană. Acum este 40 ron/persoană și 10 ron/copil din câte am văzut pe site-ul lor, iar programul de vizitare de marți până duminică, în ture de la orele 10:00, 11:00, 12:00.

Citeşte mai departe → Rezervația de Urși LiBEARty de la Zărnești

Brașovul împodobit de sărbătoare – 2012

Piata-Sfatului-Brasov-Craciun-2012

Brașovul se pregătește de sărbătoare! În Piața Sfatului a fost împodobit un brad foarte frumos cu decorațiuni, globuri colorate, beteală și multe luminițe. Copiii sunt foarte bucuroși și se fotografiază cu Moș Crăciun și sania sa.

Lângă brad veți găsi o mică Piață de Crăciun, unde la căsuțe de lemn gătite de sărbătoare se vând o mulțime de bunătăți: turtă dulce, vată pe băț, arahide caramelizate, acadele, nuga, salam de biscuiți, ciocolată de casă, vin fiert, țuică fiartă, porumb fiert, mititei și cârnăciori, plăcinte cu brânză, kurtos kalacs, langoși, găluște cu prune și ceai fierbinte.

Citeşte mai departe → Brașovul împodobit de sărbătoare – 2012