LifeHarbour Limanu – liniște și relaxare

LifeHarbour-Limanu

Dacă doriți să petreceți un sejur plăcut pe litoralul românesc, dar departe de agitația din stațiunile cunoscute, LifeHarbour Limanu este alegera perfectă. Este cea mai mare marină privată din România și este amplasată pe lacul Limanu, aproape de Mangalia.

Mica mea aventură aici a început în info-trip-ul #Litoralulmeu organizat pentru bloggerii de travel. Am avut ocazia să ne distrăm, să facem fotografii cu HAPPYșor și să ne relaxăm chiar dacă afară era cam înnorat și chiar ploua.

Citeşte mai departe → LifeHarbour Limanu – liniște și relaxare

Herghelia Mangalia – turism ecvestru

Herghelia-Mangalia

Herghelia Mangalia este una dintre cele mai vechi din țară, datând din anul 1928. Am avut ocazia să o vizitez în info-trip-ul #Litoralulmeu și mi-a plăcut foarte mult. Sincer, până atunci nu aflasem nimic despre aceasta.

Inițial herghelia a avut scop militar, ulterior axându-se pe ideea de a conserva rasa Pur Sânge Arab. Acum există peste 300 de cai din această rasă și se încearcă în continuare păstrarea și ameliorarea fondului genetic moștenit.

Caii sunt foarte bine îngrijiți, există grajduri mai noi, dar au rămas și unele mai vechi construite după modelul austriac ce arată foarte bine. Aceștia stau pe pământ galben bătut ce se schimbă în fiecare an, peste care se așterne un strat de paie. Unele grajduri sunt foarte înalte pentru a asigura un climat potrivit.

Citeşte mai departe → Herghelia Mangalia – turism ecvestru