Taverna Marelui Paharnic – delicii culinare grecești pe pământ românesc

Taverna-Marelui-Paharnic-restaurant-grecesc

Iubesc la nebunie Grecia și tot ce îmi amintește de această țară incredibil de frumoasă, cu o mulțime de peisaje care îți taie răsuflarea și o bucătărie delicioasă.

Din păcate, anul acesta nu am reușit să ne petrecem concediul acolo, dar promit că anul viitor nu mai scapă de noi :)). Probabil și Simina va fi încântată de bălăceală în apa ca de cristal a Mării Egee sau în turcoazul Mării Ionice. Însă, mai este destul timp până atunci!

Să revenim la subiectul acestui articol! Când am vizitat prima dată Casa Comana am aflat că în București există Taverna Marelui Paharnicun restaurant cu specific grecesc unde te lingi pe degete (la propriu :D). La invitația dlui Gelu Palamaru am mers să servim masa acolo într-o seară. Ghiciți ce am ales din meniu fără să ne gândim prea mult! Gyros și souvlaki :D! Și culmea, chiar au avut gustul din Grecia.

Citeşte mai departe → Taverna Marelui Paharnic – delicii culinare grecești pe pământ românesc

Spectacol unic de sunet, lumină și culoare – București 555 de ani

iMapp-Bucharest-555-Casa-Poporului-Bucuresti-555-de-ani

În ultimele 3 zile (19-21 septembrie 2014) Bucureștiul a îmbrăcat haine de sărbătoare, cu ocazia împlinirii a 555 ani de la prima sa atestare documentară.

Au fost zile pline de evenimente precum concerte, târguri, expoziții, petreceri etc. în care cei prezenți s-au bucurat și au rememorat momente importante din istoria orașului.

Totul a culminat cu un spectacol de video-mapping multimedia unic în EuropaiMapp Bucharest 555 – în care 5 echipe internaționale de artiști și-au arătat priceperea și imaginația și au transformat Casa Poporului într-un ecran gigant cu scene dinamice, pline de lumină și culoare. Astfel, pe fațada clădirii au fost proiectate mai multe imagini 3D complexe care au încântat privirile celor prezenți.

Citeşte mai departe → Spectacol unic de sunet, lumină și culoare – București 555 de ani

Bucharest Christmas Market – Târgul de Crăciun din București 2013

Targul-de-Craciun-din-Bucuresti-Bucharest-Christmas-Market

După cum probabil știți de anul trecut, în Piața Universității se organizează în perioada 6 decembrie5 ianuarie Bucharest Christmas Market sau Târgul de Crăciun din București.

Am evitat să mergem vineri 6 decembrie la deschidere, deoarece știam că va fi o aglomerație de nedescris. Astfel că, duminică seara (8 decembrie) ne-am îmbrăcat bine și am plecat spre Piața Universității cu mașina. Nu ne-am gândit însă că va fi aproape la fel de aglomerat ca vineri seara. Stând la un semafor de la Piața Unirii aprox. 20 de minute, am tras pe dreapta, am parcat undeva pe trotuar și am plecat pe jos. Toată zona era blocată de mașini! Părea că tot orașul și-a dat întâlnire la Târgul de Crăciun!

Citeşte mai departe → Bucharest Christmas Market – Târgul de Crăciun din București 2013

Bucureștiul îmbrăcat de sărbătoare

Lumini-de-sarbatori-in-Bucuresti-2013

Iubesc la nebunie sărbătorile de iarnă! Și nu pentru ca îmi place frigul (prefer vara!) ci pentru că atmosfera este de poveste în multe orașe din țară și din lume. În fiecare an aștept cu nerăbdare să se aprindă luminițele în București, să văd noile modele. Trebuie să recunosc că îmi place de fiecare dată ceea ce văd, chiar dacă uneori am avut preferințe pentru anumiți ani. M-au surprins într-un mod plăcut și anul acesta! Totul este îmbrăcat de sărbătoare, luminile multicolore îi fac pe oameni să zâmbească (chiar dacă unii nu recunosc :D) și în aer plutește o atmosferă de voie bună și veselie. Copiii sunt foarte fericiți, iar adulții se bucură alături de ei.

Pe lângă zona centrală a orașului, fiecare sector are străzi sau intersecții frumos luminate. Din câte am înțeles, 3 milioane de luminițe înfrumusețează în această perioadă capitala țării noastre.

Citeşte mai departe → Bucureștiul îmbrăcat de sărbătoare

Seara Sinagogilor Deschise – București

hosana-raba-seara-sinagogilor-deschise

Marți, 24 septembrie 2013, am avut ocazia să particip la Seara Sinagogilor Deschise, un eveniment organizat de 5 asociații evreiești pentru prima dată în România. Acest model a fost preluat din Polonia unde a început acum 3 ani. Se doreste a deveni o tradiție și în București. A fost o experiență interesantă, deoarece nu intrasem niciodată într-o sinagogă, iar acum am admirat trei în aceeași seară. M-am simțit puțin ciudat fiind practic turist în București (transferul între sinagogi făcându-se cu autocarul) și cunoscând în același timp unele tradiții ale evreilor din România și nu numai.

Citeşte mai departe → Seara Sinagogilor Deschise – București

SkyTower București – peisaje frumoase asupra capitalei

Bucharest-Sky-Tower-SkyTower-Bucuresti

De fiecare dată când ajungem într-un oraș pe care nu l-am vizitat sau nu avem timp să-l explorăm, încercăm să gasim o variantă pentru a-l admira de la înălțime: dintr-o clădire înaltă, un turn, un deal, un obiectiv turistic cu punct de belvedere etc.

Cu toate acestea, în suflet aveam o mâhnire: Bucureștiul, orașul în care ne-am născut și unde locuim, nu avusesem ocazia să îl privim de sus.

Astfel că, aflând de SkyTower, cum am prins câteva ore libere, am decis să mergem să îl vizităm.

Citeşte mai departe → SkyTower București – peisaje frumoase asupra capitalei

Grădina Zoologică din București – bucuria copiilor

Gradina-Zoologica-din-Bucuresti

Profitând de ziua liberă pe care am avut-o astăzi, am decis să merg cu verișorii mei la Grădina Zoologică. Zis și făcut! Am fost să îi iau și iată-ne în drum spre Băneasa.

Nu are rost să vă prezint foarte multe despre aceasta sau să fac comparații cu cele din alte țări, dar vă voi da câteva informații utile.

Citeşte mai departe → Grădina Zoologică din București – bucuria copiilor

  • Pagina 1 din 2
  • 1
  • 2
  • >